שאלה .............................

שאלה .............................

אם אנחנו עם נבדל מכל הגויים , אז מדוע אנחנו דיברנו " ארמית " וכתבתנו גם בשפה " ארמית " במקום עברית ? ..................... ולמה הסכמנו להכניס לתוך שפת הקודש הרבה מילים של גויים ? ..............

iופלה

New member
אין קשר

בין 2 חלקי השאלה, יפת א` ליפת וישכון באהלי שם הבטחה לשפת הגויים שיוצאים מיפת ששפתם תשכון בתורה,

" יפת ישכון באוהלי שם "

אוליי התשובה שלך צריכה להיות הפוכה .............................

עברית?

אתה מתכוון לשון הקודש. לעצם הענין זה מסתמא היה כורח התקופה ,שאז זה היה הדרך ללמוד תורה.

אז למה לא משנים את זה ?

הריי בתקופות של שילטון יהודי היו יכולים לשנות את זה .

זושא07

New member
ידידי היקר

סו``ס אתה כותב משהו שלא קשור לעניינים המוצנעים.ובהקשר לשאלתך לשון הקודש כשמו כן הוא זה לא שפה לשימוש יומיומי בענייני חול אלא שפה קדושה ללימוד בלבד.שים לב שהרבה מילים שימושיות פשוט אינם קיימות בלשון הקודש.

תסביר לי בבקשה רבי זושא

אני לא אדם חרדי כמוך
, מדוע צריך להיפלל וללמוד קבלה בשפה " הארמית " ולא בעברית
, ולמה חסידי סאטמר מדברים " יידיש " ולא עברית
.............................................

אז למה אנחנו מדברים ?

אז אם ככה לפי מה ש-את אומרת לי " אליעזר בן יהודה " היה כופר התורה
, או בשם הקודם שלו " אליעזר פרלמן " ( הוא היה אשכנזי טהור ) ובגלל זה חסידי ירושלים עשו עליו " חרם " ................................

אתה בעד עברית או לא?

עברית זו לא שפה קדושה . ב.ארמית זו שפת חכמים. ג. כיום כשאנו לומדים את התורה נלמד בלשון הקודש או בארמית ,כדי לשמר אותה בצביונה שנאמרה בשפת הארמית (הגמ` וכו`) ד. חסידי סאטמר נהגו פרישות מיוחדת מהציונים בענין השפה וזה כבר נידון אחר. (אולי יש סיבה אחרת לסאטמר ,לא יודע).

אני בעד " עברית טהורה " ../images/Emo70.gif

אני הייתי מאוד רוצה לדבר " שפה עברית טהורה " , בלי מילים של " שפות זרות " !!!!!!!!!!!!!! ...................................
לפי מה שאתם אומרים לי אז " האקדמיה ללשון העברית " זה הגוף הכי כופר של השפה העברית , כי הם כל הזמן ממציאים מילים חדשות שהם לא מ-התורה הקדושה , וגם אליעזר בן יהודה הכניס מילים שהם מילים של שפות זרות ! ..............................
אגב תרשו לי להוסיף ! ...................................................... ראש הממשלה הראשון של טורקיה " מוסטפא כאמל אטאטורק " ( אבי הטורקים ) הוא דאג להוציא מ- " השפה הטורקית " את כל המילים הזרות ואת המילים הפרסיות כדי לטהר את השפה הטורקית , והוא גם החליף את האלף-בית הטורקי כדי שהוא יראה חדש ומודרני . לא שזה אמור לעניין אתכם ! , אבל רק חומר למחשבה - " חבל שלא מטהרים גם את העברית " .

בסדר , תודה ! .................

אבל בבקשה מימך ! , אני אשמח אם עוד אנשים כאן יכתבו לי עוד דברים ועוד דעות על זה .

סליחה שאני ברברן ! ..........

תרשו לי להוסיף .................................... " אני מקווה שב-ימות המשיח בעזרת השם הבאים עלינו לטובה ! , ...................................................... " האקדמיה ללשון העברית תטהר את כל המילים הזרות ותהפוך את העברית של ימנו ל- שפה קדושה "

למעלה