שאלה

שאלה

רציתי רק להתייעץ, בחג האחרון היתה אצלי בת משפחה קרובה מאד שנמצאת אצלי לא מעט (ולא בכדי לעזור לי). הבן שלי המקסים שנמצא לאחרונה בתקופה די קשה הצליח להתיש את כולנו, אבל ממנה הוא הוציא תגובות שחרו לי במיוחד. לאחרונה כשהוא הולך לישון יש לו מנהג להחשיך את כל הבית, מה שלא מפריע לי כי זה לכמה דקות ואח"כ אני מדליקה שוב. בחג זו היתה קצת בעיה היות ואנחנו שומרי שבת נותרנו כולנו בחושך מוחלט. אותי הסיטואציה די שעשעה אבל את אחותי שהיתה שקועה בקריאת כתבה בעיתון זה הרתיח והיא החלה לצעוק "שידליק כבר את האור" "נמאס כבר" וכו', הבלגתי. בבוקר לאחר מסע ארוך של בכיות בענין שתיית השוקו מבקבוק ספציפי שאבד (ונמצא בסוף בגינת השכנים....) הוא רץ אליה כדי לחבק אותה כמובן קצת באגרסיביות, מה שגרם צלחת האוכל שלה להתהפך עליה ועל הרצפה. (לא לדאוג לבגדים, היא היתה עם פיג'מה). זהו! זה כבר הוציא ממנה את הכל "אתה ילד רע" "אני לא אוהבת אותך" ."לך ממני" וכל משפט נוטל ממני את יכולת הדיבור ואני מרגישה אילמת. לאחר כמה דקות הוא ניגש אליה ואמר "אני כל כך מצטער" במתיקות שאי אפשר לעמוד בה. אבל היא שוב אמרה "לך ממני אני לא רוצה אותך". שתבינו אם זה היה מישהו זר הייתי מגיבה אבל איתה בגלל נסיבות חייה יש לי יחסים של אחריות ואני חייבת להיות זהירה מאד כי הבית שלי מהווה בשבילה עוגן מסוים, מה שהופך את הכל להרבה יותר פוגע. החג נגמר ולמחרת כששוחחנו היא העירה לי על איזה משפט שאמרתי בהקשר אחר ופגע בה, ניצלתי את ההזדמנות והבהרתי לה את תחושותי בנושא. בתגובה היא הסבירה לי שהעובדה שאני נותנת לו תשומת לב מוגזמת היא מקור כל הבעיות (זה שההשגחה הזו היא תוצר של העובדה שהוא מסכן את עצמו וסביבתו ולא מודע להרבה סכנות זה שולי בעיניה) ווהגדילה ואמרה שמסכנים הילדים האחרים שלי שצריכים לסבול. זה כבר הרס אותי, הרי הענין הזה של האחים קורע אותי גם כך לגזרים ואני מנסה בכל כוחי לעשות את המיטב... אז איך אפשר ??????????? סיימתי את השיחה חנוקה מבכי. מישהי יכולה להציע לי משהו?

yonitbrk

New member
לצערי עצות אין לי

אוכל רק לשתף שהבעיה הזו די מוכרת לי, וזה דווקא מהבן הגדול שלי, שאת טל, הקשה יותר, משום מה קל לו יותר לקבל על כל בעיות ההתנהגות הנובעות מהאוטיזם, ועל כל הצעקות והמוזרויות שלו, ואילו עם עומר, אשר גובל באספרגר קשה לו יותר לקבל והוא מנסה כל הזמן "לחנך" אותו במקומנו, ומאשים אותנו בכך שאנחנו לא מעירים לו מספיק, ולא כועסים עליו כשצריך, דבר שכמובן לא נכון, אבל פשוט הוא מנסה לתפוס הרבה פעמים את מקומנו, ופשוט מקדים אותנו בכעס שלו. או שהוא מנסה ללמד אותו ,כביכול, איך צריך להתנהג מחוץ לבית, וזאת כשאנחנו מסתובבים בחוץ. וזה משגע אותי. ואכן הוא כל הזמן מדבר על כך שהוא נורא מסכן, ושהוא סובל מהאחים שלו.

mayarel

New member
לדבר איתה

קודם כל מאוד משנה בת כמה היא. דבר שני היות ואת לא רוצה לגעור בה יש בכל זאת חוקים בבית שהיא צריכה לכבד והחוק הראשון הוא שהיא האורחת!! מה פתאום היא מרגישה שמותר לה לגעור בילדים שלך? ובך?!! זה לא מקובל. את מאוד אוהבת אותה והשיחה איתה צריכה להיות בעדינות אבל סליחה יש דברים שלא מקובלים. אם היא הייתה מביאה סמים לעשן בסלון היית מסכימה לה? זה אותו הדבר. דבר שני תמיד טוב לתווך ולא לתת לילד להיפגע. להסביר אותו וגם אותה. אם היא בגיל ההתבגרות אז אומנם ההורמונים קצת יפריעו לה לחשוב אבל מצד שני היא כבר יכולה ללמוד ברמה שצריך לחשוף אותה למידע על הלקות ועל החשיבות בהתייחסות המיוחדת ושזה ממש אבל ממש לא פינוק אלא עזרה!! הילדים האחרים שלך לא סובלים. תוציאי את זה מהראש. יש להם מזל שאת אמא שלהם ואת אוהבת אותם ומנסה לעשות הכל הכי טוב שאפשר. בכל מקרה אל תאפשרי לדבר אליך בצורה כזו. לא משנה מי זה. גם כשיש ביקורת יש איך להגיד, ותזכרי שאת יודעת יותר טוב ממנה ולא להיפך. אם גם את מרגישה שילדיך האחרים נפגעים כדאי למצוא את הדרך להקדיש להם תשומת לב מיוחדת ואולי חוג ריגשי או קבוצת אחים, אבל זה בכלל לא מובן מאליו שהם סובלים. הילדה הזו אולי סובלת בחיים אבל ללמד אותה שהכל מותר לה בגלל זה, לא יעזור לה. להיפך. היא זו שצריכה את הגבולות הרבה לפני הבן שלך. כדי שיהיה לה קל יותר בהמשך ושתדע שיש צורה לדבר עם אנשים. אל תבכי יקירה. באמת הרבה יותר קל לכעוס ולהתנהג באופן מריר כשקשה מאשר להכיל את השונה, והיא חייבת להפסיק וללמוד איך מתנהגים.

מחזקת את דבריה של מאיה

גבולות גבולות גבולות! כן, גם לאורחת. כמובן שבנימה רגועה, אבל הבהירי שאין מצב שהיא מדברת אל בנך בצורה פוגעת! את אוהבת אותה, ורוצה שהיא תמשיך להגיע לביתך, אבל כאן זה הגבול! האמת היא שלדעתי מאוד חצוף מצידה, והייתי רוצה להגיב יותר בחריפות, אבל אני מבינה שהיא חשובה לך, אז די מיתנתי את דבריי, אבל... עם כל הכבוד לאורחת, אל תרשי פגיעה בך או בבנך

דונטלה1

New member
אני מניחה שיש לך סיבות טובות

להתחשב בה ולא להעיר לה, אבל משפטים כמו: "לך ממני" ו"ילד רע" מקומם לא יכירם בכלל בין בני אדם, ואת זה חייבים להסביר לאחותך בצורה מאוד ברורה.

למעלה