בס"ד שלום! שאלה זו ידועה מזה עשרות שנים, עת החל עידן "התשובה". ההנהגה הראוה היא לבקש לברך לפחות ואם לא חשש "לא תשנא את איחך" הנובע מסירוב חמור לא פחות. יחס כזה בנימוס ובסבלנות יכול להביא תוצאות חיוביות ולא כדאי לעורר מדנים. באם הבקשות חוזרות על עצמן, אין להמשיך בקביעות בהסכמה אלא לשבת בנחת ולהסביר את הנושא ואת יחס ההלכה תוך הדגשה מאיזו נקודה נובע הסירוב. בברכה ובהצלחה !
מותר לי לבקש מאימי לברך על הדלקת נירות בשבת במידה והיא טוענת שהיא לא מאמינה , וכמובן מחללת שבת אחרי זה? כלומר, אני "מזכה" אותה במצוות הדלקת נירות, ולא לשמה בא לשמה, אבל אני גם יוצא ידי חובה כך? כי היא אשת הבית..
:" באשר הוא שם"כלומר עכשיו הוא בסדר נשלם לו על המעשה שלו שעשה באותו הרגע זה שהוא יחטא לאחר מכן זה לא מונע ממנו לקבל שכר על מעשה המצווה שעשה לפני כן וכמו שציינתה באמת" מתוך שלא לשמה יבוא לשמה" וגם זיכתה במצווה
בס,ד שלום לך אדוני הרוזן! כלל ידוע ומפורסם ואף הדעת נותנת כן: "אין עבירה מכבה מצווה ואין מצווה מכבה עבירה".. אין ולא יכולה להיות סתירה בין שתי ההנהגות; יכולה אמך תחי' להדליק נרות שבת וצר שלאחר מכן תעשה מה שתעשה.. וכבר אינני מדבר על מה שסגולת הדלקת הנרות עשוייה לזכך ולטהר א תנשמתה ומי יודע.. בברכה
בוודאי זו מצווה גדולה!! הלא חייבים להתחיל מאיפה שהוא ..גם בעל תשובה מתחיל בקצת ואמרו חז"ל שאלו שאלו אדם לא בא לזה העולם אלא לענות אמן אחת היה כדאי לו לבוא לזה העולם !! כל שכן מצוות הדלקת נרות שהיא אחת מ 3 המצוות העיקריות שנשים חייבות בהם .. אין נקודה טובה הולכת לאיבוד גם מעט זה טוב מעט בעולם הזה זה הרבה למעלה ! בהצלחה !