שאלה

crane

New member
אין צורך להרגיש מותקף

זה בסה"כ ויכוח ידידותי. לגבי ב', התייחסתי ל-"ואגב המקורות שלי הם כמו שלך", שכתבת בהודעתך הקודמת. שוב, לגבי המקור של הוו שו המודרני- תחת ההגדרה של וו שו מודרני, אתה יכול למצוא היום גם שינג אי ובה גואה, ותוכל לראות אותם גם בתחרויות- האם גם הם פותחו מהאופרה הסינית? אני לומד גו ג'ו אצל ירון בנימיני בפ"ת, ובנוסף לכך אני עוסק גם בפי גואה ג'אנג.

hyabusa

New member
אז אם ככה

אני מתנצל הנחתי שפחות ו יותר יש לנו מקורות דומים כניראה טעיתי וכמובן שאני לא מתכון לשינג אי או בה גואה אבל שוב האם אתה מסכים איתי שיש הבדל די גדול בין הסיגנונות שמלמדים בפדרציה שלפי מה שאתה אומר מוגדרים כוושו לעומת סיגנונות מסורתיים של בהגווה ושינג אי שמלומדים ע''י מורים ותיקים שחלקם מאמנים עוד לפני הווסדות הפדרציה? אני מדבר כמובן על הסיגנונות התחרותיים כפי שקראת להם אני למדתי וושו בעבר,גו'ג'יטסו,ג'ודו וכיום עוסק בעיקר בטאיצ'י וקרבות פול קונטאקט כיום אני לא מתאמן אצל מורה ספציפי אלא בעיקר עם שותפים משיטות מגוונות מנסה ליישם את מה שלמדתי במשך השנים

hyabusa

New member
הוסמכתי בכמה שיטות שונות אבל

אני כיום מדריך רק טאי צ'י באופן פרטי וגם זה יותר בצורה בריאותית רפואית אני בדעה שבשביל להדריך שיטה מסוימת כשיטת לחימה אתה באמת אתה חייב להיות לוחם מעולה אני לא רואה את עצמי ככזה זה שיש לי תעודת הסמכה כזו או אחרת לפי דעתי לא אומר שאני יכול להדריך כך גם לגבי מורים אחרים אבל זו רק התפיסה שלי כמובן שאני לא מתכוון לזלזל או משהו כזה

crane

New member
אני מסכים איתך

לא על זה הייתה המחלוקת: השוני בדעותינו נסוב על מקורו של הוו שו המודרני. כמו שאמרתי, לפי הידוע לי מקורו בנסיונות האחדה של סגנונות הוו שו המסורתיים ע"י הממשל הסיני באיזור אמצע המאה ה-20. עם התגברות משקלן וחשיבותן של התחרויות, הוו שו המודרני הלך דומה יותר ויותר להתעמלות קרקע במקום ללחימה. כמו שאמרתי מקודם, חלק מהאקדמיות שהוקמו ע"י הממשלה העסיקו אמני לחימה מסורתיים וידועים, אני יודע שכך היה במקרה של פי גואה וטונג ביי בננג'ינג, ואם אני זוכר נכון, גם סון לו טאנג לימד באחת האקדמיות (בטח חנן יוכל לאשש או להפריך). הוו שו המודרני לא נוצר יש מאין, עם או בלי קשר לאיך שהוא נראה היום. כמובן שאני מסכים שהבה גואה שרואים היום בתחרויות לא תהיה דומה (אולי רק מבחינה חיצונית) לבה גואה שניתן ללמוד אצל מורה מסורתי. למען האמת, אני גם חושב שזה יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי למצוא היום מורה בסין שעוסק בוו שו מודרני שהוא לא "התעמלות קרקע". אגב, באיזה וו שו עסקת? מודרני או מסורתי? איזה סגנון? בארץ?

fa jing

New member
שמח לבשר

ששכנעתם אותי לכתוב רשומה בנושא וו- שו wu shu, גואו שו guo shu, וו דאו wu dao, וו גונג wu gong. בנתיים ניתן לעיין ברשומה הזו על פנימיות וחיצוניות שנערכה בעקבות שרשור מלפני שבוע וחצי. חנן

hyabusa

New member
גם בחול גם בארץ

גם מודרני גם מסורתי אם הבנתי את ההגדרה שלך לוושו נכון לפי דעתי אין הבדל שתיהם לא יעילים בתור אומנוות לחימה אולי שוב כמו שאמרתי מקודם אם אתה מאסטר אמיתי אז אתה יכול להפוך כל דבר ללחימה אבל אני לא כזה ואם אתה מסכים איתי לגבי מה שוושו הוא היום אז אין פה ויכוח זה לא באמת משנה מה המקור לי זה בטח לא משנה ואם אנחנו לא מסכימים על זה אז אתה יודע לי יש דעה וגם לך לא חייבים תמיד להיות עם אותה דעה אחרת העולם היה די משעמם

Tonjin

New member
עיצה קטנה...

תמיד, אבל תמיד כדאי לבדוק את מקורות-המידע שלך ובעיקר אם "לרוב הם התבררו כנכונים"... נ.ב גם סימני-פיסוק זה לא מזיק..

tiger claws

New member
לא הבנתי משהו אחד

למה הסינים דפקו לעצמם את התרבות והמסורת?(בין היתר אומנויות לחימה) למה הם איפשרו לקומוניזם ,שידוע כמדכא ונמצא היום במדינות די רודניות ,להיכנס לתוך סין ופשוט לדפוק להם את כל המסורת,אומנויות הלחימה והתרבות?

fa jing

New member
יש לי עוד עצה ידידותית לשרשור הזה.

אולי לפני שאנשים שופכים שטויות וקביעות היסטוריות מגוחכות (על הקומוניזם בסין) שהם יטרחו קצת לקרוא היסטוריה? ואני מניח שהסינים "הדפוקים" הללו עשו בדיוק מה שהיהודים "הדפוקים" עשו כדי שיחריבו להם את בית המקדש פעמיים, כי פעם אחת לא הספיקה לנו. חנן

tiger claws

New member
שני דברים

דבר ראשון - אתה קצת מגזים בתגובות שלך. דבר שני - זו עובדה ואני לא חושב שיש מישהו שיכול להכחיש את זה- כמה שזה יישמע גזעני זה נכון. הקומוניסטים הם משחיתי תרבות וכיום יש 4 מדינות קומוניסטיות - סין,קוריאה הצפ',קובה וויאטנם. לפי איך שהמדינות האלו נראות כבר ניתן להסיק שהמצב שם מאוד לא טוב. אני לא מבין למה זה כ"כ קשה לעכל את זה. במיוחד שזה נכון.

crane

New member
אני חושב שמה שחנן ניסה לומר לך,

בדרכו העדינה הרגילה, הוא שהקומוניזים לא כפה את עצמו על הסינים, אלא סינים קומוניסטיים כפו שיטה זו על סינים אחרים. זה מאוד מאוד בגדול. כדאי לדעת ולהבין יותר לעומק, כדאי לקרוא כמה ספרי היסטוריה, כי מדובר על נושא מאוד גדול ומאוד סבוך.

shinfox

New member
שאולין זה לא הכל בחיים

יש עוד כמה סגנונות קונג-פו בעולם (טוב, בסין) מלבד שאולין על כל זרמיו השונים. בעיטות גבוהות, ובמיוחד בעיטות בקפיצה, הם מרכיב חשוב בכמה סגנונות לחימה שאין בהם ולו גם מגע של אומנות. בנוגע ליעילות אפשר להתווכח, אבל מומלץ שלא להתנסות. מהניסיון האישי שלי, בעיטות קפיצה הן יותר מהירות והרבה יותר חזקות ממרבית הבעיטות ה"קונבנציונליות". מצד שני, נדרש יותר זמן להתאושש ולהמשיך לזוז לאחר בעיטת קפיצה מאשר ממהלכים צמודי קרקע אחרים. במילים אחרות - להסתער לתוך קרב בסדרה של בעיטות קפיצות וגלגלונים, זה באמת לא בריא למול לוחם מיומן. אבל לנצל בעיטת קפיצה בתור מכת "נוקאאוט" (או לפחות, בתור מכה חזקה מספיק כדי שהיריב לא יוכל להגיב באופן מיידי), זה אכזרי וממזרי. חנן שינפוקס.

למעלה