שאלה

mayan levi

New member
שאלה

הכלב שלי אתמול סורס והצווארון ממש מפריע לו לזוז בחוץ ולעשות פיפי.. שאלתי היום בבוקר את הוטרינרית אם אפשר להוריד לו את הצווארון אך ורק לטיול בחוץ, והיא אמרה שלא. השאלה שלי.. מה אתם אומרים? יש אפשרות? בעיקרון הצווארון נועד שהוא לא ילקק למטה, אז אם הוא מטייל והוא בהשגחה מלאה שלי, רק בחוץ, אז יש אפשרות? וחוץ מזה שהוא לא ילקק יש עוד חשיבות לצווארון? הצווארון גם צריך למנוע ממנו חופשיות בחוץ? הכוונה שלי, שהוא לא יוכל להרים רגל לעשות פיפי או משהו? שלא יפתחו התפרים

צווארון

שלום מעין, אכן הבנת נכון, הצווארון הוא מחסום פיזי בלבד, כדי למנוע מהכלב ללקק את התפרים ולהוציא אותם. מבחינתי, אם את נשארת לידו ערה 24 שעות ביממה ומשגיחה זה טוב באותה מידה. רק צריך לזכור שהחמוד שלך צריך בערך 3 דקות של חוסר תשומת לב כדי להוציא את התפרים. לדעתי במהלך טיול, אם הוא בהשגחה מלאה אפשר להניח לו מהצווארון, אם הוא לא מלקק את החתך. מצד שני - הקולר לא אמור כלל להפריע לו לתת שתן.

mayan levi

New member
תודה ועוד שאלה

אם הוא בהשגחה מ-ל-א-ה בחוץ ורק הולך ועושה פיפי.. התפרים יכולים להיפתח כתוצאה מהרמת רגל? או לא יודעת.. התפרים יכולים להיפתח כלשהו במידה והוא לא מלקק ובכלל לא נוגע שם? ואיך אפשר לדעת שהכל בסדר בכל החלק שסירסו אותו? השק שם התנפח לו.. ואיך אפשר לדעת שהכל בסדר בכלליות? כי אני רואה קצת אדום.. אבל זה נראה לי לגיטימי

תשובות

התפרים עלולים להפתח גם ללא ליקוק, מכל מיני סיבות, אך אלו נדירות הרבה יותר, ומכאן שפחות סבירות. הרמת רגל לא אמורה לגרום לפתיחת התפרים בסירוס. איך אפשר לדעת שהכל בסדר ? הסיבוכים נדירים בסירוס כלב, אם כי קיימים כמה. אם הכלב מרגיש טוב, מתאושש יפה מההרדמה ומצב רוחו הולך ומשתפר, כנראה שהכל בסדר. זה עונה גם על השאלות האחרות - תתכן הצטברות נוזלים בשק האשכים לאחר הסירוס. הם נספגים תוך כמה ימים בדרך כלל. קצת אדמומיות באזור החתך גם תקינה. והכי חשוב- אם משהו מטריד אותך, את יכולה פשוט לקבוע תור אצל הרופאה שטיפלה בו, ולבקש שתבדוק.

mayan levi

New member
אמממ

קודם כל תודה רבה על התשובות אתה ממש מרגיע אותי :) בינתיים מה שראיתי שנפוח שם קצת, ויש שם מן חור כזה, ויוצאים ממנו 3 חוטים לבנים.. יענו יש 3 חוטים לבנים קטנים שרואים אותם, זה בסדר? והוא בסדר גמור! הוא כבר יותר ערני ולא מסטול, מצב רוח מעולה, אוכל, שותה. הצווארון מגביל אותו, אבל אין מה לעשות.. רק בטיול שאני משגיחה עליו ב700 אלף עיניים והוא רק הולך, אז אני מורידה לו. אני פשוט בסרטים שאני מטיילת איתו, הוא לפעמים משתין על עשבים.. אני פוחדת שבמהלך הטיול משהו ייפגע בתפרים או משהו.. אבל הבנתי ממך שאני יכולה להיות רגועה? כי הוא לפעמים גם אחרי שעושה פיפי מעיף חול כזה עם הרגליים..אז אני פוחדת שייפתח שם קיצר אני ממש בהיסטריה חח אז כנראה שאני חייבת להירגע דחוף

למעלה