שאלה

הקיסרית

New member
שאלה

השבוע הלכתי פעם ראשונה לפסיכולג ואני ממש לא בטוחה שהוא יכול לעזור לי . נורא חיכתי לפגישה ושהיא היתה אז הלכתי ממנו בהרגשה כזאת רעה הוא פשוט הזכיר לי את כל הרע בחיי איך יודעים אם הפסיכולוג מתאים לך?

גרא.

New member
הכל שאלה של צפיות..והמון סבלנות..

לפעמים תהליך יצירת הקשר ההדדי בין פסיכולוג למטופל,אינו מיידי ולא נוצרת "הכימייה" הדרושה כדי להיפתח באמת..לעיתים ישנה תחושה כמו שלך,תחושה רעה,שאינך אוהבת,ואינך רוצה לחזור עליה,בפגישה נוספת..בכל מקרה את חייבת לעצמך לתת לעצמך צ´אנס של עוד פגישה אחת,כדי לחוש אם זו אותה תחושה,כפי שחשת בראשונה..ואז פשוט לומר לאותו פסיכולוג מה את מרגישה.שיחה כזאת,יכולה להבהיר לך,אולי,למה את מרגישה כפי שאת מרגישה..ואולי גם תגיעי לבסוף למסקנה,שאת רוצה להפגש עם פסיכולוג אחר..לגבי השאלה,איך יודעים אם הפסיכולוג מתאים לך,התשובה שלי,ברוב המקרים קשה לדעת מיד,מאחר והטיפול, ויצירת קשרי אמון עם הפסיכולוג,הוא תהליך הלוקח מספר פגישות..אם את מצפה ואני בטוח שלא,ששיחה אחת תפתור את הכל,הכל..חבל על הזמן...הקדישי עוד מספר פגישות עם אותו פסיכולוג..ויתכן שהרגשתך הרעה,תתמתן,אולי גם תעלם.

הקיסרית

New member
תודה

אתה צודק שבוע הבא יש לי עוד פגישה פשוט מספיק קשה לספר לזר את חייך וקשה שזה תמורת כסף - שתוך שעה זה מסתיים אני ינסה עוד פעם אבל נראה לי שלי מתאים מישהו שפחות חושב על זמן וכסף ויותר על איך לעזור מה ה הקטע הזה של השעה- זה נילמד באונברסיטה? זה הופך את הכל למנוכר אבל אני ינסה, תודה רבה!

קיסרית יקרה

גרא צודק , יש צורך בסבלנות. לצור אמון לוקח זמן וכמובן שמהימנות {של הפסיכולוג} , יחד עם זאת אם תרגישי "שזה לא זה" מותר לחפש משהוא אחר שהכימיה תזרום ביניכם . באשר למוטיב זמן = כסף. יש מעבר לכך , יש כאן מסר של תחום גבולות החשוב לשניכם במסגרת החוזה הטיפולי. גם בשרות הציבורי יפגוש אותך הפסיכולוג לשעה ... מכל מקום אני מקווה ומאחל לך שכל מי שתפגשי בו לעתיד יחשוב עליך וכציד לסייע לך ולא על כספך. ושיהיה בהצלחה

למעלה