שאלה

adii123

New member
שאלה

שלום לכולכם! הבעיה שלי היא כזאת: תמיד קורה לי שאני צריכה למשל לומר : תודה. וזה סתם לכל מיני אנשים במצבים מסויימים. הבעיה שאני מרגישה שאני הולכת "להיתקע" במילה הזאת ואז או שאני לא אומרת אותה, או אני מחליפה מילים. גם לכם זה קורה את זה? איך אפשר לשפר את זה? זה ממש מציק, כי זה סה"כ מילה אחת, אבל איך זה שתמיד אני נתקעת במילה הזאת: תודה

Impious

New member
כן, מוכר, מוכר ושוב, מוכר ../images/Emo13.gif

סיטואציות שדורשות ממני לומר מילה אחת ולא משפט מקשה עליי במיוחד. כמו לעלות לאוטובוס. כי כשמדובר במילה אחת רוצים להגיד אותה בצורה מושלמת וכל כך טורחים וכל כך מתכננים בראש מראש. איך אפשר לשפר? ברגע שמתחילות המחשבות האלה, לא לתת להן לזרום, פשוט להגיד לעצמך "אני לא נותנת למחשבות האלה זמן מסך" (לא במילים האלה בהכרח כן?
) ולהעסיק את עצמך בכל דבר אחר, בכל מחשבה אחרת. ואז כשמגיעים לרגע שבו את נדרשת להגיד זה יוצא לך בטבעיות. מדי פעם זה עובד לי. עוד משהו בנוסף לזה, לפעמים אני מרגיש כי אני צריך להגיד, לא כי אני רוצה, כשהגישה משתנה כך גם היחס שלך לכל הסיטואציה הזאת, את לא הופכת את הסיטואציה הזאת לכל כך מפחידה וכל כך מחרידה כשאת לא חושבת לעצמך "פאק אני צריכה עכשיו להגיד תודה, מה אני אעשה? אני לא מסוגלת, אני בטח אתקע" לילה טוב

שמחה99

New member
מוכר גם מוכר

למשל: באיזה טעם? אוףףףףףף... תמיד קשה לי לומר "וניל", אני כמעט מחליטה לבקש דווקא טעם אחר, אבל פעם נופלים, פעמיים, ואז כבר יותר קל.... מסכימה עם שי, ככל שתעסיקי את מחשבותייך ברגעי המבוכה הללו ותזרמי בטיבעיות בלי לפחד ממה שיהיה, כך ייטב! אני מתלבטת אם להציע לך לחייך כשאת אומרת "תודה", לא ממש ניסיתי לראות אם זה עובד... אז מעבירה לך את שרביט הפיקוד, נסי ותאמרי לי...
גם שמח ושבת שלום!

borbardak

New member
רעיון...

בד"כ זה עובד לי - תנסי לכחכח בגרון, להשתעל קצת לפני שאת צריכה לדבר, זה כאילו "משחרר" את התקיעה, וגם נותן לך אופציה ל"החניק" את ההברה הראשונה, שהיא בד"כ הבעייתית.... לא יודעת, כל אחד עובד אחרת, לי בד"כ זה עובד....

av100

New member
גם לי מאוד מוכר!

הבעיה הגדולה שלי עם ת ו-ח במיוחד בתחילת המשפט כש אני מרגישה את עצמי בגל הבטוח -בתקופה טובה מבחינת הדיבור אני לא אוותר ואגיד את המילה בעיתית עם טכניקת דיבור שלמדתי בהדסה אם אני בסיטואציה פחות בטוחה מבחינת הדיבור אני אחליף ל "אני מודה לך" או "רוב תודות" אצלי עוזר לא להתחיל מילה או משפט בעיצורים חוככים ופוצצים אנחנו בכלל נראה לי אלופי העולם במילים נרדפות ובמעבר משפה לשפה

Dead Immortal

New member
או שאפשר פשוט להגיד:"תנקס"../images/Emo3.gif

(נכנסתי מהעמוד הראשי) דרך אגב-גם אני מגמגמת וזה משגע אותי.. אבל נראה לי אני ממש ממש קטנה ביחס לגילאים פה בפורום..(טוב,אולי לא נראה לי..זה באמת ככה
) וגם לי זה קורה המוןןןןן!! אוחח במיוחד קורה לי עם משפטים ארוכים.. ואז אני חושבת לעצמי:"אני לא יכולה להגיד את זה עכשיו..אני אגיד עוד מעט" ואז אני דוחה את זה,וכשאני מרגישה שזה בסדר אני אומרת..או שאני פשוט לא יכולה להתאפק ואומרת את זה בגמגום

שמחה99

New member
היי לך ../images/Emo140.gif

נכנסת מהעמוד הראשי, אז עכשיו את יודעת לתמיד שיש כזה פורום חמוד...
בקשר לגיל - אני לא חושבת שאת הכי צעירה פה. וגם אם כן---- הגיל לא משנה. משנה מה אומרים. חוצמזה, אין טווח גילאים מוגדר, אין גיל שמתחתיו הכניסה אסורה... אז את מוזמנת להישאר. ההתמודדות הקלילה שלך עם הגמגום מעוררת התפעלות!

Dead Immortal

New member
חח למה מעוררת התפעלות?../images/Emo13.gif

סתם מנסה לדבר רגיל
אבל יש מקרים יותר גרועים שאני נתקעת אז בכלל.. אבל בסדר..יהיה טוב

NON11

New member
גם אצלי!

אצלי יש בעיה עם המילה: "כמה" (ועם האות כ/ק בכלל...:) וכל פעם כשאני רוצה לקנות משהו, אפילו דבר הכי קטן כמו מסטיק, במקום לשאול: "כמה זה עולה ?" אני שואלת: "מה המחיר של X ?" וזה כל פעם מצחיק אותי, כאילו אני קונה דירה... "מה המחיר..."... כולה מסטיק... : )

חחחחחחחחחח כמה

גם לי יש תבעיה עם הכמה זה הבעיה הכי קשה אצלי קשה לי להגיד כמה אז אני אומר מחיר תמידדדדדדדד אני חושב על כככככככככככככ ואז אני לחוץ ואז אני אומר רמה המחיר של זה...

למעלה