שאלה

שאלה

אם חד הורית עם שלושה ילדים שמשתכרת 4500 ש"ח-כמה דמי מזונות היא יכולה לקבל מביטוח לאומי, זאת בהנחה שהאב לא יוכל כלל לשלם את המזונות. תודה(יש פס"ד של מזונות 3500 אבל כאמור האב לא יוכל לשלם). בבקשה אל תפנו אותי לטבלה של ביטוח לאומי כי לא הבנתי מנב כלום. אודה אם מישהו יוכל להסביר לי את התנאים לקבלת המזונות במצב הנל. תודה רבה

m i c h a l i

New member
שלום לך ../images/Emo140.gif

יש מספר קריטריונים שנלקחים בחשבון בחישוב קיצבה. מדוע שלא תשאלי בסניף הביטוח הלאומי עצמו? כך תקבלי תשובה מדוייקת

לא הבנתי את הקרטריונים שם

אין אףףף אחת מכל האמהות החד הוריות שיכולה לענות לי מנסיונה?. בבקשה אני באמת צריכה עזרה

s h o o s h a

New member
תשלום מזונות ע"י הביטוח הלאומי

איך משפיעות הכנסות האישה על שיעור דמי המזונות? הכנסה מעבודה - אישה שהכנסתה מעבודה או גמלה מחליפת שכר היא בסכום השווה לנקודת איפוס גמלה או בסכום העולה עליה, לא תהיה זכאית לתשלום מזונות מהביטוח הלאומי. במקרים שהכנסת האישה מעבודה או מגמלה מחליפת שכר נמוכה מסכום "נקודת איפוס הגמלה", ינוכה חלק מסכום ההכנסה (על-פי כללים שנקבעו בתקנות) מהסכום המגיע לה על-פי התקנות. הסכום שישולם לה יהיה בגובה התקנות או בגובה פסק הדין למזונות - הנמוך מבין השניים. מצורפת טבלה. הכותבת אינה אחראית לתוכן הדברים המצוטטים מתוך אתר הביטוח הלאומי וממליצה לפנות לסניף הקרוב לביתך ולברר את הנושא.

EFRATY10

New member
הוא אמור לשלם לך כמו שכתוב

בהסכם הגרושין. גם אם הוא טוען שהוא מובטל ומסכן.

למעלה