שאלה

שאלה

אני וחבר שלי יוצאים מזה כשנה וחצי, כל פעם אני מוצאת על מה לריב איתו ואני נורא רגשנית כשאני איתו, מכל דבר אני נפגעת וכמיהה לתשומת לב ממנו למרות שהוא בדר"כ נותן לי. אני מנסה להבין מה הבעיה שלי / שלנו, ד"א אנחנו באים מחינוך אחר, הוא עקרוני יותר ולי יותר קשה עם עקרונות אני אוהבת שנותנים מקום לרגש קודם כל ואחר כך מתרכזים בדברים העקרוניים.. אשמח לקבל תגובתכם בעניין. הדס

תגובה

נסו למצוא את הסבה למריבות ולפתרה באופן שקול והגיוני. אם את נעלבת בקלות, העריכי יותר את עצמך. חשבי על הדברים המענינים שאת עושה, ואז יהיה לך יותר בטחון עצמי, ופחות תצטרכי להעלב. טוב שאם רוצה יחס ממנו, וטוב שנותן לך. אנשים שונים באופים, ובכל-זאת יכולים להסתדר ביחד ולאהוב ואף לחזק את הענין ביניהם בזכות שונותם. השתדלי להשקיע בקשר, תני בו אהבה וצרי ענין משותף ומעמיק.

יהודה

הבעיה היא שאנחנו שוב ושוב לא מוצאים את הסיבות למריבות, אני מרגישה שזה תחושת שנאה עצמית שלי כלפיי עצמי ואני לא מוצאת דרך לפתור את זה... תודה על תגובתך המהירה.

תגובה

אם קשה לכם עם המריבות, אולי אתם צריכים קצת זמן לפרטיות. נסו לקחת הפסקה קצרה מהקשר, ובה תשמרו על קשר רחוק יותר. אולי אחר-כך תוכלו לחזור לקשר יציב ונוח יותר. אולי בזמן ההפסקה תוכלו לחשוב על הקשר ועל המפריע בו.

ממה שאת מתארת, נראה שאת מחפשת

על מה לריב. ככה זה נשמע. אני טועה? לי נראה שהפתרון הוא לפנות לייעוץ ולהבין למה את מנסה לחפש על מה לריב. מה בסיטואציה הזו מוציא דווקא את זה ממך.

אני מה זה רוצה חופש

אני מה זה רוצה חופש מהקשר הזה אבל מתה מפחד שהוא יעזוב או שהלבבות יתקררו, אני אוהבת אותו, אני צריכה פתרון מיידי כדי להמשיך מבלי לפגוע ולהפגע.

למעלה