שאלה..

SoosKatan

New member
שאלה..

האם זה נכון שבמשחק פולו מקצצים את הרעמה של הסוסים? =O למה עושים את זה?

סוני DSCH1

New member
לפי

דעתי זה יפה וכי נראה לי שהמקל שאיתו הם משחקים לאיסתבך לסוס ברעמה

SoosKatan

New member
המממ אוקי

לדעתי זה לא יפה =\ זה לא הטבע שלהם, זה כמו שזה לא יפת לגזור זנב [ברמות]

גם בקפיצות מקובל לעשות גלח לסוסים ח

לא חסרים סוסי קפיצות חסרי שיער... בעיני יותר יפה עם רעמה אבל קצרצרה ממש..חח כאילו..יש רעמה לצד אבל ממש לא מספיק בשביל לעשות צמות לתחרויות וכו'.. אני יודעת שגם בזנב עושים להם משהו..לא ממש יודעת מה זה..מין קיפול כזה של הזנב..אולי כדי שלא יפריע..

jgut

New member
ואנחנו בווסטרן

עובדים קשה כדי לשמור על רעמה ארוכה... ולחלקנו יש סוסים שמסרבים לגדל

הצעה/שאלה

אם תגזרו את הקצוות, זה יכול לעודד צמיחה? ס"מ בודדים אפילו פחות מזה. שמתי לב שככול שאני מורטת/גוזרת/מסדרת לסוס שלי את הרעמה ככה היא מתארכת מהר יותר. ואצלנו בחווה הייתה [בעצם יש
] סוסה שהיה לה זנב קצרצר שבאופן קבוע גזרו לה ס"מ אחד בערך מהקצה של הזנב במשך תקופה, ואז הזנב ארך ממש מהר. אני לא יודעת אם זו אשליה כי שיער צומח מהשורש וגזירה לא מגיע כל כך קרוב לשורש כמו גילוח.

גם אצל בני אדם זה ככה

הקצוות הם בד"כ החלק הכי פחות בריאה בשיער, הם נשרפים ומתפצלים, מתייבשים יותר מהר וכו'.לכן הגוף מוציא עליהם יותר אנרגיה כדי להפוך אותם לבריאים יותר, מה שאומר שהוא משקיע פחות בגדילה רגילה, מחודשת ובחיזוק השורשים (מה שלרב מביא לנשירה). ברגע שאנחנו מורידים את הגורם המעקב (הקצוות במקרה הנ"ל) לגוף יש פתאום כביוכול יותר אנרגיה (לא באמת, פשוט האנרגיה שהושקעה בקצוות לא נחוצה יותר לפעולה זו) , והשיער אורך מהר יותר, השורשים מתחזקים והנשירה פוחתת.

fliperit

New member
מה פתאום?!?!

הגוף לא משקיע שום אנרגיה בקצוות השיער. השיער הוא לא ריקמה חיה, ולכן הגוף לא משקיע בה שום אנרגיה אחרי שהיא הצמיח אותה.

jgut

New member
אים אני הוריד לו כמה ס"מ בודדים

מהרעמה לא ישאר כלום!! הזנב שלו גדל ויפה. עכשיו הוא גם לא מתגרד. טפו טפו טפו... הרעמה גם בסדר אבל הפוני נישאר קצר ודליל...

Vintage Queen

New member
בדר"כ כשמגלחים רעמה

לסוסי קפיצות לפחות זה לא בגלל היופי אלא בגלל הגרדות כשהעור חשוף יותר קל לטפל בבעיות עור והשיער גודל מההתחלה (אחרי הטיפול) בריא יותר, ומן הסתם יפה יותר...

SoosKatan

New member
אבל מה את אומרת?

שלכל סוסי הקפיצות יש גרדות?
לא הבנתי אותך...

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif אהמ...

זה לא מקובל לגלח רעמה. כמו שנאמר, עושים את זה רק במקרה שהסוס מגרד (ואז גם ככה יש "חורים" ברעמה) ואת הזנב אוספים בחורף כדי שלא יתלכלך מהבוץ. בפולו עושים את זה כדי שלא יפריע

ראיתי כבר כמה סוסים בלי רעמה והם נר

או מעולההה...ולא רק בארץ... יש כאלה שמעדיפים את זה..בעיני חלק זה יותר יפה ובעיני חלק זה פשוט יותר קל ונח לטפל בסוס.

למעלה