שאלה

שאלה

אם אני הולך ברחוב ורואה ניסיון לפשע או משהו חשוד ואני לא בתפקיד האם מותר להציג תעודה ולבדוק תנושא?ומה לגבי אזרח?

שלום30

New member
אין הבדל

בין מתנדב שאינו בתפקיד לבין אזרח, כאשר אתה לא בפעילות באמצעות המשא"ז אתה נחשב לאזרח לכל דבר. ויש מקרים בהם מותר לאזרח לעכב אזרח אחר שמבצע פשע מול עיניך כמו מעשה הצתה, אונס, חבלה, תקיפה, רצח וכו'.. ובמקביל לזמן את המשטרה (כולל הפעלת כח בסיר על מנת לעכב את האדם ולמנוע ממנו ביצוע הפשע) עבירות קלות לא נחשבות לכאלה שמתירות לאזרח לעכב את מבצען. לגבי משהו חשוד - אין שום סיבה והיתר לבדוק ולעכב אנשים על סמך חשד אישי בלבד.

UTM

New member
לא להציג תעודה

"אין הבדל בין מתנדב שאינו בתפקיד לבין אזרח, כאשר אתה לא בפעילות באמצעות המשא"ז אתה נחשב לאזרח לכל דבר." אמר שלום30 ובצדק. זאת אומרת שאסור לך להציג תעודה כאשר אתה לא בתפקיד - זה יכול להחשב להתחזות לשוטר. זה גם אומר שאתה לא אמור להתערב בארועים שאתה נתקל בהם שלא בתפקיד. אתה כן יכול: א) להתקשר 100 ולדווח (ואתה יכול להשאר באזור ולעדכן בהתרחשויות __מרחוק__) ב) במקרים חריגים, השייכים לתחום הפעולה הרגיל שלך, אתה יכול להתקשר _גם_ לבסיס או למפקד שלך, לדווח. המפקד רשאי "להזעיק" אותך לפעילות על ידי שיחה טלפונית, ולרשום אותך ביומן. מאותו רגע אתה במשמרת ויש לך סמכויות חוקיות. שוב: רק לנסיבות חריגות! זו הנוהל החוקי (למיטב ידיעתי, ובבקשה תקנו אותי אם אני טועה ומטעה),

760

New member
הבהרה קטנה

הרוב נכון, אבל סעיף ב' לא כלכך. נכון שבכדי להיות "בתפקיד" אתה צריך להיות רשום ביומן ההפעלה, אך אתה גם חייב להיות רשום בתוכנית ההפעלה החודשית, כלומר שזו היתה פעילות מתוכננת מראש בהשתתפותך. רישום בדיעבד הוא כיסתו"ח שבמקרה שהדברים לא הולכים כמתוכנן - לא יהיה לך שום כיסוי ביטוחי. נכון שבהרבה מקומות זה נהוג להכניס את עצמך למשמרת בשיחת טלפון, אבל משפטית זה בניגוד לנהלים המפורשים.

ימער

New member
אלא אם אתה סק"מ ?!

האם נכון שסק"מ רשאי להכניס את עצמו לתפקיד בכל עת ?? מה ההבדל בכלל בין מתנדב רגיל לסק"מ ??

Super Go

New member
לא...

סק"מ יכול להכניס עצמו לתפקיד במסגרת הבסיס אותו הוא מפעיל, ולא כשהוא רואה עבירה ובא לו אז הוא מתנדב. הוא יכול להיות בבסיס ההפעלה כשהוא רוצה ולקבוע משמרות ולהצטרף אליהם, אבל לא מעבר.

שירןן21

New member
סק"מ ?? ../images/Emo8.gif

ס-תם -ק-ופיף ס-מוי?
מה זה סק"מ ?

Super Go

New member
עוזר מפעיל בסיס

הסק"מ הוא לא מפקד הבסיס אלא עוזר של מפקד הבסיס (סגן אפשר לומר גם). הוא יכול להיות קצין מתנדב אבל לא חייב.

ghost7

New member
לא בטוח

תוכנית חדשית (או, אפילו, שבועית או יומית) אינה יכולה לצפות ארועים. או, אפילו, שבושים. (מישהו מתוכנן לא הגיע). ואז- מתחילים טלפונים בין הבסיס למתנדבים. ולפי מה שנאמר לנו בקורס- מתנדב שלא-בתפקיד, שמזדמן למקום ארוע- יכול להציג עצמו ככזה, למי שמטפל בארוע, ולהציע סיוע.

Super Go

New member
מתנדב הוא מתנדב

מתנדב הוא מתנדב הוא מתנדב ויש הרבה כבוד. באם מתנדב נתקל באירוע שיש בו כבר שוטרהוא רשאי להציע את עזרתו כמו כל אזרח אחר, אבל הוא לא יכול לקחת על עצמו טיפול באירוע כאשר אינו במשמרת אלא רק במסגרת מה שמותר לכל אזרח לעשות על פי חוק.

r a n 2 9

New member
תפסיקו לחפש בורות ליפול אליהם

אתם לא בתפקיד וראיתם משהו דווחו, תעקבו ותדווחו תוך כדי. במקרה ויקרה לכם משהו תוך כדי האירוע אין מפקד בסיס, מפקד אק"מ, מפקד תחנה או בעל סמכות אחד שיקום ויתן לכם גב ובמקרה ותרצו להפעיל את ביטוח ההתנדבות לא תראו שקל אם לא חתמתם ביומן. סופרמנים יש בסרטים, בחיים יש הרבה סופרמנים בבתי קברות.

למעלה