שאלה

yonitbrk

New member
שאלה

לכם הורים להם ילדים גדולים "רגילים", האם נתקלתם בבעיה עם הבכורים/בכורות שלכן, שהם מנסים לתקן או לחנך את הקטן יותר? במיוחד כאשר אתם עסוקים במשהו אחר באותו רגע בו הקטן ביצע דבר מה שאסור, או ביצע בצורה לא טובה? לאחרונה הגדול שלי, החליט ,שהוא רוצה לחנך את עומר, אשר דווקא אותו קשה לו לקבל, על כל בעיות ההתנהגות והתיקים השונים. ובכל הזדמנות מנסה לתפוס את מקומנו שלי ושל בעלי ומעיר לו במקומנו, כאשר טענתו היא שאנחנו לא עושים זאת מספיק או לא מעירים לו בכלל. כמובן שהדבר לא נכון, אך הוא מנצל סיטואציות כאלה שאני או בעלי עסוקים במשהו אחר ולא מבחינים באותו רגע בו עומר טעה או עשה משהו לא טוב. אין לו סבלנות לחכות שנתפנה ונטפל בבעיה שהתעוררה, ופשוט הוא מתחיל להעיר ולכעוס, במקומנו. אשמח לשמוע מה קורה אצלכם, ורעיונות איך לפתור את הבעיה.

meyravbh1

New member
בוודאי. הוא מנסה לחנך את הקטנים כל

הזמן. הוא אפילו מאיים עליהם שאם לא ישמעו בקולו,הוא יקח להם את הצעצוע או מה שלא יהיה. מה שאנחנו עושים זה פשוט להבהיר לו שזה יופי שהוא מנסה לעזור אבל אמא/אבא פה,והוא ל-א אבא שלהם. אנחנו אומרים את זה די בתפקיפות. מה שכן,אנחנו מזכירים לו,מידי פעם,שאם הוא רואה שמישהו בסכנה,אז כן מותר לו ליטול סמכות. שלי כבר יודע להבחין בין מצב רגיל למצב שעלול להיות "סכנה". זה די נורמאלי בקרב בכורים. אני שומעת את זה המון.

למעלה