שאלה

liorm3

New member
שאלה

באיזה רכב כדי ללמוד נהיגה- ידני או אוטומטי? תודה לעונים.

aviGODFATHER

New member
ידני

מכמה סיבות: *אתה לא תהיה מוגבל רק לרכבים אוטומטיים אחרי שתוציא רישיון. גם אם כרגע יש לכם רכב אוטומטי, ואתה מאמין שתמיד יהיה לך אוטומטי ולא ידני, אתה לא יכול לדעת מתי תצטרך לנהוג על ידני, ותמיד עדיף שתהיה האופציה. *לימוד על אוטומט עולה יותר כסף - כ-10 ש"ח יותר לשיעור, וגם הטסטים עולים יותר (לפעמים אפילו ב-100 שקל יותר מאשר טסט על ידני). *גם על אוטומט אתה צריך לעבור לפחות 28 שיעורים - ולעשות 28 שיעורים על אוטומט זה לדעתי ממש בזבוז - בזמן הזה אפשר ללמוד על ידני (ככה שלא תחשוב שבגלל שאוטומט זה יותר קל הלימוד שלך יהיה יותר קצר). *באמת שהילוכים זה לא דבר כ"כ מסובך וממש לא שווה להפסיד כסף ולהגביל את עצמך בגלל זה. בהצלחה

liorm3

New member
תוספת

גם אם אני עושה שיעורים כפולים בידני או באוטומט, אז רק בידני אפשר לעשות 19 שיעורים? למה באוטומטי צריך יותר שיעורים, הרי באוטומטי פחות מסובך מאשר ידני? תודה לעונים. נ.ב הטופס הירוק תקף שנתיים מהיום בו הוצאתי אותו או מהיום בו עברתי תיאוריה? שוב תודה.

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

אתה אמור לעבור 28 שיעורים של 40 דקות. אם אתה עושה כפולים (80 דקות) - אז אתה צריך רק 14 שיעורים. אתה צריך לעבור מכסה מסויימת של דקות על הכביש (28*40=1120 דקות) - לא משנה כמה דקות אתה עושה כל פעם. אותה כמות מינימלית של שיעורים תופסת גם לגבי אוטומט וגם לגבי ידני (אתה לא צריך ללמוד יותר אם אתה על אוטומט). אאל"ט הטופס הירוק תקף לשנתיים מהיום שהוצאת אותו.

מימוזה21

New member
אם אתה יודע שאתה הולך לנהוג

בוודאות שיהיה לך רישיון על אוטמט אז תנהג על אוטומט... אבל מה לעשות שהבנים אוהבים את הקטע של "השליטה" על הרכב...

lsd600

New member
לא רק בנים,

וכדאי ללמוד על ידני גם אם יודעים שיש אוטומט בבית..

דרך אגב

ממש מבאס לנהוג על אוטומט... יש ימים שאני מתגעגעת לשיעורי נהיגה בגלל הנהיגה על ידני (וגם בגלל הדאחקות שהמורה שלי היה מריץ כל שיעור
).

adidas88

New member
../images/Emo45.gif

ממש אוהבת לנהוג על הילוכים ושמחה שיש לי את השליטה בידיים.

למעלה