שאלה

Butterfly86

New member
שאלה

שלום ד"ר. כשבועיים אני סובלת מנמלולים והירדמות באיזור הגפיים,הבטן ואצבעות הידיים. ניגשתי היום למיון והרופאה הנוירולוגית אמרה שאין מה לעשות וצריך לחכות שזה יעבור לבד, כי סטרואידים מקבלים רק אם ההתקף קשה ומגביל אותי בתנועה וכו. האם היא צודקת? מה עלי לעשות? לחכות שהוא יעבור ללא הסטרואידים?

honeycomb82

New member
מנסיוני הלא רב

את מתארת כאן בדיוק את ההתקף השני במספר שחוויתי. באותו זמן לא ידעתי בוודאות שמדובר בטרשת וניגשתי לתל השומר והצוות החליט על טיפול בסולומידרול של 5 ימים. חשוב לציין שגם אני הייתי ניידת.

פרפרית,הרופאה צודקת.אם מדובר בעצב

הראייה או מיגבלות לתיפקוד נותנים ערוי סטרואידים.במקרים של תחושות בלבד כמו נימול והרדמות לא ממהרים לתת סטרואידים. גם אין מה לבוא לחדר מיון על תחושות,זה לא דחוף בכלל. תתיעצי עם הנוירולוג או תבואי אליו עם חשד להתקף. נורית

danש

New member
בסוג כזה אין צורך בסטרואידים

ההתקף הראשון שלי היה דומה מאוד. נבהלתי ופניתי לחדר מיון. לאחר MRI אובחנה טרשת נפוצה. ההתקף חלף בהדרגה ללא תרופות. הטבה משמעותית תוך שבועיים, ולאחר מכן עוד מספר שבועות, עד לסיום. מאז עברו 4.5 שנים ללא התקף. רונית

ayelety1

New member
ואני דווקא כן קבלתי טיפול בשל בעיות

תחושתיות.אומנם קורס מזורז של 3 ימים,אבל קבלתי.אני יודעת שיש רופאים המאמינים שקיצור ההתקף משפיע גם ההתנהלות העתידית של המחלה ולכן כן ממליצים על סטרואידים. בכל אופן,אין פה תשובה וודאית.

תגובה

מאופי התגובות לשאלתך את רואה שיש גישות שונות. מקובל לא לטפל כאשר מדובר בנימולים בלבד ללא חסר נוירולוגי בבדיקה או הפרעה תפקודית. אך יש שמטפלים כאשר הנימולים בלתי נסבלים.

למעלה