שאלה?

סבל הוא אמנם לא הכרחי ויחד עם זה../images/Emo20.gif

אני חושבת שוב שהוא מקפצה אמיתית וגבוהה מאד בדרך להתעוררות או לחיים מתוך מודעות או אל תוך עצמנו - לא חשוב איך נקרא לזה. כאשר מתעוררות שאלות כמו "למה זה קורה לי" או שאלות אחרות בסגנון דומה, אלה הן בדיוק השאלות הראשונות של מודעות, אלה הן השאלות שמציינות מבחינתי תחילתה של דרך, וזה כמובן במידה ואנו עומדים על כך שיש לנו את הזכות לדעת ומבקשים תשובות, ולא רק שואלים שאלות. מסתבר עם הזמן, שכל תשובה שאנו מקבלים, הן מעצמנו והן ממקורות אחרים, יכול להיות ספרים/סרטים/קורסים/חברים הכל.. כל תשובה כזו מולידה עוד כמה וכמה שאלות, כאשר זו מבחינתי אותה דרך שאני קוראת לה מודעות. כן, הדרך הזו קשה הרבה יותר מ"סתם" ככה לחיות בלי שאלות, ואולי על זה דיבר ברק כאשר אמר שאנו עצלנים, וכאשר טוב לנו אנו לא שואלים "למה" אלא ממשיכים הלאה, ממשיכים לחיות בלי צורך לשפר או לנסות דברים חדשים. כל "זבנג" בחיים מעיר אנשים מסוימים, לעומת אחרים שמעדיפים לשקוע עוד ועוד, וכפי שכתבה קודם אילנית - אפילו מגיעים לידי התאבדות. שוב, כל אחד ורמת הציפיות שלו מעצמו, מהחיים, כל אחד והמסננת שלו
באשר לכאלה שלא סבלו ובכל זאת מגיעים למודעות גבוהה,, אז קודם כל אין לנו אפשרות לנבור בנבכי נשמתו של אדם שלא מאפשר לנו לעשות זאת. כלומר, לעולם לא נדע אם אדם חווה סבל כזה או אחר, אם הוא לא ירצה שנדע על כך. מעבר לכך, ללמוד מספרים, קורסים, חינוך.. כל זה טוב ויפה, יפה מאד אפילו, ורצוי, אלא שהיישום הלכה למעשה, נעשה כאשר אנו נטמעים בחברה, כאשר אנו מחליפים דיעות ורגשות ומחשבות ומה לא, עם אחרים. ללמוד תיאוריות זה סבבה, להוריד אותן לפועל, לחיי היומיום, קצת יותר קשה... ואפשרי רק כאשר נפגשים עם זולת
כך לדעתי.
שבת
לכולנו

Ofra m

New member
ברור שאנו מיישמים

את הדברים תוך כדי כך שאנו סביב הזולת והחברה....לי זה מאוד ברור, קשה? לא חושבת שקשה אלא זו עבודה יום יומית לפי דעתי כל החיים, אלא שיהיו דברים שישרשו בנו, קורה לי שאני חולמת שאני חושבת משהו והחלומות כבר השתנו לי מאיך שפעם הייתי חולמת ואיך עכשיו ואז אני יודעת שאותו העניין כבר ממש שלי.....חלק ממני וזה כיף אדיר.

רותי 111

New member
אנג'ל היקר

לדעתי לא חייבים לעבור סבל כדי להגיע לרוחניות אבל יכול להיות שאתה מראש בחרת במסלול הזה כדי להגיע להארה רוחנית. אצל כל אחד זה שונה ומגוון מאוד כל אחד בוחר מסלול שונה בחיים שלו. נכון שהרבה פעמים אנחנו בוחרים נקודות ציון לא קלות לנו אבל אם הספקנו ללמוד את השיעורים שלנו מהר אנחנו כמובן מדלגים על קשיים רבים אחרים ואם לא למדנו אז השיעור הופך להיות "קשה" יותר - וכל זה כדי שנתעורר.

למעלה