שאלה

yabash

New member
שאלה

רציתי לשאול איזה שפת תכנות\תוכנה הייתם ממליצים לי ללמוד כבסיס? (אני יודע game maker ...)

De-Panther

New member
שוב הכל תלוי במה...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

שאתה רוצה לעשות יש שפות קלות יותר ויש שפות קשות יותר יש שפות שיותר קל ללמוד איתן לבנות שפות ויש שפות שבסופו של דבר יש להן יותר אפשרויות נראה לי שהתשובה שהכי הרבה יתנו לך זה C או C++

De-Panther

New member
אני לא מבין למה אתה|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

מתעקש על זה אם בסופו של דבר מסובך לקמפל את זה וצריך ידע כלשהו במחשבים כדי להריץ משחקים בזה בסופו של דבר רוצים שהכל יהיה פשוט

Ultra Spidey

New member
כי תוכניות בPython יותר קל לכתוב

הכל יותר אינטואיטיבי לא חייבים לקמפל כדי לבדוק את המשחק, פשוט לוחצים לחיצה כפולה על הקובץ (ברור שצריך ידע כלשהו במחשבים בשביל זה)

Ultra Spidey

New member
Python תמיד יהיה קריא

בגלל חוקי האינדנטציה שלו, כל תוכנית בPython תהיה קריאה לכל המתכנתים

someboddy

New member
בתור בסיס

כדאי ללמוד C או פסקל. ופסקל לא כדאי ללמוד, אז נשארנו עם C. אחרי שאתה יודע C כמו שצריך אני ממליץ לך לעבור לאיזו שפה מונחית עצמים. השפה מונחית העצמים הכי מהירה היא C++, אבל בגלל התאימות לאחור היא לא נוחה לשימוש, ולכן כדאי לקחת את שפת הOO הכי מהירה מקום שני - JAVA המלכה.

freak2100

New member
אבל JAVA...

דורשת איזה פלטפורמה לרוץ עליה... לעומת C++ שבה המשחקים (והתוכנות) עצמאיים לחלוטין, ואפשר להריץ אותם מכל מחשב (כמובן, זה תלוי אם מפתחים למשל רק לwindows או רק לwindows מסויים, ואם זה דורש נניח directX וכו' וכו' וכו', אבל עדיין, משחקים עצמאיים זה C++ ולא JAVA)

someboddy

New member
אפשר באותה מידה

להגיד שמשחקי C יעבדו רק על WINDOWS(או DOS, אבל מי כותב היום משחקים לDOS), ומחשב שלא מתוקנת עליו מערכת הפעלה לא יוכל להריץ אותם. התשובה לכך תהיה כמובן - למי אין היום מערכת הפעלה? אותו דבר עם JAVA - למי אין היום JAVA? הדבר הזה כל כך נפוץ, שאפשר בבטחה לכתוב משחקים לJAVA ולהניח שהJRE מותקן על רוב המחשבים. אתה כותב בFLASH, שגם צריך פלאגין מיוחד - אבל אין לך בעיה עם זה, כי על רוב המחשבים מותקן FLASH. אני גם רוצה לציין כאן, שמי שעובד עם JAVA עדיף שיעבוד עם גירסה 1.4 כי היא הכי נפוצה, ואם הוא יעבוד עם גירסה 1.5 התוכנות שלו לא יעבדו על מחשבים שמותקן בהם 1.4.

freak2100

New member
נכון, אבל בכל זאת

משחקי JAVA לא מאוד נפוצים... למה? ופלאש לא תמיד חייב פלאגין מיוחד... אפשר לייצא אותו כEXE, ככה שיעבוד על כל WINDOWS, ואפילו יש אפשרות לייצא אותו בגירסאת מקינטוש חוץ מזה שאני מת לעבור לC++

De-Panther

New member
משחקי ג'אווה יותר..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

מידיי נפוצים עכשיו כשיש את כל העניין של הסלולרים

yabash

New member
לפי מה שאמרתם אני צריך ללכת ללמוד c

(אני מקווה שהבנתי נכון)

zbobo

New member
הכי טוב לפי דעתי זה C

קראתי הרבה ספרים בנושא של בניית משחקים וכולם ממליצים על C ו C++ כל הקטע של התאימות של גאווה להרבה מכשירים זאת לא ממש פונקציה, במשחקים מאוד חשוב זמן הריצה ולכן מפתחים משחקים בשפות אלו, שימו לב גם שחברות המשחקים מיצרים 2 גרסאות אחת למחשב ואחת לקונסולות כגון פלייסטישן וכו' זה מראה שהם כנראה לא משתמשים בגאווה כי אז הייתה מספיקה גירסא אחת שהרי משחק שנכתב בגאווה יפעל על כל מכונה שישי בה גאווה...

De-Panther

New member
אבל בקונסולות אין..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

ג'אווה ומשחקים שיוצאים לקונסולות ולמחשב הם בדרך כלל משחקים כבדים ובג'אווה באמת לא כדאי לעשות משחקים כל כך כבדים...

zbobo

New member
כן

הכוונה הייתה שאם היה עדיף או אותו דבר להכין משחקים בגאווה פשוט היוצרים של הקונסוליות היו כבר שמים בהם גאווה...

Vegaro

New member
אם יש לך סבלנות, C

כי בימינו, עד שתראה תוצאות מעניינות על המסך יקח קצת זמן. הייתי ממליץ על FLASH בתור מקום חביב להתחיל בו, אבל אני מניח שנוח מאוד להבלע באספקט העיצובי, ולא ללמוד תכנות כמו שצריך.

freak2100

New member
ואם פלאש, יש את

המדריך שלי לפלאש פה במאמרי הפורום על אף שהוא לא גמור...

למעלה