שאלה

אביב02

New member
שאלה

חתמתי על חוזה בחברת אבטחה שבמקרה שאעזוב תעבודה תוך חצי שנה אקנס. (לא עברתי קורס או משהו ששילמו עלי) זה חוקי? הם יכולים לקנוס?

אם חתמת אז כן

אם לא חתמת על כלום ולוקחים קנס אז לא. ברגע שאתה חותם זה מהווה הסכמה שקראת את החוזה ותפעל לפי תנאיו. אם לא מתאים לך, לא היית צריך לחתום.

אביב02

New member
כן..

תמיד צריך לחשוב מראש.. העניין שהבהרתי בע``פ מה אני מחפש ובסוף זה לא היה מה שחיפשתי.. חוץ מזה אני הבנתי שזה לא חוקי להחתים עובד על כזה דבר ולכן ביהמ``ש יכול לבטל. (זה לא שעשיתי קורס או משהו ששלמו עלי אז על מה בדיוק הקנס?)

זה תלוי

במידה ואתה חתום בחוזה עבודה קיבוצי רשאי המעסיק לקנוס אותך במידה ואתה מפר התחייבות. במידה ואתה חתום בחוזה עבודה אישי המעסיק אינו רשאי לקנות אותך כלל.

*לקנוס

מעסיק לא יכול לקנות אותך

אביב02

New member
מזתומרת..

איך אני יודע אם זה קיבוצי או לא..? הוא הביא לי 3 דפים לחתום עליהם על סכום המשכורת.. בגדים.. ופיטורין אם לא עבדתי כמו שצריך.. זה מה שזכור לי.. ולא קיבלתי עותק. איזה חוזה זה?

אתה אמור לדעת לא אני

לפני שחותמים על חוזה צריך לקרוא אותו. על חוזה קיבוצי יהיה כתוב אחד. זכותך לדרוש עותק של החוזה גם היום.

אביב02

New member
על חוזה

כתוב אחד? כלומר? ומאיפה יודעים שזה הסכם קיבוצי יש סימן?

כתוב

שזה חוזה קיבוצי על פי חוק (ומציינים את החוק) אם לא קראת את החוזה אני לא אוכל לקרוא אותו בשבילך רטרואקטיבית, אתה צריך לדעת על מה אתה חותם.

ilikecola1

New member
שיטה להתחמק מהקנס

בשביל לא לשלם את הקנסות המגוחכים האלה,אתה מודיע על התפטרות יום אחרי קבלת המשכורת ועוזב לעבודה חדשה למחרת....איך בדיוק הם יגנבו(סליחה..."יגבו")ממך את הקנס?,ואף חברה לא תתבע אותך בבית משפט כי זה על גבול החוקיות.

למעלה