שאלה!

bisli76

New member
שאלה!

כמה זמן חיסון כלבת מונע כלבת? אני יודעת שצריך לחסן כל שנה מבחינת החוק. אבל ווטרינר אמר לי שזה תופס לכמה שנים. הכלב לא בא במגע עם כלבים אחרים הוא איתי בבית. יוצא לטיולים וחוזר הביתה רק איתי? ואפילו ישן איתי במיטה. יש למישהו תשובה יותר מפורטת לגבי אורך הזמן של החיסון?

3 שנים. לפי החוק יש חובה לחסן כל

שנה. אם כלב ינשוך והוא לא מחוסן הוא יוסגר לתקופה ארוכה.

זה נכון

לפי מחקרים שבדקו את משך הזמן, נמצא שחיסון כלבת מחזיק לשלוש שנים לפחות. בבני אדם לעומת זאת (למשל וטרינרים שמתחסנים לכלבת) החיסון מחזיק רק שנתיים, אבל אפשר במקום להתחסן לבדוק רמת נוגדנים בדם (אבל בכלבים לא קיימת האופציה הזאת וחייבים לחסן כל שנה)

bisli76

New member
שיחקתי איתו...

ובמהלך המישחק הוא שרט אותי עם השן שלו. יש לי סיבה לדאוג?

bisli76

New member
הוא חוסן נגד כלבת לפני שנתיים בדיוק

קראתי על הכלבת,בשירשור קודם,הוא לא מראה שום סימנים של המחלה. הוא לא בא במגע עם כלבים אחרים.כלב ביתי לחלוטין. מה עליי לעשות?האים לקחת להסגר,או רק לחסן אותו... ומה לגביי? השנה עשיתי חיסון אנטיטטנוס,האם יש קשר? אני קצת בפאניקה!

להרגע להרגע

הכלב חוסן לפני שנתיים, ממה הוא יקבל כלבת ? כדי להקפיד על חיסון כלבת על בסיס שנתי ואז אפשר לישון בשקט
לחסן אותו מותר לפי החוק רק עוד 10 ימים. וטרינר שיחסן אותו עכשיו יעבור על החוק. לא לקחת אותו להסגר - למה ? זה הכלב שלך והוא חוסן לפני שנתיים. תארי לך שזה היה קורה עם אחד האורחים בבית ? הכלב היה מוסגר ללא צורך לתקופה ארוכה, מעכשיו תקפידי על חיסון בזמן. את מחוסנת לטטנוס וזה מצויין ! כי אם לא היית מחוסנת הייתי ממליצה לך להתחסן. ולמנוע את השאלה שבטח תגיע - חיסון טטנוס תקף ל 7 שנים. ירד לך דם בכלל ? אם יש פצע יש לשטוף אותו היטב במים וסבון. לחטא עם אלכוהול\כלורהקסידן או משהו אחר ולמרוח משחת פולידין. אם יש סימנים לזיהום = מוגלה, אדמומיות ונפיחות יש ללכת לרופא המשפחה לקבל משחה אנטיביוטית. לילה טוב, חלומות פז

אחרי 10 ימים תחסן אותו בכל מקרה

יש חוק. חובה לחסן כל שנה. לא משנה כמה החיסון תופס, אם אין בעיה רפואית ממש מיוחדת וקבלת פטור מסודר מהרשות הוטרינרי, למה הוא לא מחוסן?

C H 4

New member
תחסני

כמו שכתבו לך מבחינה ביולוגית או פיזית או איך שתבחרי לקרוא לזה הכלב מחוסן מפני המחלה. על פי החוק גם כלב מחוסן חייב בהסגר. על פי ההגיון הבריא, הכלב שלך בריא, הכלב שלך מחוסן והכלב שלך לא תקף אותך אלא שיחק וברגע של התלהבות נשרטת לכן זה קצת טיפשי ללכת לתקוע אותו בהסגר. אם את ממש לחוצה תשימי לב שהוא שמח ובריא ב10 ימים הקרובים, זה שווה ערך למה שבודקים בהסגר רק בלי להתעלל בכלב שלא נהנה מההסגר בלשון המעטה). אם כל פעם שאחד מהחתולים או הכלב היו שורטים אותי בטעות או (לפעמים, במיקרה של החתולים) בכוונה תחילה הייתי רצה להסגרים וחיסונים, סביר להניח שהייתי מתה מעודף רעלים מכל זריקות הדחף. במילים אחרות, לא חושבת שיש סיבה להכנס לפאניקה. אנטי טטנוס תמיד טוב וחשוב, לעתיד- אם אי פעם את חוטפת נשיכה רצינית שגם גורמת לאזור הנשוך להתנפח, וזה קורה באזור שלא מוכר כאזור מוכה כלבת לדעתי אין טעם להלחץ אבל כדאי להגיע לרופא משפחה ולקבל אנטיביוטיקה. אם כלב זר היה נושך אותי הייתי דורשת לראות פנקס חיסונים של הכלב, אם הייתי רואה שהכלב לא חוסן שנתיים הייתי דורשת אולי אפילו באיומים שילכו לחסן את הכלב. לא הייתי מתלוננת, ועד כה במקרים כאלו לא התלוננתי.

באיזה הסגר מחזיקים כלב שלא חוסן,?

באיזה הסגר מחזיקים כלב שלא חוסן,יותר זמן מאשר כלב שחוסן? ברחובות זה עשרה ימים,כמו כן ברמלה ובעוד מקומות שאני מכיר וושאלתי. בין הוא מחוסן ובין אם לאו,הכלב נשאר בהסגר כעשרה ימים בלבד.

נכון בהחלט

זה התיקון היחידי שיש לי לגבי מה שנכתב מעל. החוק מחייב חיסון כל שנה, ולכן השאלה ה"רפואית" לא רלוונטית. כלב שנשך צריך ללכת ל"תצפית כלבת" שנמשכת 10 ימים. מטרתה היא לא להתעלל בכלב או להעניש את הבעלים (למרות שלדאבוני לעיתים זה מה שקורה), אלא לודא אם יש חשש שהכלב הדביק מישהו בכלבת. אם הכלב בריא לאחר 10 ימים הוא משוחרר לביתו, אם הכלב היה עם חיסון בתוקף (חוקית, לא רפואית, כלומר - אם הוא חוסן בשנה האחרונה). אם לא היה לא חיסון תקף, מחסנים אותו טרם השחרור, ולרוב הבעלים משלמים קנס נוסף על כך שהכלב לא היה מחוסן, אבל הכלב לא ישאר בהסגר יותר מכלב אחר. בשנים האחרונות אנחנו עדים ל"הקלות" בהסגר. פעם היו לוקחים כל כלב שנשך לעשרה ימי הסגר, לא משנה כמה זמן עבר מהנשיכה. היום ביותר ויותר מקומות מחזיקים את הכלב עד שעברו 10 ימים מהנשיכה. כלומר - אם הכלב נשך ביום שישי, הנשוך הצליח להגיע למשרד הבריאות רק ביום ראשון או שני, וצו הסגרה הגיע לוטרינר הרשותי רק ביום שני או שלישי - הכלב יוסגר יום אח"כ ויתכן שהוא יהיה בהסגר 5 ימים עד שבוע בלבד. לאחרונה היה פסק דין בבית משפט שאפשר הסגר בבית הבעלים. קשה להגיד איך יתייחסו אל זה בעתיד (וגם לא קראתי את פסק הדין), אבל אני צופה שינויים בשנים הקרובות.

ומה עם כלב ללא הסטורית חיסונים ?

בהסגר בירושלים שחררו כלב כזה רק אחרי חודש וחצי.

C H 4

New member
סביר להניח שזה תלוי באזור ממנו נאסף

הכלב- יש אזורים "חמים" יחסית בכל הנוגע לכלבת ויכול להיות שזו הסיבה שעשו את זה ככה. עד כמה שאני יודעת הדבקה במחלה מתרחשת רק בשלבים האחרונים שלה ולכן אם כלב עבר 10 ימי הסגר הוא לא אמור להיות מדבק גם אם הוא נשא.

לעניין מקרה נשיכה

אם ההסגר הוא בשל נשיכה - החוק לא מבדיל לגבי הסטורית חיסונים. מה גם שכלב איננו מדבק אלא בשבועיים - שלושה האחרונים של המחלה. יש הסגר לתקופות ארוכות יותר במקרה של כלב מחוסן שננשך ע"י חיה נגועה בכלבת, או כלב לא מחוסן שהיה באיזור שהוכרז כאזור נגוע - אז הכלב מוחזק לתקופה של 3 חודשים כדי לודא שלא נדבק במחלה.

למעלה