דעתי היא ש...
כן!!! אם לא נחזיר חניכות הביתה הם פשוט ימשיכו לבוא עם מכנסיים... צריך לחתוך את הצופעה "על המקום". לא לכעוס, לא להתעצבן, פשוט לומר: לכאן לא באים עם מכנסים, את יודעת את זה טוב מאוד, אז בבקשה לחזור הביתה, להחליף לחצאית ובשמחה נקבל אותך אז... אני יכולה לומר לך שבסניף שהייתי קומונרית עשיתי את זה למורת רוחם של המדריכים... כלומר, הכוונה שלי הייתה שמדריכים יעשו את זה מול החניכות, אבל הם, משום מה, "פחדו" ולא היה להם נעים אז אני לקחתי את התפקיד, התעקשתי גם על מכנסי חצאית, וזה פשוט עבד! חניכים לא שנאו אותי בעקבות כך (דבר שהמדריכים ממש חששו ממנו...) והתפועה הלכה ופחתה עד שלא היתה בכלל. החניכות לא טפשות וברגע שהן רואות כזאת תגובה לא כועסת אך בוטחת, הן ישר מבינות את העניין אולי יש קצת מרמור, אני לא אגיד שאין בכלל אבל זה עובד והתופעה נעלמית... וככה צריך להיות!!! בכלל, חניכים יודעם את ה"כללים" טוב מאוד ורק מנסים אותנו כל הזמן, לראות עד כמה אנחנו יודעים לעמוד על הדרישות וצריך להראות להם שאנחנו יודעים מה אנחנו רוצים!!! אנחנו אוהבים אותם מאוד אבל בני עקיבא זה לא עשה מה שבא לך אלא יש מסגרת וצריך לעמוד בה מתוך גאווה ובכיף!!!