שאלה

האמיתית

New member
שאלה

בחודשים האחרונים אני מתעוררת כל לילה באמצע הלילה ומתקשה להירדם שוב. אני אומנם קצת מתוחה אבל מבקשת לדעת אם תיתכן לכך סיבה אחרת בנוסף, ומהו הפיתרון לכך תודה ****אני ישראלית (ציונית ופטריוטית) גאה ומאושרת**** ****ידע והשכלה כללית זה כח**** ****האדישות הפוליטית-חברתית עוד תזיק בסוף לכולנו**** ****התנדבות רבותיי, התנדבות**** ****הגיבורים הלאומיים שלי: שרה אהרונסון, חנה סנש, טרומפלדור, חביבה רייק, אלי כהן, אליעזר בן יהודה, ד. בן גוריון, רחל המשוררת, אברהם (יאיר) שטרן - מי שלא מכיר שיפתח אנציקלופדיה/יקרא את הספרים של דבורה עומר*****והכי חשוב: תודה מראש על כל תגובה והמשך יום נעים לכולם

shaiush4

New member
יש המון סיבות אפשריות...

גם סיבות פסיכולוגיות וגם סיבות פיזיולוגיות (למשל הורמונליות). בלי פירוט נוסף קשה מאוד לדעת. יכול לעזור ללכת לרופא לדבר איתו, אולי אחרי בדיקות יהיו לו יותר תשובות.

האמיתית

New member
האם תוכל למנות עבורי...

מהן הסיבות הפיזיולוגיות האפשריות? תודה על הסיוע

דנטל

New member
יש כל מיני סיבות

אבל נראה לי שאחת נפוצה זו הפרעה בתפקוד בלוטת התריס.

shaiush4

New member
אני לא ממש מבינה בזה לצערי.

אני יותר מכירה את הפן הפסיכולוגי. חוץ ממה שדנה אמרה יש גם הפרעות בנשימה למשל (מה שלי יש) שגורמות להפרעות בשינה. בלוטת התריס משפיעה משום שהיא אחראית על הפרשת הורמונים שמשפיעים על השינה. אבל יכולות להיות בעיות אנדוקרינולוגיות אחרות שמשפיעות. האפשרויות הן מאוד מאוד רחבות, כי הפרעות שינה הן סימפטומים של מחלות והפרעות רבות. את האבחנה המבדלת (להגיד מה זה לא) צריך לעשות בדקדוק ובזהירות.

למעלה