שאלה..

barstick

New member
שאלה..

אני מתגייסת בעוד 4 חודשים... במידה ומציבים אותי רחוק מהבית, מהם התהליכים הנדרשים כדי לקבל העברה למקום שהוא קל"ב? וכמה זמן תהליך כזה יכול לקחת? ושאלה נוספת..... כמה זמן לוקח ההליך של להוציא אישור עבודה בצבא?

תשובות

ע"מ לשנות שיבוץ - ניתן להגיש טופס 55 דרך מש"קית הת"ש שלך... בחורה כזו עם שרוך סגול... עוד תכירי אותה
טופס 55 אמור להיות חתום ע"י המפקד הישיר שלך, ומפקד היחידה - כאשר הם חותמים ממליץ/לא ממליץ. את צריכה לצרף גם מכתב רשמי שלך, מנומק עם הסיבות לבקשת ההעברה שלך. סיבות כמו "אמא שלי חולה" לא יתקבלו, מפני שלשם כך מגישים בקשת הת"ש (הקלת תנאי שירות), כולל מסמכים רפואיים המעידים על כך. גם תשובות כמו "אין לנו כסף בבית" לא יתקבלו, מפני שלשם כך מגשים בקשה לתשמ"ש (תשלומי משפחה) משם הבקשה מגיעה לסמכות, ומאושרת או נשללת. אישור עבודה? גם דרך מש"קית ת"ש... את צריכה להביא מסמכים מהבנק, שלושה חודשים אחרונים של ההכנסות של ההורים שלך, אישור של מעביד שמוכן לקבל אותך (את כל הטפסים המש"קית ת"ש תיתן לך כבר), ומשם - לא לוקח יותר מדי זמן לאשר.

barstick

New member
אמממ....

ונניח ש"אמא שלי חולה",איך וכמה זמן לוקח התהליך הזה? זה גם עם המשקית ת"ש כל העיניים האלה? זה מסובך לבקש העברה? זה תהליך מסורבל? וכמה זמן לוקח להוציא אישור עבודה? וזה דבר שאפשר כבר בטירונות להוציא או שרק לאחר הטירונות? סורי על כל השאלות פשוט אין לי מושג בדברים האלה..

הת"ש

כן, זה גם דרך מש"קית ת"ש. צריך מסמכים רפואיים המעידים שאחד מבני המשפחה הקרובה חולה, ויש צורך בהמצאותך בבית - לשם עבודה/עזרה בבית או כל דבר אחר. זה לא מסובך לבקש העברה. זה "מסובך" לקבל אישור לההעברה... הכל עובד לפי צרכי הצבא, אלא אם כן יש לך "הוכחות חותכות" לכך שאת באמת צריכה ו"ראוייה" לקבל את ההקלות. אם הטירונות שלך הולכת להיות קצרה - מספר שבועות - חכי עם זה, ותגישי בקשה (בין אם זה אישור עבודה או הת"ש או 55) כשתגיעי לבסיס שבו תשרתי. אחרת הבקשה סתם תתבזבז/תלך לאיבוד/לא תטופל. ואת יכולה לשאול כמה שאלות שבא לך, בשביל זה אנחנו פה

barstick

New member
אהה..

סבבה אני מתחילה להבין קצת יותר תעניין.. תודה בכל אופן על התשובות[=

קל"ב

כדי להגיע לקל"ב יש שתי דרכים עקריות: - הת"ש (הקלות תנאי שירות) תהליך שלוקח משהו כמו חודש-שלושה חודשים. - קב"ן (קצין בריאות הנפש - יכול לקחת בין חודשיים לשנה פחות או יותר. אישור עבודה לוקח שבוע מרגע הגשת הבקשה (את צריכה להעביר המון מסמכים למש"קית ת"ש על מצב החשבון שלך ושל ההורים).

למעלה