שאלה

vinney

Well-known member
זה לא ממש קשור לפורום הזה

אם אתה צריך להריץ שתי מערכות הפעלה על אותו מחשב - תפנה לפורום תמיכה טכנית (או לינוקס, אם זאת אחת מהן, או מקינטוש אם יש לך מחשב מקינטוש), ותקבל שם תשובה.

vinney

Well-known member
הא ../images/Emo13.gif

לזה הייתה הכוונה? אם כן, אז הניסוח מאוד לוקה בחסר

Amitus

New member
אז ככה:

א. כמו שגיל14 אמר , אכן זו רק שאלה במערכות הפעלה. ב. אני בת. ג. חקרתי קצת את הסיפור, וכן זה אפשרי שבאותו מחשב יהיו 2 מערכות הפעלה. ד. תודה לכולכם על העזרה:)

vinney

Well-known member
../images/Emo13.gifסורי../images/Emo13.gif

(ולגבי ג' - כמה נהגים יש לאוטובוס? אינסוף. כמה נהגים יש לאוטובוס בכל רגע נתון? אחד.)

גיל14

New member
אתה טוען טענה מאוד חזקה

בתור מנהל פורום שהוא על נושא מתמטי, בסופו של יום, אתה לא יכול לצאת בהצהרה גורפת שיש אינסוף נהגים לאוטובוס בלי לתת הוכחה.
עמית - ברוכה הבאה לפורום מדעי המחשב. איפה את לומדת, מי את, ומה את עושה? ישנו שרשור הכרות, הציגי עצמך.

גיל14

New member
כמובן שאני ה../images/Emo163.gif

שטרח לבדוק את שרשור ההכרות רק בסוף מעשה, ולגלות שהיא הציגה את עצמה, עוד לפניי.

yuvalmadar

New member
ההוכחה נשענת על תוצאה מיידית של

מאמר שפורסם בכתב העת של האגודה הסלובנית לבלשנות, 1883.

Macpire

New member
אפשרי זה משהו מאוד דינמי..

פאשרי היום? אפשרי מחר? אפשרי בכלל? כל מה שלא אפשרי יכול להיות אפשרי אם קצת שינוי.

yuvalmadar

New member
אפשרי תיאורטית

אבל כשאני ניסיתי להתקין לעצמי לינוקס שהבטיחה לי שהיא שומרת את עצמה במקביל לחלונות, מצאתי את עצמי עם מחיצה יחידה ובלי חלונות בסוף כל הסיפור.
אז ליתר בטחון, תגבה לפני שתתקין מערכת הפעלה נוספת.
(בזמנו זה לא שינה לי כלום, כי חלונות לא עבדה בכל מקרה)

vinney

Well-known member
../images/Emo35.gif../images/Emo70.gifשנים עבדתי עם dual boot

של LILO. רק צריך לשים לב את מי אתה מתקין קודם, חלונות מניחים שהם לבד בעולם, הם צריכים להיות הראשונים

yuvalmadar

New member
אצלי הלינוקס הותקן אחרי חלונות

אבל עשיתי את זה לפני שנתיים, אז אני לא זוכר. יכול להיות (מאד, אולי
) שעשיתי משהו לא נכון. אבל מאחר שקיימת סכנה כזו, הכי טוב לגבות לכל מקרה.
אני שוקל לעשות את זה מתישהו בקרוב (הבנתי שבמערכות הפעלה אני אצטרך לעבוד על לינוקס, אז כדאי יהיה להתרגל מראש
) תוכל להפנות אותי למדריך נוח להתקנת RedHat 9 במקביל לחלונות? (או מדריך לכל גרסא אחרת וקישור ממנו אוכל להוריד את הגרסא?
יכול להיות שהלינוקס שיש לי כבר עתיק...) אני קצת חושש לעשות את זה למחשב התקין שלי, אבל חושב שאנסה בכל מקרה. (זה המחשב הראשון ששרד שהיה לי ששרד שנתיים בלי שהייתי צריך לפרמט את הדיסק הקשיח או להתקין מחדש מערכת הפעלה, להוציא את ה286 לו לא היה לא כונן קשיח ולא מערכת הפעלה
)

vinney

Well-known member
יש בפורום לינוקס, תבדוק שם במאמרים

ואם אתה לא רוצה, אתה יכול להתקין cygwin, זה מספיק לקורס (או להשתמש בתקליטור שהם מביאים).

אמיתי ר

New member
אל דאגה

תקבל תקליטור עם גרסת הלינוקס שלומדים עליו בקורס (שים לב שלא כל הלינוקסים הם כמובן אותו הדבר
יש גרעינים שונים, גרסאות שונות, תוכנות עזר וכ"ו) ובדרישות הגשת הממ"נים תמיד מודגש שזה חייב לעבוד על הגרסה שהם נותנים לך בקורס. כמו כן, אתה מקבל את תוכנת VMWARE שמאפשרת לך להריץ "על גבי" חלונות את לינוקס כך שאתה אפילו לא נדרש לעשות REBOOT למחשב כל פעם שאתה רוצה להשתמש בלינוקס.

אמיתי ר

New member
קנופיקס

לא זוכר את הגרסה המדויקת, אבל לא מהחדשים ביותר. אפשר להוריד את VMWARE ואת קנופיקס )KNOPPIX( באינטרנט כמובן. וכפי שרון כתב - המרכז מאוד קפדן בנושא הגרסאות, ובכלל הוא מאוד מאוד קפדן על כל דבר קטן (אתה חייב להגיש במערכת המטלות, וכל יום איחור מוריד 2 נקודות מציון הממ"ן, והוא נותן הארכה רק במקרים מאוד קיצוניים)

למעלה