שאלה

שאלה

שלום, בזמן האחרון (למען האמת כבר יותר משנה) אני פשוט כל הזמן חולה. בהתחלה זה היה לפחות פעם בחודש, ממש לאחרונה זה כבר פעם בשבוע... יש לי הצטננות, שפעת, וירוסים וחיידקים שונים בבטן וכו' למשך 5 ימים פלוס מינוס, ולאחר שאני מחלימה תוך שלושה-ארבעה ימים אני חולה במשהו אחר...! זה פשוט מדהים, כולם אומרים שאני רגישה וחלשה, אבל לא תמיד הייתי ככה... הייתי ספורטאית וחזקה... איזה סיבה יכולה להיות למחלות לעתים כל כך תכופות? האם הסיבה יכולה להיות תזונה לא נכונה?

שאלה

יתכן שמדובר בבייעה תזונתית עם את אוכלת ז'נקים. יכולה להיות בעייה במערכת החיסון וכדאי בהקשר לזה לבדוק HIV אבל ברוב המקרים מדובר בתופעות חולפות. כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה.

לא אוכלת ג'אנקים

פשוט לא אוכלת מסודר. לפעמים שוכחת לאכול בגלל עומס היום יום. אני גם צמחונית (אם כי בדיקות הדם האחרונות לא הראו חסר בכלום). HIV לא נראה לי שיש סיכוי, אני לא מקיימת יחסי מין... התייעצתי כבר כמה וכמה פעמים עם רופא המשפחה, הוא כל הזמן טוען שזה פסיכולוגי, ואני ממש לא חושבת שהוא צודק. אני לא יודעת מה לעשות, כי אני חולה פשוט - בלי הגזמה - כל הזמן... האם יש צורך לדעתך בבדיקות מעבר לבדיקות דם או שאני צריכה פשוט להשתדל לאכול מסודר יותר ולהתחזק...?

שאלה

קשה לענות על זה דרך המייל. ראשית כן כדאי לאכול מסודר ו"בריא". יתכן שצריך עזרת דיטאנית. לגבי בירור רפואי, רואפ משפחה הוא כתובת טובה אבל אם זה אינו מספק קיימות מרפאות פנימית מיעצת בבתי החולים או בקופ"ח.

למעלה