שאלה ?

rubber duck

New member
שאלה ?

האם זה אמור להפריע לבת הזוג או לבן הזוג שלאחד משניהם יש המון ידידים / דות מהמין השני חלקם ממש קרובים ( הקשר אינו קשר זוגי נוסף אלא חברי עם קרבה רבה ) שרון

טל קר

New member
אמור ? לא. האם מפריע? לחלק כן.

אגב, מנסיון, אחרי שהופכים לזוג הקשר עם הידידים והידידות מתרופף קצת, ורק הקשרים החזקים שורדים.

amir_aikido

New member
לא עם יש אמון הדדי

להיפך, בן/ת הזוג צריכים להיות שמחים שלשני/ה יש המון ידידים. הבעיות מתחילות ברגע שאין אמון הדדי, כשבן/ת הזוג חושש שמספרים לאותם ידידים דברים שלא מספרים לו, כשלבן/ת הזוג יש חשש שלאחד/ת מהידידים יש גם כוונות רומנטיות (אם אחד/ת מהם הוא האקס/ית למשל), או כשיש תחושה שהקשר עם הידידים מתחרה בתשומת-הלב ו/או בזמן עם הקשר הרומנטי של הזוג. אם מצליחים להמנע מהבעיות האלה, והפתרון הוא אותו המפתח ליחסים טובים בכל מקרה. אז לא צריכה להיות שום בעיה ולהיפך, בן/ת הזוג אפילו יכולים להנות מהידידים הנוספים. הפתרון הוא כמובן: פתיחות וכנות בתיקשורת בין בני הזוג. לתת לאהבה לדבר כשצריך להקדיש מספיק זמן לקשר הזוגי ודבר נוסף, ספציפי לנושא הזה: לדאוג שהידידים ובן/ת הזוג יפגשו מדי פעם כדי שיראה שהם רק אנשים, אפילו נחמדים ויודעים שעל הזוג. זו דעתי אמיר

אלדד26

New member
תוספת קטנה למה שנאמר כבר

אני מסכים עם טל ועם אמיר, ורק רציתי להוסיף שבן זוג שדורש ויתור על ידידים/ות הוא בן זוג שתלטן, קנאי ורכושני. אין שום סיבה לוותר על ידידים/ות למען בן הזוג, בשום שלב של הקשר (היה לי פה ויכוח בנושא בעבודה, ומסתבר שהרבה אנשים חושבים שברגע שמתחתנים, צריך להשאיר מאחור את כל הידידים/ות). הידידות שלי הן בדיוק כמו החברים שלי. אין הבדל. עם כולם אני מדבר, ורק מדבר. בת זוג שלי שתרגיש לא בנוח עם זה - תהיה לה בעיה, כי זה לגיטימי בעיניי והיא צריכה להבין את זה ולתת בי אמון מוחלט. אין שום מקום לחשש, וזה בכלל בסיסי במערכת יחסים - כל עניין האמון, זאת אומרת. אז נכון, צריך לעשות סדר עדיפויות, וברור שלזוגתי תהיה עדיפות ברורה על כל חבר/ידידה שלי, אלא אם כן הם באמת בצרה וצריכים אותי בדחיפות. אבל באופן עקרוני, בזמני החופשי והפנוי, אין סיבה לא לטפח את הידידויות שיש לי עם אנשים אחרים.

babe10

New member
מסכימה בהסתייגות קלה...

צ´מע. הכל טוב ויפה לעכשיו. להיום. לימי הרווקות העליזים. א-ב-ל, אחרי הנישואים, כשיש ילדים, כשיש עבודה ומטלות בבית, כשנכנסים לשגרה לחוצה וכמעט אין זמן לבלות יחד, (מה שאני רואה אצל כל כך הרבה זוגות צעירים עם ילדים שעדיין מפתחים את הקריירה) זמן חופשי ופנוי הוא כל כך נדיר שמן הראוי לבלות אותו עם זוגתך ולא עם ידידים / ידידות. אני אישית לא מתנגדת לעניין, כי מי שירצה לבגוד לא צריך ידידה בשביל זה, ואין לי בעיה שלגבר שלי יהיו הרבה חברים / חברות. זה רק מחמיא לי שהרבה אנשים אוהבים אותו ונהנים מחברתו. הבעיה מתחילה כשזה בא במקום הקשר בבית, ולא לצדו. כשאין זמן לאשה, לילדים, לתקן את התריס התקוע אבל יש זמן לערב בבית קפה או למלחמת אקדחי צבע עם הידידה או החברים זה בעייתי.. אבל בעצם זה הרי מעיד על בעיה אחרת בזוגיות.. אני בעד לתת יד חופשית. שיהנה שיבלה, שיחזור הביתה מאושר ומסופק. כי גבר שמרגיש בכלא, יחפש כל דרך לברוח. מה גם שלדעתי האישית - זוגיות בריאה היא זוגיות בה חיים זה לצד זה תוך שמירה על תחומי עניין אישיים, ולא זה בתוך זה בזוגיות מעיקה. נכון, נורא כיף ששני בני הזוג אוהבים אותם דברים ועושים המון דברים יחד, אבל כל בן אדם הוא אינדיבידואל וככזה צריך גם לפעמים את הלבד שלו. גם אם הלבד הזה הוא במחיצת ידידה אחרת. או חבר. I rest my case

אלדד26

New member
שוב אדגיש

יש סדרי עדיפויות, ויש את מקומם של החברים ושל הידידות. ברור שאם הזמן הפנוי שלי מסתכם בשעתיים בשבוע, אז אני אעדיף לבלות עם זוגתי מאשר עם חבריי - אבל זה מצב היפותטי לחלוטין, ואני מאמין שכשרוצים, מפנים זמן. חברים וידידות זה דבר חשוב מאוד ובשבילם מפנים זמן. אין כזה דבר "אין זמן". יש פשוט סדרי עדיפויות בחיים. אז יום אחד תצאי שעתיים יותר מוקדם מהעבודה ותשבי עם החבר ההוא שלך. מה יקרה? ותשמעי, תמיד זה יבוא על חשבון הקשר איתך, כי בתכל´ס אם הוא לא היה איתה, אז הוא בטח היה איתך עכשיו. נכון? אז אוקיי. על זה אני אומר דבר אחד... לא צריך להיות חזיר. ובסה"כ, אם אני מסכם את כל ההודעה שלך, אני חושב שאפשר לקרוא את המשפט "זה יכול היה להיות מצוין אם היה לו זמן לבלות עם הידידות שלו, אבל מה לעשות שאין זמן". תקני אותי אם אני טועה - ואני אומר, יש זמן לכל דבר, אם שומרים על פרופורציות. תסתכלי על השבוע האחרון שלך, למשל, ועכשיו תחשבי מה היה קורה אם היית חייבת לפנות שעתיים בכל ערב - לא משנה מה הסיבה. חייבת, babe10. חייבת. ברור שתצליחי להתגמש. מה שאני "מבקש" זה הרבה פחות מזה...

למעלה