שאלה

• פותח הנושא bana
  • פורסם בתאריך

bana

New member
שאלה

שמעתי על התרופה "רדוקטיל" האם יש כאן מישהו פה שיודע מה זאת התרופה הזאת ולמי זה נועד? תודה

בקשר לרדוקטיל

היי בנה רדוקטיל היא תרופה שנועדה לטפל בעודף משקל, הדורשת מרשם רופא. החומר הפעיל בכדור הוא Sibutramine, ואפשר להשיגו בארץ בשני מינונים 5 מ"ג ו-10 מ"ג. התרופה פועלת באיזור המוח ופעילותה העיקרית שם היא דיכוי תיאבון. אופן הלקיחה המקובל הוא פעם אחת ביום, בבוקר וללא קשר ביחס למזון. אורך הטיפול הממוצע ברדוקטיל אורך 3-6 חדשים וההצלחות מאוד טובות. תופעות הלוואי הנפוצות יותר האפשריות הם: כאבי גב וראש, עליה בלחץ הדם וקצב הלב, כאבי שרירים, ויובש בפה. ישנן עוד תופעות לוואי אפשריות, אך הן הרבה פחות נפוצות. אם תרצי עוד אינפורמציה, אל תהססי לשאול. בברכה ישראל

morning star

New member
לי יש מספר שאלות

מה טווח הגילאים בהם מומלץ לקחת את התרופה? מהם טווחי עודף המשקל אשר בגללם "זוכים" בטיפול? רזיתי, הכל טוב ויפה, הפסקתי את הטיפול. מה הלאה? התיאבון המוגבר ממקודם לא חוזר? שלך הנווד

עוד לגבי הרדוקטיל

שלום לך morning star שאלת שלוש שאלות, ואני אענה להם אחת אחת. 1. לגבי טווח הגילאים - התרופה מותרת לשימוש רק מעל גיל 16. 2. הקריטריון לנתינת טיפול ברדוקטיל הוא לא המשקל אלא ה-BMI. BMI=Body Mass Index וזהו פרמטר שמעיד עד כמה האדם סובל מעודף שומן. את ה-BMI מחשבים כך: המשקל (בק"ג), חלקי הגובה (במטרים)בריבוע. אם התוצאה היא מעל שלושים זהו עודף משקל שיצדיק טיפול. אם התוצאה היא 30-25 זוהי השמנה מתונה שלא דורשת טיפול. 25-20 זהו הערך הנורמלי שמעיד על מצב תקין. 3. בהחלט יש חשש גדול שעם הפסקת הלקיחה של הרדוקטיל תהיה עליה במישקל. ישנן שתי דרכים למנוע זאת, וצריך לנקוט בהן עוד לפני הפסקת לקיחת הרדוקטיל, והם : 1. שינוי הרגלי האכילה. 2. ספורט. כמה קל לאמר וכמה קשה לבצע..., אבל מה לעשות זאת האמת. צריך לנצל את הירידה במישקל שגורם הרדוקטיל כדי לקבל מוטיבציה לעשות את השינויים החשובים הנ"ל. מומלץ בהחלט להתחיל בהדרגה ולעשות יותר ספורט וגם אפילו להתיעץ עם דיאטנית לגבי תזונה נכונה ועשירה שגם תהיה משביעה. בברכה ישראל

morning star

New member
תודה רבה!

ה-BMI שלי נע בין 28 ל-29, האם עדיין ניתן לקבל את הטיפול? אני בן 23, כך שאני בהחלט בטווח הגילאים. ושוב, תודה רבה! שלך הנווד

ובתשובה לשאלתך הנוספת

שוב שלום לך morning star. ה-BMI כאן הוא די גבולי גם לאור גילך הצעיר יחסית. אבל... ההחלטה האם לתת את הטיפול היא של הרופא בלבד. לדעתי: נסה קודם להתיעץ עם דיאטנית ולהרכיב לך תפריט משביע, מזין ולא משמין. נסה להכניס ספורט לשיגרת יומך. במידה ושני אלו לא הניבו תוצאות מספקות, ספר על כך לרופא, ואם כך, אז אני מעריך שהוא יסכים לשקול לתת לך טיפול ברדוקטיל. בברכה ישראל

למעלה