שאלה....

1תרו

New member
שאלה....

אז ככה... הייתי פה פעם אבל זה לא משנה... ההורים של סבא שלי נולדו בגרמניה והיגרו לארץ אז רציתי לדעת עם הוא יכול להוציא אזרחות,עם כן כמה זמן זה לוקח... ועוד שאלה היא שבמקרה שהוא מוציא אז הוא צריך קודם להוציא ואז אמא שלי או שזה ביחד. מישהו יכול להסביר קצת על התהליך.... (הוא יודע גרמנית כתיבה דיבור קריאה....).

Nobilis

New member
תשובה

אם היית פה פעם אחת (וקיבלת תשובה, כזכור לי), למה אתה חושב שהתשובה השתנתה מאז? האם ניסית לשאול בשגרירות גרמניה (אחת ההמלצות שקיבלת בזמנו)?

1תרו

New member
תודה לך,

כזכור לי לא קיבלתי תשובה כי נשאלה שאלה אחרת. האם אתה יכול לומר לי מה אני צריך להביא לשגרירות כשאני בא לפגישה? ואני התבלבלתי,כשאמרתי גרמניה התכוונתי פולין. תודה מראש, בברכה, עידו

1תרו

New member
יש לי עוד שאלה,

גם סבתי נולדה היא באירופה (ברלין),האם גם לפיה אני יכול לעשות אזרחות(גרמנית),או שאפשר רק לפי האבא?.

Nobilis

New member
תשובות לשתי השאלות...

כתבתי לך שכבר שאלת את השאלה כי היה כאן מישהו דומה עם שאלה בנוגע לגרמניה. לאחר התיקון שלך, אכן מדובר בשאלה חדשה. אז, התשובות: א) לגבי ההורים הפולנים של סבא - אני אישית פחות מבין בזה. הייתי ממליץ לך לשאול בפורום "תרבות פולין", שכן ראיתי שיש שם לא מעט מבינים בתחום. יש להם גם מאמרים בנושא באזור המאמרים שלהם. ב) לגבי סבתך (בהנחה והיא לא סתם נולדה בברלין, אלא הייתה גם בעלת אזרחות גרמנית) - יש כאן כמה שאלות - האם היא האמא של אבא, או של אמא? מתי נולד/ה אבא/אמא? האם אזרחותה של הסבתא נשללה על ידי המשטר הנאצי? במידה וכן - האם היא בקשה את אזרחותה בחזרה מאז?

1תרו

New member
תשובות,

היא האמא של סבא שלי. היגרה מגרמניה לפני המשטר הנאצי>>>>נשארה לה האזרחות הגרמנית. נולדה בסביבות 1910,כנ"ל לגבי אבא של סבי.

Nobilis

New member
סיפור מבולבל...

טוב, אז עד כמה שהבנתי ממך, הוריה של סבתך היו אזרחים גרמניים. עכשיו, אשאל שוב - האם סבתך היא אמא של אביך, או אמא של אמך? באיזו שנה נולד צאצאה של סבתך (אבא או אמא שלך)? באיזו שנה נולדת אתה?

1תרו

New member
טוב אני מסביר מחדש

אזרחות פולנית: לסבא שלי (אבא של אמא שלי) היה אבא שנולד בפולין והיגר לישראל(נשארה לו האזרחות),לסבי יש את התעודת לידה וכו'. הייתי רוצה לדעת עם סבי(בנו של סבא רבא שלי זה שנולד והיגר מפולין)יכול להוציא אזרחות פולנית? עכשיו לאזרחות הגרמנית: לסבי(אבא של אמא שלי)היה אמא שנולדה בברלין והיגרה משם לפני שלטון הנאצים,מה שאומר שנשארה לה האזרחות. סבי(צאצאה של סבתא רבא שלי)נולדה ב-1939. אמי נולדה ב-1962. ואני טוב זה לא ממש משנה כרגע. הייתי רוצה לדעת עם סבי(צאצאו של סבתי שנולדה והיגרה מברלין)יכול להוציא אזרחות גרמנית עקב כך שלאמו של סבי יש אזרחות גרמנית(היא לא בחיים). מובן? תודה מראש, בברכה, עידו

Nobilis

New member
תשובות

לגבי הפולני - הייתי ממליץ לך לשאול בפורום "תרבות פולין". במעומעם, נדמה לי שיתכן ואתה זכאי, אבל הייתי מוודא עם המומחים. לגבי הגרמני - סבא שלך אינו אזרח גרמני, מאחר שבשנים הללו האזרחות עברה רק לילדיו של אב גרמני, ולא לילדיה של אם גרמניה. ומכאן, שגם אתה אינך אזרח גרמני.

למעלה