שאלה

Ping Poong

New member
שאלה

כמה זמן מותר לתת לכלב להתאפק במהלך הלילה? הכלב שלי בן 3, סורס לפני חודש. הוא יוצא ל3-4 טיולים ביום. בד"כ אני מוציא אותו בשעות ממש מאוחרות ל20-30 דק', והולך איתו הרבה..והוא עושה קקי אם יש לו, ואת כל הפיפי. תמיד שהוא מרים רגל ליד הבית כבר לא יוצא שום דבר. זה בסדר שאני מוציא אותו אחרי הטיול הזה, רק אחרי 11-12 שעות? בממוצע פעמיים-שלוש במהלך השבוע, הוא לא מתאפק יותר מ8 שעות. אבל בשאר הימים הוא מתאפק 12 שעות לערך. זה בסדר?

זה מאד תלוי בכלב

בגדול עדיף לא להשאיר יותר מ 8 שעות בלי טיול. מעבר לנושא ההתאפקות בבית, זה גורם להתרחבות של שלפוחית השתן ועליה של הלחץ בתוכה, ויש לזה כל מיני השלכות על שאר מערכת השתן. עם זאת, זה לא נורא, בעיקר אם זה לא כל יום ואם הוא מצליח להתאפק יפה ולא מראה סימני לחץ משמעותיים. אם נראה שהוא כן לחוץ מאד כשמגיעים הביתה, או מפספס מדי פעם, אפשר למצוא dog walker שיוציא אותו באמצע היום.

הנושא הזה חוזר ועולה

בפורום כלבים. רציתי לדעת אם יש לך איזה מחקר שאפשר להפנות אליו את כל האנשים שמוצאים את הכלב שלהם רק פעמיים ביום ?
תודה

רוב הנתונים על האפקט

של התרחבות מוגזמת של השלפוחית מגיעים ממצבים פתולוגיים, כמו חסימות שתן מסיבות שונות, או בעיות נוירולוגיות שלא מאפשרות לתת שתן. במצבים אלה הראו שיש ירידה של עד 80% בכח של השריר של השלפוחית ועליה ברגישות לזיהומים בדרכי השתן. אני אנסה לחפש משהו כתוב מתאים ואצרף.

למעלה