שאלה

מצב
הנושא נעול.
שאלה

שאלה
אני כתב באחד העיתונים הגדולים, פרילנסר הם לא משלמים לי נסיעות.. מגיעים לי זכויות כלשהם? כי בעיקרון אני מקבל כסף פר כתבה

Charlotte Chamb

New member
איזה הוצאות נסיעה יש לך?

שאלה
אני כתב באחד העיתונים הגדולים, פרילנסר הם לא משלמים לי נסיעות.. מגיעים לי זכויות כלשהם? כי בעיקרון אני מקבל כסף פר כתבה
איזה הוצאות נסיעה יש לך?
אתה מגיע לעבודה? האם אתה זקוק לתחבורה ציבורית על מנת להגיע למערכת העיתון?

Like oveR

New member
זה אני שפתחתי את ההודעה..

איזה הוצאות נסיעה יש לך?
אתה מגיע לעבודה? האם אתה זקוק לתחבורה ציבורית על מנת להגיע למערכת העיתון?
אני מגיע למערכת העיתון.. ואני זקוק ל2 אוטובוסים על מנת להגיע למערכת..

שיר ורד

New member
בשביל המציא את האמייל?

אני מגיע למערכת העיתון.. ואני זקוק ל2 אוטובוסים על מנת להגיע למערכת..
בשביל המציא את האמייל?
לכאורה אין כל סיבה שתצטרך להגיע למערכת העיתון. שלח להם את הכתבות בוואר האלקטורני. אם אתה צריך להגיע למערכת העיתון כדי לכתוב את הכתבה, יתכן ומעמדך איננו של פרילאנסר אלא של עובד שכיר ואז תהיה זכאי בין השאר לדמי נסיעות (כמו גם ימי חופשה, דמי מחלה, פצויים בעתיד, דמי הבראה וכו).

Like oveR

New member
אני שולח להם את הכתבות במייל

בשביל המציא את האמייל?
לכאורה אין כל סיבה שתצטרך להגיע למערכת העיתון. שלח להם את הכתבות בוואר האלקטורני. אם אתה צריך להגיע למערכת העיתון כדי לכתוב את הכתבה, יתכן ומעמדך איננו של פרילאנסר אלא של עובד שכיר ואז תהיה זכאי בין השאר לדמי נסיעות (כמו גם ימי חופשה, דמי מחלה, פצויים בעתיד, דמי הבראה וכו).
אבל אני מגיע לעיתון כדי לעשות טלפונים. חוצמזה, לפעמים העורכת רוצה שאני אבוא למערכת כדי לפגוש כל מיני אנשים, או לישיבות הנהלה, או לשיחות.. וכו'.

שיר ורד

New member
אם כך

אבל אני מגיע לעיתון כדי לעשות טלפונים. חוצמזה, לפעמים העורכת רוצה שאני אבוא למערכת כדי לפגוש כל מיני אנשים, או לישיבות הנהלה, או לשיחות.. וכו'.
אם כך
יתכן והנתונים הנ"ל יעזרו לך להוכיח שאתה שכיר ולא פרילאנסר. פרילאנסר אמיתי משתמש בדרך כלל בכלי עבודה פרטיים, והחשבון שהוא מגיש ללקוח כולל הוצאות אלו. (כלומר, היית אמור להתקשר מהטלפון הפרטי שלך ולחייב את העיתון בעלות השיחות לצורכי עבודה). גם כל הפגישות וישובות הנהלה אלו, מובילים לכוון של שכיר. דרך אגב, יתכן שבגין אותן פגישות שאינן קשורות לכתבות שאתה עושה (כמו ישיבות הנהלה) עליהם לשלם לפי שעות עבודה בפועל מאחר והתשלום על הכתבות לא מתגמל אותך בגין שעות אלו.

Charlotte Chamb

New member
בעיקרון

הערה חשובה
בחוזה שחתמתי איתם, לא מצויין שם נסיעות זה משנה?
בעיקרון
צריך לראות את ההסכם שלך. לדעתי בשלב הזה אתה לא יכול לתבוע נסיעות כי הם יטענו שאתה במעמד של פרילנסרף והשכר שאתה מקבל פר כתבה כולל נסיעות. אתה יכול להגיש תביעה בבית הדין לעבודה, עכשיו או בסיום העסקתך ולתבוע שם דמי נסיעות. ואז בית הדין יקבע אם היית בסטאטוס של עובד או לא, אם יקבע שאתה היית עובד, תקבל את תשלום הנסיעות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה