שאלה

galya13

New member
שאלה

ילדתי לפני כימעט חודש ועד עכשיו רק מניקה. הנקה בסדר גמור. מניקה בערך כל שעתיים, לפעמים אפילו כל שעה. בלילה בערך 3 פעמים. אני חייבת לצאת פעם אחד בבוקר מוקדם לכמה שעות חד פעמי ולהשאיר את התינוקת עם אמא שלי. עד עכשיו לא שאבתי. ואני יודעת שלא מומלץ עד 6 שבועות אחרי הלידה. אז מה עדיף לעשות להשאיר בקבוק סימילאק (רק חד פעמי) או לשאוב? אם לשאוב, אז מתי עדיף? באותו בוקר או ערב לפני? והאם אחרי הנקה או.....? האמת הייתי מעדיפה לתת סימילאק, (יותר קל) ,אבל השאלה אם זה טוב לתינוקת או שזה לא בריא פתאום סימילאק, שהיא רגילה לחלב אם? ובכלל, חוץ מפעם הזאת במידה שאם יצא לי לצאת פעם בשבוע לכמה שעות, מה עדיף באופן קבוע של פעם בשבוע לתת?

ההמלצה שלא לשאוב נובעת בעיקר

מההמלצה שלא לשלב בקבוקים... אם את הולכת לדלג על הנקה, עדיף מבחינת שתיכן שתשאבי לפני שאת יוצאת ותשאירי בקבוק שאוב עם אמך. כך תמנעי מגודש, ולבתך יהיה חלב טוב של אמא. אם את בוחרת לתת לה תמ"ל, עדיף לעשות זאת בפעמים הראשונות כאשר את בבית משום שאם היא מפתחת תגובה אלרגית אני מתארת לעצמי שאת תרצי להיות שם ולהחיש אותה לטיפול רפואי. מה עם לקחת את אמך ואת התינוקת איתך, היא תשמור עליה ורק תביא אותה אלייך להנקה אם יעלה הצורך? בינתיים הן תוכלנה לטייל בעגלה או עם מנשא, או לערוך קניות
ותוכלי את להמנע מהשאיבה ומתן הבקבוק.

galya13

New member
ממש תודה רבה לך על התשובה, לגבי

לקחת את אמא שתטייל ליד הגן, קצת בעיה, כי זה מוקדם בבוקר ויהיה עדיין מאוד קר. אני איהיה יותר רגוע גם שהיא עם תינוקת בבית. אז כנראה שאני באמת אשאב חלב שלי לפני יצאיה. תודה לך על התשובה.

למעלה