שאלה.

שאלה.

קודם כל: שבת שלום וחג שמח. מכאן אפשר להתחיל. =) לאחרונה מצאתי בביתי אקווריום דגים ישן, והוא ביקש ממני, בעיניים דומעות, לעשות בו שימוש. התמלאתי השראה והחלטתי לפעול. התכנון שלי היה (בהתאם לתמונה) לגדל בחלקו האחד דג זהב, ובחלקו השני, הגדול יותר, לגדל עץ/עציץ קטן בחול. לאחר קריאה בפורום ובכמה אתרים, הבנתי כי העניין בעייתי ועדין יותר ממה שחשבתי. וכאן השאלה שלי: האם ניתן ליישם את התוכנית למרות ש... א. מדובר באקווריום זכוכית (ללא חורי ניקוז). ב. ככל הנראה קו המים יגיע לאיזור השורשים באופן קבוע. ג. הגידול הוא בתוך הבית (אף על פי שהאיוורור טוב ורוב היום האיזור מואר). ד. הגידול הוא בחול ולא באדמה. והאם הכנסת העץ לחול כשהוא בתוך אדמה יכול להפוך את העניין לאפשרי? סילחו לי על השאלה המורכבת ותודה מראש לעונים. ליל מנוחה.

סן תאי

New member
לא ניתן לביצוע

א. עץ לא גדל בחול. ב. גם אם תחליף את החול במצע גידול הולם - הוא יספוג את המים. חייבת להיות הפרדה אטומה בין המצע למים. ג. חור לניקוז מי השקיה הוא הכרחי.

elonliberman

New member
ישנה אופציה נוספת...

ישנה אופצי נוספת אך היא לא פשוטה. בתמונה המצורפת ניתן לראות מגש המשלב כלי כיבול לגידול בונסאי עם חורי ניקוז כמובן ומאגר מים קטן. לא ניתן להשיג בארץ נכון להיום אך ניתן להזמין מהאינטרנט או להעזר בשרותיו של קדר מומחה שיצור מחימר פריט דומה. עם אתה צריך עזרה במציאת קדר צור קשר במסר פרטי. מקווה שעזרתי אלון ליברמן.

BIacKnight

New member
../images/Emo207.gif שאלה: אחד מעצי הזית שלי

עבר לפני כמה ימים גיזום ( לצורך עיצוב )
השאלה שלי היא אם לא עשיתי טעות, כי אני קצת מוטרד - כי גזמתי אותו יותר מדי, ולא נשאר שום עלה- רק ענפים . האם זה מסוכן בשבילו ?? (במיוחד עכשיו שהתחיל החורף, או שבחורף יש גם צמיחה . (אני פשוט דיי חדש בעניין ). תודה מראש.

elonliberman

New member
קצת דרסטי אך אל דאגה...

כודם כל תשדל לפתוח הודעה חדשה ולא תגובה במקרים בהם שאלתך\הודעתך אינה נוגעת לשאלה שנשאלה. כך הפורום יהיה נוח יותר לשימוש. המלצתי היא: אל תדשן, תמקם את הע במקום בו לא יהיה חשוף לשמש ישירה וגם לא במקום בו יהיה חשוף לגשמים וברד. חבל שלא גזמת ליפני\בתחילת הקיץ, יכולת לקבל תוצאות טובות יותר. הזית עץ חזק ולדעתי ילבלב מרוב הענפים. וזאת במידה כמובן שהעץ בריא.

kerengil

New member
עשה זאת בעצמך

הדבק מחיצת זכוכית עם דבק אקווריומים מיוחד!

fraidh

New member
אולי אפשר

לקחת עץ קטן (בונסאי) או צמח אחר (ממליץ לשאול בפורום גינון), לשתול אותו בעציץ קטן עם תערובת אדמה מתאימה ואת העציץ לקבור בחול כך שזה יראה כמו שאתה רוצה אבל הצמח יגדל בתנאים שהוא מעדיף

למעלה