שאלה

שאלה

הבן שלי בן ה4 וחצי אמור היה להכנס השבוע לגן תקשורת בשיטת ABA , הגן הוא עד רבע ל-5 כך שמלבד רכיבה טיפולית לא נערכנו לעבודה אחה"צ. בעיות שונות טרפדו לצערינו את הענין וכרגע הפתרון האפשרי הוא גן שפתי. היות והוא אינו זכאי לסייעת בגן כזה אנו רוצים להביא באופן פרטי סייעת שתעבוד איתו בגן בשיטה הנ"ל, שאלתי:איפה מוצאים סייעת כזו?מי מנחה אותה? מה עושים בשעות אחה"צ? אשמח אם תענו...

אנסה לענות, לפי סדר השאלות.

א. אני לא בטוחה שיאפשרו לכם להכניס לגן סייעת פרטית. כך שלפני שאתם עושים את כל הברורים כדאי לברר את הנושא מול הגננת/מנהלת הגן. ב. למה להביא סייעת פרטית לגן שעובד בשיטת ABA? הרי בגן כזה יש כוח אדם שמכשירים אותו בדיוק למשימה הזו? ג. סייעת (תרפייסטית) כזו ניתן למצוא בלוח המודעות פה בפורום, ברשימות המצויות באלוט, במכללות השונות (תלוי באזור המגורים שלכם) ובאוניברסיטאות בחוג לחינוך, פסיכולוגיה וכדומה. (לשים מודעה על לוח המודעות). ד. אם אתם מעוניינים להכניס אותה לגן הרי שצריכה להנחות אותה מנחת התכניות ההתנהגותיות בגן שלכם. ה. ילד שחוזר מגן ABA בשעה כזו די עייף בד"כ. אפשר לתגבר אותו בחוגים מוטוריים כמו רכיבה, שחיה, התעמלות וכדומה, ובקלינאית תקשורת שתתגבר את הטיפול שהוא מקבל בגן.(לא תמיד יש קלינאית בגן ואז זה חשוב עד חשוב מאד..) מקווה שעזרתי, רונית ולגרין קלינאית תקשורת

doroniz

New member
רונית, לא הבנת

היתה תכנית להכניס את הילד לגן ABA אולם לבסוף הוא ישולב בגן שפתי. אבל ספק אם הגננת תסכים להכנסת סייעת פרטית מטעמכם לגן, ולכן אני מסכים עם רונית שלפני שאתם מתחילים באיתור סייעת מתאימה תעשו בירור מתאים עם הגננת. יש לי שאלה אליכם: אם וועדת ההשמה קבעה גן תקשורתי מדוע הילד משובץ לגן שפתי?????

כן, דורון,

זה מה שקורה כנראה כשמנסים לעשות הכל ביחד... אוקי. אז- עדיין לברר האם יש אפשרות להכניס סייעת לגן אתם צריכים למצוא מנחת שילוב או קלינאית תקשורת, או מנחת תכניות התנהגותיות או גרינשפאניות, שינחו את הסייעת. להכניס סיוע ללא הדרכה וללא הנחייה -די חבל על הזמן. בצורה כזו הסייעות הופכות לפעמים לביביסיטר וממש לא זו הכוונה. ולגבי אחרהצ- ההמלצה שלי תקפה גם אם זה גן שפתי. מה שכן למיטב ידיעותי גן שפתי מסיים עבודתו בצהריים כך שהילד הרבה יותר ערני ומסוגל להכיל טיפולים כמו קלינאי/ת תקשורת וריפוי בעסוק. רונית

doroniz

New member
כל דבר בעיתו ../images/Emo8.gif

אכן, למרות אי ההבנה הקטנה כל הערותייך נשארות בתוקף.

קודם כל תודה

על התשובה, אכן בדקנו עם הגן והם ממש בעד הענין של סייעת צמודה עכשיו כל שנותר באמת הוא לחפש אחת כזו ולמצוא מנחה שתדריך אותה (ועוד ענין קטן- לממן את הכל)... הענין הוא שלגבי שעות אחה"צ חשבתי ששיטת ה-ABA דורשת מינימום 40 שעות עבודה בשבוע לכן יש צורך בתגבור אחה"צ כי גן שפתי הוא עד 13:20. ולשאלתך דורון הילד אכן קיבל השמה לגן תקשורת, נפתח גן כזה בעירנו אבל נסגר כעבור יומיים בגלל שמתוך הרישום המקורי נשארו רק 3 ילדים מה שלא מאפשר פתיחת גן. אחרי כחודש קיבלנו השמה לגן במרחק נסיעה רחוק מדי שלהערכתינו הילד לא יעמוד בו.

אכן שטית ABA במלואה

מבוססת על 40 שעות שבועיות, אבל בהחלט לא מוכרחים ללכת על האופטימלי, והרצוי, ואפשר להסתדר גם עם המצוי. אם הילד בגן שפתי , בהחלט ניתן לתגבר אותו בשעות אחרהצ בטיפול התנהגותי, עם ראיה מפוכחת לשעות בהן התפקוד שלו בסדר. (ערני ולא עייף..) ילד חייב במקביל להינות משעות פעילות, גן שעשועים, אמא-אבא, וכדומה. אז עושים מערכת רלוונטית לילד הספציפי. לא כל מנחה התנהגותית תסכים לקחת הנחייה חלקית, אבל בהחלט יש מנחות טובות ומקצועיות שיעשו זאת. ושוב- הנחייה לסייעת מאד משמעותית פה. ובעצם גם לגננת. גננת גן שפתי לא בהכרח מכירה ויודעת לעבוד עם ילדים על הרצף האוטיסטי. רונית ולגרין קלינאית תקשורת

doroniz

New member
גן תקשורתי

OK, אז אתם ויתרתם על זכותכם לגן תקשורתי. מוזר שלא ניתן הי הלמצוא 4-5 ילדים בישוב שלכם כאשר כל הזמון מדברים על עלייה במספר הילדים המאובחנים על הרצף. אני לא בקיא כ"כ בגישת ה-ABA אבל למיטב ידיעתי אין דרישה ל-40 שעות. יש בהחלט דרישה לעבודה מקצועית ולשיתוף פעולה בין כל הגורמים (צוות-הורים-גן). דורון.

למעלה