שאלה

שאלה

בחור שהייתם איתו בקשר ויצאתם בעבר,גילה חוסר רצינות ודיי זילזל בתחילת הקשר.. כעבור תקופה הוא יוצר קשר ומבקש לנסות שוב בטענות של: הייתי בתקופה קשה בחיים,כעת אני מרגיש מוכן לקשר טוב. ואני מצטער עשרות פעמים שלא נתתי לזה צ'אנס. אני היום יודע מה היה לי בידיים ויודע מה הפסדתי. היה לי אוצר ביד ולא ידעתי לזהות אותו. בנתיים הבקשה נדחתה על הסף. מה אתם הייתם עושים במצב כזה? מי מכם ניתקל במיקרה כזה?

אם יש לי רגשות חזקים אליו...

הייתי מנסה בזהירות. כל עוד מדובר בקשר שהיה ק-צ-ר. אם מדובר בקשר ארוך ואחריו מגיעה הבקשה הזו, לא הייתי נכנסת אל זה בכזו מהירות.

זהו,

שהקשר היה דיי קצר ..,הוא בא וביקש צאנס נוסף.. ככה שעוד אין פה רגשות ולכן לא חושבת שכדאי להיכנס לזה כל כך..

תלוי ברגשות שלי כלפיו-

אני אישית כן הייתי נותנת צ'אנס שני, אבל לוקחת את זה מאוד בערבון מוגבל, לפחות בהתחלה עד שיוכיח שדברים השתנו ובאמת השתנו.

תגובה

תלוי, מה אני מרגיש אליה. אם גם אני רוצה בקשר מסוים אתה, אסכים. אם אין לי ענין בה עוד, לא אצור את הקשר.

GAL426

New member
אולי.......

"בנתיים הבקשה נדחתה על הסף" בתור התחלה אפשר להיות פחות שוטרת או מ''כית בגולני.....

הכוונה..

שכרגע ירד לי בו האמון..הוא יצטרך לעבוד קצת כדי להחזיר לי אותו כלפיו.. הוא מבקש ורוצה..אבל עדיין.. ומה הקשר שוטרת? בא לי לבטא ככה את המשפט.

אז ככה...

גם אני נתקלתי בדיוק באותו הדבר.... וכמעט והתפתיתי לנסות שוב...אבל אז אמרתי לעצמי מה ישתנה? הוא קיבל השתלת אישיות חדשה? הרי זה לא היה רק ההתנהגות שלו כלפיי...זה היה משהו באופי של האדם...אנשים אומרים עד היום שהוא הוציא ממני צדדים רעים שלא היו קיימים בי קודם.. בכל אופן אני חושבת שהכל תלוי באיך הרגשת כלפיו אז...אני אז בזמנו לא מצאתי את עצמי מפתחת רגשות ככה שהיה לי קל לבוא ולומר שאני לא מעוניינת.... וגם במה היו הסיבות לפרידה.... עוד משהו...יכול להיות שאני טועה אבל עד היום התחושה שלי אומרת שהוא ביקש ממני הזדמנות נוספת כי הוא לא מצא משהו יותר טוב...דהיינו ברגע שהיה מוצא...לא היה מנסה לחזור...כלומר אין קשר לרגשות שלו כלפיי וההפך...

abcd80

New member
נותנת צ'אנס

לכל אדם מגיע הזדמנות להוכיח שהוא השתנה.

maverick 42

New member
רוצה לדעת מה את באמת מרגישה?

תטילי מטבע. התבאסת ממה שיצא? אז כנראה את רוצה את ההפך
נשמע דבילי, אבל זאת דרך טובה בשביל להקשיב למה שהלב שלנו באמת רוצה.

MorbidSoul

New member
הזכרת לי סיפור על מחקר מעניין

שעליו קראתי בספר המשובח "בלינק" של מלקולם גלאדוול. מסופר על פרופסר שעשה מחקר,בו הוא צילם עשרות זוגות נשואים טריים מדברים על נושא שהוא בר מחלוקת. לפי ה15 דקות של הצילום, הוא יכל לקבוע באופן מאד מאד מדוייק האם הזוג ישרוד את ה15 שנות נישואין הראשונות. הדבר שצד את עיניי היה שהדבר שהורס באופן הכי מהיר והכי אפקטיבי מערכות יחסים הוא זילזול (Contempt). זילות או זלזול באדם השני בקשר היא מתכון לבעיות. השאלה המתבקת היא, האם הוא זלזל בך או בקשר? בכלל, מרגיש כאילו הוא מגיע ממקום של מצוקה ובדידות. זהו לא מקום טוב להכנס ממנו לקשר. אני אישית לא רוצה להיות ה"רשת בטחון"/"ברירת המחדל" לאף אחד.

למעלה