שאלה

שאלה

האם לפי חוקי בג"ד כפ"ת יש להגות את המילה ´שכבה´ בב´ דגושה? כנ"ל לגבי המילה סביבה (סביבּה)... כן? לא? למה?

zimes

New member
בג"ד כפת דגושות בראש מילה או

אחרי הברה סגורה, כלומר - אחרי שווא נח (שסוגר את ההברה הקודמת). (כאן מדובר על דגש קל בלבד) במילה סביבה, השוה ב ס נע, כי הוא בראש מילה (בעברית לא קיים שוא נח בתחילת מילה, זה די קשה להגייה), לכן הוא לא סוגר הברה, ולכן ה ב (הראשונה) אינה דגושה. במלה שִכְבה - ה ב אינה דגושה (כי ככה אני זוכרת שנכון לומר), רק צריך לראות למה השוא ב כ הוא נע. ו... אין לי תשובה. למה, בעצם, יש הבדל בין שכבה ל רצפה? (אני מתכונת לש"ע - הפוך מתקרה) מישהו?

מאייר

New member
שכבה

אני רק מנחש, אבל יכול להיות שבגלל שאת המילה "שכבה" אפשר גם לנקד: שְכָבָה ומכיוון שבמילה זו ה"ב" רפה, היא נשארת רפה גם בניקוד האחר "שכְבָה" כמין מוטציה שכזו. מאייר.

גרי רשף

New member
לגבי זכיון זה פשוט..../images/Emo22.gif

בנפרד- זכּיון, בנסמך- זכְיון.. כמו זכּרון (יום הזכרון) וזכְרון (זכרון יעקב). בתור מורה לכלכלה אני נדרש לעיתים להבחין בין נכּיון (שער הנכיון) ונכְיון (נכיון שטרות).

פלפל.

New member
ולגבי הזכיין

הנה אני פותח מילון ועונה לעצמי - זַכְיָן, זַכְיָנים, זַכְיָני הֶערוץ השני. כל הכפים רפויים. שלום

Idan91

New member
ואם כבר..

מדברים על בג"ד כפ"ת, שאלה נוספת... את המילה פספוס אמורים להגות עם דגש ב-פ(בשתיהן)?

לא מפני שזו

עוד מילה חמודה שהתפתחה בסלנג העברי הנאור שלנו מבלי לשים פס על חוקי הלשון. ראה: פאדיחה, פרחה, פאשלה ועוד...

למעלה