שאלה

הפרשת חלה

באתר הבא: http://www.challah.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=102982&depart_id=17997 שמעתי ש:_ מאופירA) לבצק שנעשה מקמח שמשקלו פחות מ-קילו ומאתיים גרם (1,200 גר) - אין צורך בהפרשת חלה. מ-1,200 גר' ועד 1,666 גר' - הפרשת חלה ללא ברכה. מ-1666 - ספרדים מפרישים חלה בברכה (אשכנזים מפרישים בברכה רק מ-2,400). לשים לב - מדובר לא במשקל הבצק, אלא במשקל הקמח שממנו נעשה הבצק. לגבי הסיבה ולמה, אני לא ממש זוכר, בלי נדר אנשים פה בפורום יגידו לך בהצלחה ומקווה שעזרתי :)

קרן חן

New member
סליחה... אבל לא הבנתי....

השאלה האי מה זה בכלל? הייתי יום שישי אצל חברה נשואה שהכינה חלות ואמרה שזה בשביל הפרשת חלה. ולא הבנתי מה זה בכלל. אם אפשר להסביר לי מהבסיס, בבקשה. חוץ מזה יש לי עוד שאלה: הייתי אצל אותה החברה כשהיא הדליקה נרות שבת, לפני שהיא הדליקה היא לקחה מטבע של 10 אגורות ושמה בצלחת בה היא מדליקה את הנרות, מה זה? מה עושים אח"כ עם המטבע? תורמים?

אופירA

New member
מנהל
נהוג לתת צדקה לפני הדלקת הנרות

למה היא שמה את הצדקה בצלחת, ולא בקופת צדקה? כנראה מסיבה טכנית לחלוטין. את החלות היא הכינה כדי לזכות במצוות הפרשת חלה, שכן אם היא תקנה חלות מוכנות, אין לה זכות לקיים את המצווה, שהרי מי שאפה את החלות כבר הפריש חלה. כמובן שאין חובה לאפות חלות כדי לזכות במצווה, ואין חובה להתחייב במצווה. אלא שמצווה זו חביבה מאוד, והיא מיועדת לנשים (למרות שאם אין אשה הגבר חייב להפריש חלה), ובכלל מאד טעים לאכול בשבת מאפה בית.

אופירA

New member
מנהל
חלה

זו אחת מהתרומות שניתנו לכוהנים וללווייים בבית המקדש, כשהיה קיים. כיום אי אפשר לתת את התרומה, כי אין עבודת כוהנים ולוויים, אבל להפריש אפשר, ולכן חובה להפריש, ולהשמיד בצורה מכובדת כיוון שאי אפשר לתת. וכיוון שחובה להפריש, אסור לאכול מאפה שלא הופרשה ממנו חלה כדין. איך עושים - מבואר בקישור של הספורטאי בצורה מצויינת. מורידים חתיכה קטנה מהבצק שטרם נאפה, מכריזים עליה שזו חלה, ומשמידים אותה באופן מכובד (שריפה או השלכה כשהיא עטופה בשתי עטיפות). לא כל עיסה הנאפית בבית חייבת בהפרשת חלה, אלא החל ממינימום גודל, כפי שהתבאר בהודעה הקודמת. וכן מאפה שנרכש בחנות או מאפיה, שיש עליו תעודת כשרות - בזמן אפייתו הופרשה חלה והקונה אינו צריך להפריש חלה לפני האכילה (ויש מחמירים שאינם סומכים על מערכת הכשרות, ומפרישים חלה - פירור קטן - מכל ביסקוויט או לחם שהם קונים).

למעלה