שאלה:

שאלה:

ציקולולו אתה בטוח תיתן לי את התשובה. אם הצום עובר רוב הזמן בשינה , בקריאה [לא של דיברי תורה] ובמפגשים חברתיים ובין היתר גם צמים. האם הוא "שווה" משהו ?

טל205

New member
בטח שהוא שווה!

על כל פעולה שאדם עושה לטוב זה שווה! אדם שהגיע אלינו לחג הסוכות ברכב וקיים את מצוות החג הוא לא יקבל על זה שכר? ודאי שכן.(אך ודאי עדיף שישאר בבית אבל אם הוא כבר הגיע, ודאי שיקבל שכר על כך)

משיייי

New member
אני הולכת על הפשט שלך

על כל פעולה שאדם עושה לטוב זה שווה-אומרים שבצום אסור לעשות כלום חוץ מאשר להתפלל ופה אין הדבר לעשות טוב לעצמך אז זה שווה -אסור לעשות טוב אתה צריך להתייסר בעיקרון אסור לעשות כלום בכיפור -אבל כל אחד לוקח את זה אחרת זה תלוי איך את מכתיבה לעצמך כמו שאומ רם כל אחד באמונתו יחייה

לפי מה שלימדו אותי...

"שכר מצווה מצווה ושכר עבירה עבירה".. אם זכרוני עוד מתפקד מכיתה יא' אז מדובר אפילו בפרקי אבות משהו... ציטוט נוסף שאותו אין לי מושג מאיפה אני זוכרת : "עבירה אינה מכבה מצווה". זה די עונה על השאלה שלך,לא?יש כאלו שצמים אבל כל הצום רואים סרטים ומעבירים את הזמן במחשב.. זה לא אומר שהצום שלהם מיותר.

נרקי

New member
למה לא לקרא קצת פרקי תהילים../images/Emo35.gif

יש ים זמן.. אז קוראים אני למשל אתמול קראתי את כל הספר הזה בבית

לא שאלה אישית

אני הייתי בבית כנסת, קראתי תהילים והרבה... השאלה הייתה בטחה למישהי שאברר לה אם כל חטא ומצווה נחשים בנפרד... [מה שנראה לי נכון]

לדעתי

כל אדם עושה מה שטוב בעיניו, כמו שאני לא מסכימה עם האימרה של יהודי טוב אני מאמינה שהכי חשוב מעל לכל להיות אדם טוב, אם את מרגישה שכיפרת על חטאיך, שהתענית בנפשך ואת מבינה כעת את הטעויות שעשית (במישה ועשית) השגת את מבוקשך הצום שלי עבר בקריאה, במחשבות, ואין לי ספק אפילו שהוא שווה
ושיקום מישהו ויגיד אחרת

העכביש2

New member
האם אתם לא חושבים שאנשים מפספסים?

מורן אחת: "יש כאלו שצמים אבל כל הצום רואים סרטים ומעבירים את הזמן במחשב.. זה לא אומר שהצום שלהם מיותר." אני חושב שהצום שלהם מיותר בריבוע! תראי, כל אחד עושה כראות עיניו, אבל מטרת יום כיפור, כהבנתי, זה לענות את הנפש... בזה שאת או כל מישהו אחר רק צם ומעביר את הזמן בטלוויזיה, סרטים או אינטרנט, הוא מעביר ומחליק את הצום בסבבה וממש ממש לא מתענה. ובכלל, חורה לי שהיום הזה הפך להיות צבוע מאוד. הרבה מאוד אנשים שכל השנה לא יורקים לעבר הדת והמסורת מחליטים להיות יפי נפש - לצום ו"לחפר על החטאים שלהם"... אני לא מכליל, אבל אני מכיר הרבה כאלה. יום כיפור זה צביעות, עם כל היופי שיש ביום הזה, עם כל בקשת הסליחות, עם כל ה"שנות טובות" ועם כל האמירות האחרות. אני ממש לא מצליח להתחבר ליום הזה
קודם כל חשוב להתנהג יפה ולהסתכל על הזולת גם ב363 ימים האחרים של השנה...אחרי זה נדבר.

סופה10

New member
../images/Emo45.gif

עכביש אתה לא יודע כמה אני מסכימה איתך!!! צודק אין מילים בפי! מסכימה איתך!

טל205

New member
מותר לחלוק עליך?

אתה צודק בהכל!! חוץ מדבר אחד, שזה עדיין שווה! בל נשכח שהמון מהנוהגים כך עושים זאת ללא ידיעה.. אין להם שייכות למסורת כי חינכו אותם בדרך אחרת! המון צמים כי כך אבא אמא או סבא היום צמים וכך הורגלו בביתם.. בהמון בתים לצערי לא משרישים את עניין החגים. גם בבתי הספר העניין חלש מאוד.. אז עוד לבוא אליהם בטענות?? (כמובן שאני לא מכליל ואני מדבר על חלק גדול מעמנו) החברה מנותקים לגמרי! נותר להם להאחז במסורת ע``י צום, אז זה מה שהם עושים. לא כולם צבועים. תמיד טוב להסתכל על הכוס המלאה.

העכביש2

New member
מכבד את דעתך...

יצא לי לדבר על זה ביום כיפור שעבר עלינו.. בכל אופן, כל נושא הכיפור הוא מבחינת טעם מאוד נפגם לדעתי... פשוט ככה זה נראה... אני מזמין אותך לסיכום הכיפור בפינה שלי ותבין למה אני מתכוון...

עכביש יקר...

בתשובתי שאותה צוטטת והדגשת, ניסיתי להסביר שע"פ ההלכה האנשים שצמים אבל רואים סרט בכיפור, הצום שלהם לא מיותר.. את שכר המצווה (הצום) יחשיבו להם וכך גם את שכר העבירה. את המשפט "אדם באמונתו יחיה" אתה בטח מכיר.. כל אחד "יענה" את עצמו כראות עיניו. אני רק ניסיתי להציג את הצד ההלכתי בשאלה של קושקושית... "בזה שאת או כל מישהו אחר רק צם ומעביר את הזמן בטלוויזיה"...- למען הסדר הטוב: אני לא מעבירה את הזמן בטלויזיה ולא יכולה אפילו לחשוב על לעשות את זה.. אני מעבירה את הצום בדרכים יותר מועילות (כמו ביה"כ למשל). אני לחלוטין מסכימה איתך שצריך לעשות חשבון נפש 365 ימים בשנה ולא לחכות ליום כיפור! לחלוטין מסכימה!! אני אומרת את זה כל הזמן! "חורה לי שהיום הזה הפך להיות צבוע"- יש אנשים שעושים בכיפור שימוש ציני..לא יודעת אם צביעות היא המילה המדוייקת.גם אני ,כמוך, מכירה הרבה כאלה.. אבל מי אני שאשפוט אותם? יום טוב!!

Dolphinea

New member
מסכימה מאוד מאוד עם המשפט:

"קודם כל חשוב להתנהג יפה ולהסתכל על הזולת גם ב363 ימים האחרים של השנה...אחרי זה נדבר." מילים כדורבנות

CHIKOLULU

New member
שתי תשובות שהן אחת.

לפי היהדות ,יום כיפור הוא יום הדין וצריך להתייחס אליו בהתאם. יש הלכות מפורטות לגבי ההיערכות והאופן בו צריך להתנהג בו ביום. יום כיפור לא תואר אך ורק כיום צום. זוהי התענית אך בנוסף יש את התפילות והמחשבה. מהבנתי ונסיוני כל השתדלות שאדם יכול לעשות רצויה לפני בורא עולם. אם תחשבי על זה בצורה רחבה יותר ,תביני, שיש לא מעט אנשים "דתיים". מקיימים מצוות בלי לדעת. אם אני אדם לא מאמין ,שנוהג נניח ,לכבד את הוריי. מבלי היותי "דתי" ,היהדות מייחסת לזה קיום מצוות "כיבוד אב ואם". קושקוש ,שורה תחתונה: אנחנו נותנים את החשיבות והמשמעות לדברים שאנו עושים. היהדות מקבלת כל זיע קטן שנעשה על ידך בשבילה. כעת נותר לך להחליט אם זה היה "שווה או לא"... ותודה על הקומפלימנט...

למעלה