שאלה

RoieL

New member
שאלה

פינק פלויד ביצעו עם סטיבי ריי [ז"ל]] את "Little Wing" של הנדריקס?

לא

גילמור פגש פעם את הנדריקס, וגם ניגן אתו. אבל הפלויד, כלהקה, לא ניגנו עם הנדריקס. אה, שאלתה על סטיבי ריי ווהן? התשובה שלילית.

RoieL

New member
תודה. ואפרופו,

יש סיכוי שהשיר Young Lust מושפע מהשיר השל הנדריקס אקספריינס Purple Haze? יש ריף קליט, סולו דומה, עיבוד מזכיר, הקטע הקצרצר בשורה האחרונה של הבית השני מזכירה את הגשר שבין בית לבית בפרפל הייז, ואפילו האקורד הבסיסי דומה- בהייז זה אקורד E שהוא גם מינורי וגם מז'ורי, אין לו אופי אחד, וביונג לאסט זה E5- משמע פאוור קורד, או בשפה פשוטה אקורד ובו מנוגנים רק הצלילים הראשון והחמישי, וזה אומר שהוא לא מז'ורי ולא מינורי. קוונטה אם אני לא טועה. וידוע שגילמור התרשם מהנגינה של הנדריקס, כמו פול מקרטני וטובי האמנים של התקופה. האם ייתכן שהלחן והעיבוד מושפעים מהנדריקס? [כזכור לגילמור היה חלק בעיבוד והוא הלחין את השיר].

loomer4

New member
מזכיר

לא הייתי אומר מושפע מאוד, אתה יודע, קטעי רוק בלוז של שנות השבעים דומים אחד לשני. ואם נהיה קטנוניים, אז יש לE בפרפל הייז אופי, והוא מג'ורי, פשוט ה#9 שיש שם הוא חריגה לסולם המינורי, אבל הוא עדיין נקרא אקורד מג'ורי.

RoieL

New member
אני יודע,

אבל אם אתה נכנס לפרטים יש שם גם סול וגם סול דיאז. לא משנה איך הוא מוגדר, אפילו עם זה אקורד "add", מדובר באקורד עם אופי כפול.

loomer4

New member
נו זה מה שאמרתי.

הוא אקורד מג'ורי לחלוטין (סול דיאז), אבל יש שם חריגה לסולם המינורי (סול). בלוז אחי.

dpghost

New member
כמו שכבר נאמר ולא רק בפורום הזה

כל הגיטריסטים באותה התקופה הו מושפעים במידה זו או אחרת מהנדריקס

wommer

New member
הממ מעניין

יש איזשהם הקלטות או הקלטות\צילומים של הופעות שלהם ביחד? או שסתם הם נפגשו ביחד... יהיה מעניין לשמוע את השילוב של השניים.

למעלה