שאלה...

שאלה...

יש ב 'שמתי לי פודרה' (בגרסה שמישהו הקליט מפסטיבל הפסנתר 2005) ביצוע אקוסטי עם גיטרה של אביתר לשיר... עכשיו, האיכות של השיר ממש לא משהו, ובסוף השיר (בקטע של ה 'טי טי טי') הוא אומר כמה דברים תוך כדי נגינה, חלק הצלחתי לפענח וחלק לא.. הוא קודם אומר משהו כמו 'מה שאני אוהב בדבר הזה... זה שהוא בסוף מרגיע.. למרות שבשיר לא רואים את זה, אבל המנגינה אומרת את זה'... (תיקונים יתקבלו בברכה).. אחרי זה הוא עושה עוד מלא מלמולים תוך כדי נגינת הנעימה הנחמדה הזו.. ואז הוא אומר משהו ממש לא מובן בסוף, לפי מה שהצלחתי לפענח הוא אומר "זה כמו איזה שיר של ילד נכה" אבל הסיכויים שהוא יגיד דבר כזה עם כיפה על הראש (או בכלל) הם נמוכים.. אז אני אשמח לעזרה חח

ח ל ו ן

New member
המישהו שהקליט../images/Emo69.gif

זה אני. אני אשמע אח"כ ואנסה להבין

TEENAGER1

New member
בוא נגיד שאין מצב שזה מה שהוא אומר

מכאן ועד להבין מה הוא באמת אומר, תצטרך להשתמש במילון אביתרית-עברית, שעוד לא הופץ בחנויות לצערנו

ממממ נו אמרתי שאין מצב

למרות שזה נשמע מאוד מאוד דומה.. בהתאם גם לצלילים המוזרים שהוא עושה עם הפה... :) אבל בלי קשר, אני בטוח שהייתי מבין אם זה היה איכות נורמלית כמו שאר השירים בהקלטה

תמללתי את זה פעם לפני שמחקתי את זה.

אולי זה עדיין כאן איפשהו.. אני אחפש.. ולמה למען השם שהוא לא יגיד ילד נכה
ומה הקשר לכיפה

? זה לא המילה 'נכה' עצמה

חח אני צריך להסביר לך למה זה לא נחמד לצחוק על בנאדם שלא מסוגל לדבר בצורה ברורה?

אני די בטוחה שהוא א צחק..

אם הוא אמר את המילה זה היה בהקשר של פואנטה ולא בהקשר של צחוק.. לא יודעת, בתור נכה, ממש לא התרגשתי מזה שהוא אמר את המילה נכה
יש למילה הזו המון הקשרים.. זה לא בהכרח חייב להיות שלילי, זה כל מה שאני אומרת

טווווווב

מוזר לי להסביר למה זה לא הגיוני שהוא בכלל יגיד דבר כזה אבל פסדר.

ולי מוזר

שהמילה "נכה" ישר הבהילה אתכם ולקחתם את זה למקומות רעים/ של צחוק על "חלשים".. שוב אני אציין, בתור נכה, קצת קשה לי עם הנחת ה"חלשים" הזו..

bזוהר

New member
זה הגיוני שאביתר יגיד דבר כזה

כי אם הוא אמר "זה כמו שיר של ילד נכה" הוא כולה השתמש במילה נכה בצחוק, כמו שמישו יגיד לי "אוף אנלא מצליח לעשות את זה" אז אני אגיד לו "יא נכה אחד"... אז זה לא שאני מגעילה שיורדת על נכים זה משו שנהיה ביטוי. וחוצמזה זה שלאביתר יש כיפה ממש לא מפחית את הסיכוי שהוא יגיד את זה..זה לא קשור בכלל

וואו

העובדה שזה הפך לביטוי היא בעייתית, זה בדיוק כמו שמישהו קורא למישהו אחר 'הומו', הוא הרי לא מתכוון לרדת על ההומואים, אבל פשוט ככה מדברים כבר... טוב, אותי זה מגעיל, ועזבו אין לי כוח לחפור על זה עכשיו אז סכמו את זה פה.

טוב בקטע הזה אני מסכימה איתך ../images/Emo6.gif

זו ממש לא הייתה כוונתי ואם לזה אביתר התכוון אז חבל.. אני דיברתי באופן כללי על הקונוטציה שהמילה "נכה" עשתה לך ישירות (או לפחות ככה נראה..) שבעיניי היא בעייתית ודי עצובה יש לומר

ח ל ו ן

New member
אגב,

אני גם לא מבין מה כזה בעייתי בזה שהוא יגיד על עצמו שהוא כמו נכה... זה דווקא מאוד מסתדר לי עם אביתר שאני מכיר
, הוא בסה"כ צחק על עילגותו כי רבה היא, והשתמש בביטוי נכה שהוא ממש לא טאבו או משהו כזה. לא?

אני לא מסכים

ז"א יכול להיות שאתה צודק, לי זה נראה לא הכי נחמד בעולם ועדי, יש המון סוגים של נכים כמו שאת יודעת, לאמא שלי יש קוצר ראיה והיא נחשבת נכה.. ואני בטוח שהיא לא מרגישה נכה, יש הבדל בין חוסר יכולת לתפקד לבין פגיעה במשו ספציפי.

אפשר לגלות לך בסוד

שזה לא משהו שצריך לספר לי
שוב, בפעם המליון בשרשור הנוכחי.. אני נכה ולא ברמה של קוצר ראיה לצערי

למעלה