"האקרים"
אתה יודע מה הם בעצם ההאקרים? נראה לך שיש להם זמן וכוח בשביל תוכנות כמו סב7? או לפריצה למחשב של ילד בן 8 ששלחו לו סרבר באי מייל?.. יש 2 דברים: האקרים וקראקרים, ההאקרים הם אנשים עם ידע מורחב במחשבים ומשתמשים בו למטרות גדולות ונעלות, לא לפריצת מחשבים פשוטה ועלובה - הם רוצים אתגרים! קראקרים - פורצים אתרים, מחשבים..סיסמאות..מה לא, אבל לא כמו אותן מטרות של ההאקרים.. אולי לשם הכיף

אני עובד על טרוייאן אחד משלי אז אסביר לך מה זה בדיוק טרוייאן: טרוייאן זה סרבר ששולח מידע לקליינט דרך פורט. הקליינט והסרבר מתקשרים אחד עם השני עם אותו פורט וכך ניתן לשלוח פקודות לסרבר ולגרום להשתלטות על המחשב של המארח. כמובן שבהתחלה הייתי צריך ללמוד Socket, פונקציות API בויז´ואל בייסיק, ללמוד פקודות, ללמוד את הרג´סטרי, האבטחה, המערכת, ה-dll, וכל מה שקשור בקיצור. לכן תאמין לי - החלק של להשתמש בטרוייאן זה החלק הכי קל... אז מה זה בעצם כל עניין הפקודות ואיך בדיוק מעלימים את סמן העכבר וכל השאר? - בקליינט, יש לך את כל הפקודות מוכנות, כל מה שאתה צריך זה ללחוץ על כפתור מסכן... לכן זה מה שנקרא "קיצור דרך"... לכן טרוייאנים הם לליימרים, או לפחות לאנשים שאוהבים קיצורי דרך ולא אוהבים אתגרים. הדברים הקלים שהפורץ יכול לעשות לקורבן זה: לפתוח CD-ROM, להעלים סמן עכבר, להחליף כפתורי עכבר, לנטרל מקשים, לצלם את המסך, לשלוח טקסט, לשלוח URL, להוריד קבצים, ועוד כמה... הדברים החמורים שהפורץ יכול לעשות לקורבן זה: למחוק קבצים, לדפוק את הווינדוס, להשתיל וירוסים וטרוייאנים נוספים (וגם להפעיל אותם תוך כדי..), פריצת סיסמאות והשתלטות על אתרים, איי סי קיו, אי מייל ושאר הדברים שיש... או יותר נכון - "היו" למשתמש... בוא אגיד לכם דבר אחד: טרוייאן - זה וירוס, אבל אפשר לנטרל אותו מבלי לגרום נזק. סך הכל מנטרלים את הסרבר, וסיימנו, אין טרוייאן, את ההסבר לניטרול הסרבר כתבתי בהודעות אז אל תכריחו אותי להגיד שוב איך מנטרלים את הסרבר.