שאלה

BraCat

New member
שאלה

שלום לחולמים ולחולמות, לאחר שנחשפתי לנושא לפני כשבועיים (בצרוף מקרים לא ברור לחלוטין) החלטתי לגלות קצת רצינות ולהשקיע בנושא. למרות שאני מנסה באופן עקבי את כל הטיפים שנכתבו בפורום ובמאמרים השונים אני לא מצליח להגיע לזכרון של חלומות בזמן ההשכמה (שלא לדבר על צלילות בשלב זה). למרות שאני מנהל יומן חלומות מסודר (שנשאר ריק לחלוטין בשבועיים אחרונים) ומנסה לשחזר חלמות מייד עם ההשכמה (מבלי לפתוח עיניים) זיכרון השינה נשאר ריק לחלוטין (חור שחור לחלוטין). ברור לי שאין אפשרות שאני לא חולם (אני באמת מקווה :) ) ועל כן אני מניח שהבעיה נמצאת במודעות שלי. אם למישהו יש עצות מעשיות אני אשמח מאוד לשמוע ... יש מצב שהמוח האובר-רציונלי שלי פשוט מסרב בהחלטיות לאחסן חלומות ? האם לעובדה שאני עוסק בפעילות גופנית מאומצת רוב השבוע יכולה להיות השפעה על רמת החלימה בשנת הלילה ? תודה רבה, BC (ופבל, בלי קשר - אתה תותח על - תודה)

תשובה.

אתה יכול לנסות לעשות מעין היפנוזה עצמית (ראיתי שנתנו פה פעם מדריך ויש אותו ב FAQ אם אתה רוצה) ובעזרתו תוכל "לעזור" לעצמך ליזכור חלומות נגיד ותישתמש במישפט "אני זוכר את החלומות שלי כל הזמן" כשאתה עושה את ההיפנוזה... וניראה לי שיכול להיות קשר לפעילות הגופנית הממושכת שלך במהלך השבוע כי אז הגוף צריך יותר זמן לנוח..למרות שיש לזה סבירות נמוכה מאוד כי בכל זאת יש את זמן ה REM בין אם הגוף עייף וצריך לחדש את הכח שלו ובין אם לא.

silverhawk

New member
שלום שלום

קודם כל אני ארגיע אותך - אתה כן חלום. ואנחנו נמצא איך לגרום לך לזכות זאת. :) עכשיו, בוא נפרק את זה לשלבים: כמה שעות אתה ישן בממוצע בלילה? לאחר שאתה מתעורר, האם אתה מקפיד שלא לפקוח את העיניים ולא לזוז? האם אתה מקפיד שלא לתת למחשבות לנדוד? האם אתה מנסה להזכר ברסיסי החלום האחרון (או כל חלום אחר)? במידה ועולים רסיסים - האם אתה מנסה להעזר בהם לצורך שיחזור החלום בכללותו? במידהו לא - האם אתה מנסה לזרוק אסוציאציות או להזכר בחלומות ישנים? כמה זמן אורכת הפרוצדורה הזו? האם אתה משקיע בכך לפחות כ-10 דקות או רבע שעה?

BraCat

New member
תשובה לשאלה על שאלה

תודה רבה SilverHawk, הנכונות של אנשים לעזור פה מפתיעה אותי כל פעם מחדש ... יכול להיות שעדיין יש תקווה ;) בכל מקרה להלן התשובות : אני מקפיד לא לפתוח עיניים (בקשר לתזוזה במיטה אני לא יכול להתחייב כי אף פעם לא הקדשתי לכך תשומת לב), אני מנסה להיזכר בחלומות כלשהם בלילה אני נתקל בקיר - פשוט לא זוכר - כאילו לא היו (למרות שחייבים להיות) בנוגע לנדידת המחשבות - אני צריך לרוקן את הראש (סטייל מדיטציה) או לנסות לנבור בזכרונות ? אני משער שמתחילים להציף אותי תחושת סנסוריות של הגוף המתעורר במיטה אבל אני לא חושב על תוכניותיי ליום הקרוב אם זו הכוונה ... מאחר ולא עלו לי עדיין רסיסי חלומות - לא רלוונטי. יש לי כמה חלומות ישנים ש"נחרטו" בזכרון , הם יכולים לעזור ? איך אני יכול להיעזר באסוציציות כדי לשחזר חלומות ? אני לא בטוח שאני מקדיש 10 דקות לנושא, בד"כ אחרי 4-5 דקות אני מגיע לתחושה ש-"אין שם כלום" מוותר וקם... אם יש לך טיפים בנושא אני אשמח מאוד, BC **שרירי האוזן התיכונה מושכים את ידית הפטיש (Tensor Tympani) ואת הארכובה (Stapedius) אל החלון הסגלגל. שני השרירים פועלים להגדלת המתיחות בשרשרת העצמות הממסרת את האות בין האוזן החיצונית לאוזן הפנימית. פעולה זו גורמת להגדלת התדר האופייני והנחתת פונקציית התמסורת לצליל נמוך בכ- 30 דציבלים. זהו מנגנון הגנה רפלקסיבי מחשיפת יתר לתדרים נמוכים המופעל בעת הפקת דיבור למניעת נזק עצמי. יצוין כי שרירי האוזן התיכונה מתכווצים מסיבה שאינה ברורה גם במהלך שנת החלום (REM). Spontaneous Middle Ear Muscle Activity in Man: A Rapid Eye Movement Sleep Phenomenon Michael A. Pessah 1 and Howard P. Roffwarg 2 **

Cloudbreaker

New member
רק רציתי להגיד ש

קראתי את העובדה שבסוף ההודעה שלך והיא ממש מגניבה!

Bluescale

New member
אני ממליץ סוגסטיה ורגיעה

אל תכריח את עצמך לזכור. תן לזה לקרות לבד. סוגסטיה - לפני שינה אמור לעצמך ``אני הולך לישון. אני אחלום ובבוקר אזכור את החלומות`` תחזור על זה 5 עד 10 דק ואז תרפה ותן לגוף להרדם. בבוקר תזכר בסוגסטיה (כפיה לזיכרון אסוציאטיבי) ואם זה לא מניב תוצאות תנסה להציף נושאים ``יכול להיות חלמתי על אחי על חברי...וכו`` תנסה לקרוא את הספרון שלי יש שם נושא לגבי בעית זכרון

silverhawk

New member
תמיד יש תקווה ;)

בדקות הראשונות תשתדל שלא לזוז ונסה לרוקן את הראש, תן לחלום לבוא אליך. רק במידה וזה לא עובד גם לאחר 5-10 דקות, אתה יכול לנסות ולהריץ מילים אשר אולי יזכירו לך סיטוציה מאחד החלומות - אסוציאציות חופשיות. מעבר לזה מומלץ ליישם ראת שיטת האוטו סוגסטיה אותה הזכיר פבל (להגיד לעצמך בלילה שבבוקר תזכור את החלום). ואני מתנצל על טעיויות הכתיב בהודעה הקודמת, קצת מיהרתי.

BraCat

New member
לא תשאל -> לא תדע

טוב, עדיין אין התקדמות בנושא זכרון החלומות. אני משער שזה עניין שיכול לקחת קצת זמן ומבטיח פוסט ענק לכולם שאני סוף סוף אצליח לזכור אחד. LOL. עניין נוסף שמטריד את מנוחתי (אורגינל). מאז שאני שנחשפתי לנושא, ומעצם העניין מקדיש (הרבה) יותר מודעות לתהליך המוזר של השינה התחלתי להתעורר באמצע הלילה... לא שזה מטריד אותי יותר מדי כי אני פשוט קם עושה RC (לכל מקרה) וחוזר לישון, אבל זה סתם מסקרן, מאחר ועד כמה שזכור לי לא התעוררתי באמצע שנת לילה באופן עצמאי בעשור האחרון... :) אשמח אם למישהו יש תובנות בעניין, תודה, BC

Bluescale

New member
מכיוון ש

אתה נהיה יותר מודע לעולם השני שלך אתה באמת עלול להתעורר באמצע הלילה... קורה. תרשום חלומות ברגע שאתה מתעורר אל תעשה RC חוץ מזה ברגע שאתה רושם זה כבר RC תמיד תשאל את עצמך בזמן שאתה רושם "האם אני חולם את זה?"

aviran28

New member
בקשר להתעוררות באמצע הלילה...

גם לי זה קורה בזמן האחרון... אני מכיר את כל נושא החלומות הצלולים בערך 3 חודשים, אבל בשבועיים האחרונים הקדשתי לזה הרבה יותר תשומת לב, ומאז אני מתעורר בשעות כמו 5:30 או 6 בבוקר. אני שמח לשמוע שאני לא לבד. בכל מקרה, אם מישהו יכול לעזור לנו בקשר לזה אני אעריך את זה מאוד. תודה.

aviran28

New member
סליחה...

לא ראיתי שכבר ענית לו על ההתעוררות באמצע הלילה... בכל מקרה - יש דרך למנוע את זה?

Roy1232

New member
להיזכר רק בדקות הראשונות?

אל תתייאש אם אתה כבר צריך לקום ועדיין לא נזכרת.. אני לדוגמה נזכר בחלומות שלי מאותו לילה רק חצי שעה לתוך השגרה.. באוטובוס בד"כ

למעלה