שאלה....

Whidbey

New member
שאלה....

שלום, נתנו לי בבית הספר,בשיעור ניתוח מערכות , לכתוב את הבעיות הקיימות במערכת. אני עושה מערכת לניהול ספרית דיסקים , עם השאלה/החזרת סרטים בלבד. נתנו לנו משימה לכתוב את הבעיות הקימות במערכת הנוכחית (מערכת שעובדת על כרטסות , ללא אמצעים טכנולוגיים מתקדמים :) בצורה הזו: שם בעיה: דרגת חומרה: תיאור: תוצאות: סיווג: סיבות: הפניה למודל: רעיונות לפיתרון: הצלחתי לכתוב את רוב הבעיות , אבל אני לא יודע מה לכתוב בבעיה: קושי בהשאלות והחזרות סרטים האם מישהו יכול לעזור? תודה מראש :)

עידו פ

New member
הבעיה הזו כללית מדי לדעתי

אבל מנגד, אין לי מושג מה הרמה של תיעוד בעיות הנדרשת בלימודי בית-ספר ועד כמה דורשים מכם לדייק בניסוח הבעיה. כמה דוגמאות לבעיות שיכולות להיות בנושא של השאלות והחזרות : - פעולת החזרה גוזלת זמן רב - בשל הצורך לאתר את הכרטסת הנכונה ולבדוק את כל הפרטים. תוצאות אפשריות הן לדוגמה איבוד לקוחות בגלל חוסר שביעות רצון מהזמן שלוקח לעמוד בתור. - קושי בזיהוי חייבים - כאשר עובדים על כרטסות, קל לפספס מקרים בהם לקוח מחזיר סרט אך יש לו חובות נוספים. תוצאות אפשריות - הפסד כספי - קושי בקביעת מועד זמינות סרטים - כאשר מבקשים סרט שהושאל, מסובך מאוד לדעת מתי אמור לחזור אחד מהועתקים שהושאלו. תוצאה אפשרית יכולה להיות בריחת לקוחות (למקומות שכן נותנים שירות זה). - קושי בתכנון מלאי - כאשר עובדים עם כרטסות, לא ניתן לזהות אילו סרטים מושאלים יותר פעמים ולכן קשה לבנות מלאי שישרת את רצון הלקוחות. התוצאות כמו שכבר ניתן להבין - פספוס לקוחות פוטנציאליים (כי אין את הסרט שהם רוצים). ועוד ועוד.

למעלה