שאלה

אבנר.

New member
קצת הסטוריה לא תזיק.....

מלחמת ששת הימים נפתחה לאחר ש 7 מדינות ערב הכריזו מלחמה על ישראל! ואז לא היו בידינו שום "שטחים כבושים" הסכסוך היהודי - ערבי הוא בן למעלה ממאה שנה! ולא התחיל במלחמת ששת הימים, האמנה הפלשתינאית נכתבה ב 64 עוד לפני ששת הימים! -כך שיהיה מאוד שקרי לכתוב כאילו "אנחנו באנו אליהם במלחמת ששת הימים ונכנסנו להם לשטחים הפרטיים שלהם ,לאדמה ולבתים שלהם וכבשנו אותם בטענה שהם מיועדים אך ורק לנו" - זה שקר אחד גדול!!

בשמת10

New member
תגובה לאבנר../images/Emo42.gif

נכון שהמלחמה היא בת למעלה מ-100 שנה אבל כל הקטע של כבישת השטחים שלהם התחיל בששת הימים. אולי אתה לא יודע אבל הם היו פה בארץ הרבה לפנינו-ותשים לב לעובדה הזו. פעם לערבים היו מקומות ישוב קבועים ובתים-ונכון שעדיין יש הרבה כפרים ערביים אבל למה אתה חושב שהקימו את כל מחנות הפליטים-בשביל מה? בשביל כל האנשים שצה"ל לקח להם את הבתים ולא היה להם איפה להתגורר-וקח למשל את הקטע של כפרי איקרית ובירעם ואני מכירה אנשים שהם חלק מהאנשים שחיו שם פעם-צה"ל הגיע אליהם לפני 50 שנה [בעצם כמעט 51 שנה] ואמר להם שלטובתם כדאי שיצאו מבתיהם לתקופה מסויימת עד שהעניינים ירגעו והבטיחו להם שתוך שבועיים הם יחזרו לבתיהם-וראה איזה פלא... עד היום למעלה מחמישים שנה שעקורי איקרית ובירעם לא חזרו לאדמתם צה"ל פשוט הוציא את הערבים משם ובא ופשוט התיישב שם כאילו הכפרים שייכים לו-זה נראה לך אנושי? להוציא אנשים מבתיהם ולהתיישב בהם? כי אני חושבת שאולי אנחנו צריכים לשים לב שאנחנו מתעסקים פה גם בקטע של זכויות אדם-אומרים שישראל ניתנה עבור היהודים אבל כנראה נגזר עלינו לגור יחד עם עוד עם אחד ועלינו ללמוד להסתדר איתם-חייבים למצוא פיתרון-ואלימות כלפיהם וכניסה לבתיהם [ממש בשעות אלו צה"ל נכנס למחנות פליטים-לבתיהם של אנשים] שימוש בכוח לא יעזור והפתרון היחיד שאני רואה כרגע הוא הידברות עימם-ותאמין לי אבנר אני מכירה המון אנשים ערבים מוסלמים שעובדים אצלינו בקיבוץ אבל לא רק-והם ממש נגד כל האינתיפאדה הזו-ויש עוד הרבה אנשים אחרים שגם הם כמוני חושבים שהמלחמה הזו מיותרת-בוא נפסיק להילחם ונתחיל לדבר אין לנו ברירה חייבים להפסיק את הסיכסוך הזה-גם אם הוא נמשך כבר למעלה ממאה שנה-המלחמה לא תועיל לנו בכלום ,מכיוון שאלימות היא לא הפתרון. כמו שהסטיקר אומר-כן לשלום לא לאלימות. מלחמה היא דבר מיותר די לדם-די לדמעות שלך בשמת

guypele

New member
נעמיד דברים על דיוקם

כמעט כל מדינת ישראל מזכרון וראש פינה ועד חברון וגוש קטיף היא כיבוש אחד גדול. אין ישוב שהוא "לגיטימי" במובן זה. את העובדה הזאת אפשר לנצל להצדקת מפעל ההתנחלויות או לבירור רציני לשאלה מה אנחנו עושים פה ? גלות עכשיו.

yariv~2

New member
באמת?

שאלה לי אליך... כמה אנשים היו במדינת ישראל בסוף המאה ה19? 30.000 איש... אנחנו באנו בדיוק בזמן שהם הגיעו, רק שהם גרו במדינות האיזור ו"עקפו" אותנו שהגענו באוניות בדרך לא דרך. כולנו נוודים, רק שהם נוודים שרוצים להשמיד אותנו.. ולכן, הצדק איתנו.. וכל מה שנעשה מותר לנו לפי כל חוק הגנה עצמית. גלות עכשיו? אני מאחל לך טיסה נעימה.. פחות אחד יותר נחמד.

.המוסד

New member
אנו חיים כאן את חיינו הלאומיים

חלקנו מנסים להקים מדינה ציונית ליברלית, חלקנו מדינה קומוניסטית יהודית, אנו מנסים ליצור אדם חדש, יהודי חדש, אחד שמדבר עברית, שחיי את חייו בארצו, לצברים פשוט נוח יותר לחיות כאן, גלות עכשיו? ידידי, נמל תעופה בן גוריון פשוט לא יכול בלעדייך

guypele

New member
התכוונתי...

שאין שום דבר רע ביהודי הישן - זה שעמד בראש המחנה והוביל מהפכות תרבותיות, זה שנשא במספר מדינות את רוב חיי הרוח על כתפיו, קידם את ההומניזם והליברליזם. בישראל לא נוצר יהודי חדש משופר - מבחינת החסרונות חזרנו מהר לתבנית הישנה (יהודים עובדים ב"מקצועות אויר" ותאילנדים בחממות, ירדנים במפעלים) ואיבדנו את היתרונות. התרבות גוססת. עם ישראל הפך עם כוחני ואטום שאינו רגיש למצוקות המיעוט. אנחנו מתכחשים לעברנו - אולי קורבן בעבר יכול להמנע מהתעללות בעצמו ? עץ צריך שורשים. בן אדם צריך אינטראקציה אנושית תוססת...מרחבי טבע פתוחים ומוריקים...גירויים ווקאלים וויזואלים...תקווה לעתיד מתוך יצירה קונסטרוקטיבית בהווה...חופש. חנוך לוין כתב וחווה אלברטשטיין שרה : "בלונדון יש יותר סרטים, בלונדון יש מוזיקה טובה, בלונדון - טלביזיה מצוינת, בלונדון אנשים יותר אדיבים...". זה לא פזמון תבוסתני אלא הצהרה של אדם שנתייאש מן הבהמיות הוולגרית השלטת, דורסת את ציפור הנפש של העם היהודי - התעלות "הרוח מעל החומר". אל תמהרו כ"כ לשלוח אותי לנת"בג - בלי יוצרים ואומנים הרגישים למהויות אנושיות, בלי אישי רוח והגות (לא שאני חלילה טוען, בחוסר ענווה, שדווקא אני כזה)... אין טעם לחיים. אומנות או נמות. אדם יהודי קומוניסטי-ציוני-מתורבת-כוחני ? מוטציה מגוכחת שאינה מגיעה לקרסולי יהדות העולם ה"גלותית".אפילו הזהות היהודית מוגדרת מחדש באר"הב יותר מאשר בישראל.

למעלה