שאלה

gal74

New member
שאלה

איך מוסיפים את השם לרשימה ולמכתב ושאלה להורי החיילים בתותחניים, אני קצת מודאגת הבן של התקשר היום ואמר שהוא לא יצא למשימה של מספר ימי שטח (הוא בטירונות) בגלל כאבי גב, האם זה יכול לפגוע בשיבוץ שלו.. הוא כבר שובץ ואני לא רוצה שיפגע,,, קצת אכזבתי אותו בתגובה שלי כי אמרי לו לא נורא היית יוצא- אבל הוא אמר את רוצה שיהיה לי נזק.... בקיצור היה קצת לא נעים משהו יכול לשפוך על זה קצת אור ולכון תגובה עתידית-- המפחדת

סמדר בנ

New member
תלוי בבעייה

אם תגלה בעיית גב רצינית יותר זה יכול לגרור הורדת פרופיל. יכול להיות שהכאבים יחלפו לאחר מספר ימי מנוחה וזה לא אמור לפגוע בשיבוץ. הכי חשוב זו הבריאות שלו, יפה שהשאירו אותו ולא הכריחו אותו לצאת לפעילות. כבר נתקלנו בסיפורים הפוכים. מקווה שירגיש טוב.

the gypsy

New member
כאבי גב

גל, הבן צודק - יש לשמור על הגב מכל משמר, שכן ניתן לגרום נזק בלתי הפיך. לגבי השפעה על שיבוץ - סמדר כבר ענתה לך. אם הבעיה חמורה וקבועה (מאחלת לכם מכל הלב שלא כך הדבר) והשיבוץ אכן ישתנה עקב הורדת פרופיל, הרי סביר שאם ירצה - ישאר במסגרת התותחנים ויופנה לקרוס מתאים. לי יש דוגמא מבחור שהיה עם בן בטירונות, ואף החל קורס מפקדים, אך בעית הברכיים ממנה סבל גרמה לפרישתו מהקורס. הבחור הופנה ע"י הגדוד לקורס קציני שלישות, ומתוכנן לחזור לגדוד כשליש. יש לציין לטובה את התותחנים שמתיחסים לבעיות רפואיות ברצינות ולא "סוחטים" את החיל עד לגרימת נזקים! אגב, ידוע לי שמדריכים אותם, למשל, כיצד להרים פגזים בצורה נכונה כדי לא להזיק לגב וכד'.

the gypsy

New member
הקלה לבעיות גב

הי גל! דברים שעשויים לעזור לבן להפחית את כאבי הגב: מדרסים בהתאמה אישית + נעלים קלות (נדמה לי שדובר על כך שמחזורי תותחנים חדשים כבר מקבלים נעלים קלות בבקו"מ - לא בטוחה). גם לבני בעיות גב, ולאחר נסיון של כמעט שנה וחצי - השיפור בעיקבות שימוש באמור לעיל עצום.

mikca

New member
גל, אל דאגה, זה לא יפגע בשיבוץ שלו

מנסיוני עם התותחנים, הבריאות של הילדים חשובה להם ולמען יוכל בעתיד לבצע משימות הם דואגים עכשיו שיבריא. עם גב לא משחקים ובנך צודק בכך שלא רוצה שיגרם לו נזק. הם מרימים פגזים ששוקלים 10 ק"ג. שירגיש טוב והמון
. הוא נמצא במקום טוב.

למעלה