שאלה

המלצה על עוד ספר

בס"ד המלצה על ספר נוסף מיוחד להלכות בורר: "איל משולש" של הרב שלזינגר שליט"א. ודרך אגב, הספר "שמירת שבת כהלכתה"נכתב ע"י תלמידו של הרב שלמה זלמן אוירבעך זצ"ל ששמו הרב יהושע נויבירט שליט"א, ובספר באמת מובאים הרבה פסקים של רבי שלמה זלמן זצ"ל.

יש בעיה מסוימת עם אכילת דג, והוא

שאם מכניסים בוררים את העצמות מתוך הדג, זה בורר ! ולברור את האוכל החוצה מהדג, זה כמעט בלתי אפשרי . אז יש כאלה שנוהגים להכניס חתיכת דג לפה, ומוציאים מהפה את העצמות החוצה. אבל יש טענה שגם זה בורר. אז אני אומר שהנשימה גם היא בורר. למה ? מכניסים לגוף אויר המכיל מרכיבים שונים, והגוף מוציא את החמצן ומוציא דו תחמוצת הפחמן. תרגעו. התורה לא אסרה עלינו דברים בלתי אפשריים, ונמשיך לאכול "ברבורים ושליו ודגים".

Blackpanter1י

New member
מצאתי משהו...

"הוצאת עצמות מדגים או עופות בשבת י"א שאסור להוציא את העצמות מהדג בשבת משום בורר, וי"א שיכניס לפיו חתיכת דג ויוציא מתוך פיו את העצמות. ולמעשה, לדעת השו"ע – מותר להוציא את העצמות מן הדג כיון שזה דרך אכילתו, ודוקא כשרוצה לאכול מיד, אבל לאחר זמן - אסור. ולדעת רמ"א יש להחמיר בזה, דהיינו גם כשאוכל מיד זה נקרא מוציא פסולת מתוך אוכל ואסור." אני נחשב ספרדי, ולדעת השו"ע מותר להוציא את העצמות מן הדג כמו שאמרתי, אז מותר לי? http://hazzan.qpon.co.il/Front/Newsnet/reports.asp?reportId=111252

asaf2000

New member
להשתגע?!?!?

"ולדעת רמ"א יש להחמיר בזה" - זה אומר שלאשכנזים אסור לברור עצמות מדג, המשוגע הוא האשכנזי שיעז לברור עצמות מהדג שודאי יענש על כך!!

התורה היא תורת חיים, וודאי שאין

לברור בצלחת כמות גדולה ואח"כ לאכול, אבל מי שבורר ואוכל מידית, גם אשכנזי, יש לו על מי לסמוך, ואם הוא מנסה להכניס לפה דג אם עצמות ומנסה ללא עזרת ידיים לירוק החוצה את העצם ולאכול את הדג, הוא מהמתמיהים ובסגנון שלי הוא מ"המשוגעים". אין גבול להחמרות ולשגעונות, ועל זה שמעתי מרש"ז אוירבאך עצמו שההבדל בין הבני ברקים לירושלמים הוא שהבני ברקים מחמירים, והירושלמים - מהדרים. ו.ד.ל.

asaf2000

New member
תגובה

ודאי שלירוק את העצמות מהפה ללא עזרת הידיים זו רק חומרא ונדמה לי שהחזון אי"ש נהג ככה אבל לברור את העצמות מהדג בצלחת לפי הרמ"א זה אסור. לגבי מה ששמעת מרש"ז אני שמעתי את זה על החסידים והליטאים שאלה מהדרים ואלה מחמירים...

למעלה