שאלה

ד ו ר י ס

New member
שאלה

אני בת 21, ואני לא זוכרת כמעט דבר מהילדות שלי. הוריי גרושים כבר כמה שנים, ואני "יודעת" שהמצב בבית לא היה טוב. עפ"י אחותי הגדולה המצב בבית היה די גרוע - מכות וכד´, אבל אני באמת באמת לא זוכרת כלום - לא מכות ולא סתם זכרונות. כיום הקשר שלי עם אבא שלי הוא רופף מאוד, מאיזה סיבה אני מרגישה פשוט רע בקשר אליו. אני לא יודעת מה גורם לזה ומה הסיבה לכך, אבל אני פשוט יודעת שאני לא רוצה שום קשר איתו. אני מאוד מתלבטת כרגע, האם ללכת לטיפול פסיכולוגי על מת למצוא את הזכרונות האבודים שלי. מצד אחד אני מרגישה שאם לא אעשה את זה, הדברים עלולים לחזור אלי בזמן ובקמום שלא הייתי רוצה לפגוש אותם, ומצד שני אני מרגישה שמה שלא ידוע, אולי עדיף להשאיר אותו ככה. שאלותי: 1. מוכר לי באופן כללי נושא ההדחקה, האם העובדה שאני לא זוכרת אומרת שקרה משהו נורא שאני הדחקתי, או שיכולה להיות סיבה אחרת? 2. מה הן הדרכים למצוא את הזכרונות האלו? טיפול, היפנוזה?

marcelo majlin

New member
דוריס

אני חושב שברור לך מה קורה אתך ומה הלול לקראות אם זה יפרוץ פעם החוצה אני ממליץ טיפול כי דרך שאלות מנחות של המטפל אולי תוכלי לגלות מה עבר עליך והוא יהיה שם כדי לעזור לך יש דרך נוספת לשאול קרוב משפחה שאת סומכת מה קרה בעבר שלך אך זה יכול להיות טריגר בהצלחה מרסלו

גרא.

New member
מרבית הפסיכולוגים הבולטים והידועים

רואים חשיבות רבה מאד לעברו של אדם,במציאות חייו העכשויים.ורבות מהתנהגותינו,מחשבותינו ורגשותינו,מושפעים,ולעיתים גם מובלים על ידי חוויות שליליות,טראומות,ולחילופין כמובן גם חוויות חיוביות בעברינו.העובדה שאת מתלבטת למשל ביחסך ובמהות הקשר שלך עם אביך,מבטאת כנראה את הצורך שלך להתמודד עם הרגשות הללו..שלפי דברייך מודחקים,או כלשונך,את אינך זוכרת כלום.הדחקה,היא אחד ממנגנוני ההגנה,העוזר לנו להתמודד עם חוויות קשות,ועם טראומות..אבל אף פעם אינך יודעת מה עלול להיות הטריגר שישחרר את החוויות,טראומות כאלה או אחרות.ואיך תתמודדי.כפי שציינתי,הרבה מהתנהגויות שלנו,מושפעות,גם ללא ידיעתינו מתכנים מודחקים בתת המודע..ולכן בהרבה מקרים,ישנה תחושה של חוסר מודעות,או הבנה,למה אנחנו מתנהגים דווקא כך,ולא אחרת.העובדה שאינך זוכרת היא לכן תוצאה של מנגנון הגנה העוזר לך להתמודד לפי שעה בחיי היוםיום..אבל כמו כל מנגנון מעין זה,הוא עלול להסדק,או להשבר..ומה יהיה עלייך אז? יש שיטות טיפול שונות המתמקדות בזכרונות,כחלק מטיפול כולל.הידועה ביותר (וגם היקרה והממושכת מאד),היא פסיכואנליזה.היפנוזה,זהו טיפול המקצר את הדרך בהרבה.בעוד שבהתהליך הפסיכואנליזה,מתמקד המטפל בהעלאת תכנים מהלא מודע למודע,בדרך של שיחות.בהיפנוזה,מגיע המטפל ישירות לתת המודע. ישנה גם גשיה טיפולית אדלריינית,העוסקת במה שמכונה "סגנון החיים",והיא מתייחסת ישירות לזכרונות ילדות..ויש עוד.

למעלה