שאלה

• פותח הנושא bzk3
  • פורסם בתאריך

bzk3

New member
שאלה

בס"ד האם אפשר לעשות כפרות לבד בבית ולתת את הכסף אחר כן צדקה כמה סכום

לעשות לבד אין שום בעיה

ויש נוסח מיוחד בשביל זה בסידורים... בדרך כלל נותנים סכום של עוף אחד(כ15 ש"ח לערך)

bzk3

New member
אין לי את הנוסח

בס"ד איפה במחזור יום כיפור אין לי פה את יכולה לרשום את זה

הנוסח:

"זה חליפתי זה כפרתי זו תמורתי זה הכסף ילך לצדקה ואני ילך לחיים טובים ארוכים ולשלום". את הנוסח הזה אומרים שלוש פעמים ומסובבים את הכסף במקביל סביב הראש

hm44

New member
הנוסח

אם עושים על כסף במקום תרנגול אז אומרים במקום "זה התרנגול ילך למיתה" - "זה הכסף ילך לצדקה". נוסח הכפרות בימינו (לוקחים ביד תרנגול (ולנקבה תרנגולת) ואומרים שלוש פעמים:) בְּנֵי אָדָם יוֹשְׁבֵי חשֶׁךְ וְצַלְמָוֶת אֲסִירֵי עֳנִי וּבַרְזֶל: יוֹצִיאֵם מֵחשֶׁךְ וְצַלְמָוֶת וּמוֹסְרוֹתֵיהֶם יְנַתֵּק: אֱוִילִים מִדֶּרֶךְ פִּשְׁעָם וּמֵעֲוֹנֹתֵיהֶם יִתְעַנּוּ: כָּל אֹכֶל תְּתַעֵב נַפְשָׁם וַיַּגִּיעוּ עַד שַׁעֲרֵי מָוֶת: וַיִּזְעֲקוּ אֶל ה' בַּצַּר לָהֶם מִמְּצוּקוֹתֵיהֶם יוֹשִׁיעֵם: יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיִרְפָּאֵם וִימַלֵּט מִשְּׁחִיתוֹתָם: יוֹדוּ לה' חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם: אִם יֵשׁ עָלָיו מַלְאָךְ מֵלִיץ אֶחָד מִנִּי אָלֶף. לְהַגִּיד לְאָדָם יָשְׁרוֹ: וַיְחֻנֶּנּוּ וַיֹּאמֶר פְּדָעֵהוּ מֵרֶדֶת שַׁחַת מָצָאתִי כֹפֶר: ומסבב את התרנגול סביב ראשו ואומר: זֶה חֲלִיפָתִי. זֶה תְּמוּרָתִי. זֶה כַּפָּרָתִי. זֶה הַתַּרְנְגוֹל יֵלֵךְ לְמִיתָה, וַאֲנִי אֶכָּנֵס וְאֵלֵךְ לְחַיִּים טוֹבִים אֲרוּכִים וּלְשָׁלוֹם: מרבים בצדקה מלבד דמי הכפרות גם אותם שמנדבים את הכפרות, או חלקן, או דמי שוויונן לעניים, אינם מסתפקים בכך, ומרבים בצדקה יתר על הימים האחרים.

למעלה