שאלה

shorty20

New member
שאלה

שלום רב אני בת 21 וסובלת מבעיות בנשימה שנובעות ממצבי לחץ. יחד עם זאת מדי פעם את "חוטפת" התקפי מיגרנות חזקות המלווים בהקאות. השאלה שלי היא האם יש איזשהו טיפול אלטרנטיבי שיכול לעזור? תודה מראש,

2blikeangel

New member
שלום

האם פנית לרופא שיבדוק אותך וישלול מחלות אחרות? באם כן, והוא אמר שזה (ההקאות והמיגרנות) נובע רק ממצבי לחץ ולא ממחלה אורגנית, אז אני ממליצה לך להפחית את גורמי הלחץ בחייך, לעשות "בדק בית" עם עצמך, מה מלחיץ אותך, לזהות מצבים שמכניסים אותך ללחץ ולנסות להמנע מהם או לנסות להרגיע את עצמך במודע כך שלא "תחטפי" בפתאומיות התקף חמור. דבר נוסף- שווה לבדוק את התזונה שלך, למשל אלכוהול, שוקולד, גבינה צהובה יכולים לגרום למיגרנות. בנוסף- האם את שותה מספיק? אני- אם אני חשה בכאב ראש מתקרב אני שותה כוס מים ולרוב זה עוזר. לעתים כאב ראש נובע אצלי מהתיבשות. אולי תפני לתזונאי או מי שמבין בתזונה (הומאופת? נטורופת? לא מכירה את התחומים הללו). להרגעה ממתח- טוב אם תעסקי \בספורט באופן קבוע, הליכה, ריצה, שחייה למשל הם עוזרים לגוף לשחרר אנדורפינים שמשפרים מצב רוח ומפחיתים מתח. הצעות נוספות: יוגה, דמיון מודרך, נשימות. ובאמת להתחיל לנסות לנטרל ולצמצם מצבי לחץ בבית, במשפחה, בעבודה... שיטות טיפול אלטרנטיביות: אולי דיקור- אני לא מתמחה בזה אז אני מקווה שאחרים בפורום יענו לך ויוכלו לכוון אותך טוב יותר ממני מה מתאים לך. אני נוטה יותר לשיטות טיפול גופניות כמו עיסוי, או רפלקסולוגיה. אני מוצאת את המגע כמרגיע וכמחולל השפעה עמוקה על הגוף ולפיכך גם על הנפש.

למעלה