שאלה....

שאלה....

יש לי שאלה פשוטה ועקרונית . יש דברים בלי סיבה נכון??? אבל יש גם דברים עם סיבה ...(למשל:למה נפל התפוח על ניוטון??? בגלל כח המשיכה כמובן!!!) איפה נגמרת הסיבתיות ומתחילה המקריות????

מחשבות

New member
לכל דבר יש סיבה: האדם הוא בריה

משונה, רשלנית וכך הלאה. כלומר, תוכנה עם באג מבית היוצר של אלוהים חביבנו.

Dorfl

New member
אתה נופל הפח מוכר

אתה חושב מילולית מדי, בסופו של דבר "מקריות" ו-"סיבתיות" הן אך ורק מילים. מקריות - דברים שאנו טענים שקרו במקרה, האם הם למעשה קרו ללא שום סיבה? האם כאשר מישהו נדרס ואנחנו טוענים שזה מקרה אנחנו מבטלים את העובדה שזה קרה בגלל (לדוגמה) שהנהג נרדם לרגע ולא ראה אותו? האם אנחנו מבטלים את העובדה שהוא נרדם בגלל שהוא עובד קשה ולא מספיק לישון מספיק בלילה? לא אנחנו רק אומרים שלעובדה שהאיש נדרס אין קשר לדברים מסוימים, כמו למשל - שמירתו על מצוות או היעדרה. לכל דבר יש סיבה, אבל לא לכל דבר יש סיבה ערכית. האדם שבדוגמה לא מת בצורה "מקרית", הוא נפגע ע"י מכונית ולכן נדרס. מה שאנחנו אומרים הוא שהוא לא נדרס ע"י המכונית בגלל סיבה ערכית. אבקש תגובה שתראה לי שלא טרחתי לשווא בהקלדת הודעה זו, תודה.

shkool

New member
אני אישית לא מאמין במקריות

זה כמו שכשאנו זורקים קובייה, בהסתכלות ראשונה, הקובייה הראתה "במקרה" את הספרה 5, אבל, אם נבחן את הנושא לעומק נגלה כי הקובייה הראתה את הספירה 5 בגלל משתנים רבים, כגון: מצבה ההתחלתי של הקובייה, זווית זריקתה, מסתה, כוח המשיכה וכו´ - את כל אלו אנו יכולים לחשב ולצפות שבזווית מסויימת באופן זריקה מסויים כל פעם הקובייה תראה את הסיפרה 5. לפי דעתי, אותו דבר קורה ברמת המיקרו(עצמים קטנים מאוד), רק ששם החוקים והמשתנים הם קצת שונים ואין לנו את הכלים למדודם מפאת טכנולוגייה לא מפותחת דיה. בכל אופן זאת דעתי ואת רשאית לקבל אותה, לא לקבל אותה, ואפילו לסתור אותה
... shkool

מחשבות

New member
תוצאה מקרית מפסיקה להיות מקרית

אם מצמידים לה פרוש. בעבר היו צריכים פרושים רבים לדברים סתומים ומסבך הפרושים אנו סובלים עד היום וקוראים לזה אמונה. אמונה בהבלי העבר.

למעלה