שאלה:

Alon16

New member
שאלה:

איך זה שרק בכדור הארץ, אותו כוכב היחיד שנמצא במרחק סביר מהשמש המאפשר קיום חיים, קיים כח המשיכה? למה כח המשיכה לא קיים בירח? במאדים? דווקא בכדור הארץ - מקום חיות היצורים ביקום? כרגיל, כבכל שאלותי, אין אני מתכוון להחזיר בתשובה אף אחד אלא לקבל תשובה בלבד, למען הסר ספק
אלון

זה פשוט לא נכון

בהחלט קיים כוח משיכה בירח, ובמאדים, אם כי הוא קטן מכוח המשיכה של כדור הארץ. לכל גוף יש כוח משיכה, או יותר נכון, בין כל שני גופים יש כוח משיכה, שתלוי במרחק ביניהם ובמסה שלהם. כוח המשיכה בין גוף שעל הירח לבין הירח, קטן בערך פי 6 מהכוח שבין מי שעל כדור הארץ לבין כדור הארץ. לעומת זאת, כוח המשיכה של מי שנמצא על צדק, גדול פי 1000 מאשר בכדור הארץ.

גוססי

New member
ולמען הדיוק הפיסיקלי:

בין כל שני גופים כלשהם יש - תמיד - כח משיכה פרופורציונלי למכפלת המסות שלהם ופרופורציונלי הפוך לריבוע המרחק ביניהם. כח המשיכה הוא הגורם היחיד האחראי לכך שכל 9 הפלנטות המוכרות לנו מסתובבות סביב השמש. כוכב הלכת ארץ אינו שונה בכך מכל גוף שמימי אחר וכולם מצייתים באותה המידה לאותו כח המשיכה.

taro

New member
למה את תמיד צריכה לזלזל?

הבחור שאל שאלה; הוא בסה"כ רצה לדעת מה התשובה המדעית. למה תמיד צריך לתקוף, לזלזל ולהיות רע?

Ergil

New member
אופייני

אני זוכר וויכוח עם מכר שלמד בבית ספר של המפד"ל בתיכון ועכשיו במכללה. הוא אמר שמכיוון שהוא כבד ממני הוא יפול מהר יותר אם שנינו נזרק מחלון.

CHOFA

New member
התאוצה שלכם תהיה זהה

בס"ד אבל בגלל התנגדות האויר משקולת ברזל תגיע לקרקע לפני נוצה שתזרק באותו זמן. ומה זה בי"ס של המפדל???

Ergil

New member
באמת??? לא היה לי מושג

בית ספר דתי לאומי, עם כל מיני תפילות, ועד היום לא הצלחתי לעקור ממנו את ה"אלוקים", ויחד עם זאת מקצועות כמו פיסיקה, או מקצועות שקוראים להם "פיסיקה".

Dorfl

New member
לא התכוונת להחזיר תשובה, אבל אתה

חייב בכדי להציל את כבודך. זו פשוט האמירה הכי טפשית שנשמעה בפורום הזה אי פעם. אני מוכן להתערב שלא נמצא פה אף חילוני אחד שלא ידע את זה מאז גיל 6, לפחות מאז גיל 6.

OHHH MY GOD!!!!

ALON16: אני רק רציתי להגיד לך תודה רבה. אני הייתי במצב ממש קשה, על סף יאוש ואז משום מקום אתה הגעת על הסוס הלבן שלך והצלת את המצב. הכלב המסקן שלי סבל מרגשות נחיתות קשים, הוא הסתגר בתוך עצמו והרגיש כל-כך אדיוט לעומתנו בני האדם. אבל בזכותך ורק בזכותך הכלב שלי חזר לכשכש בזנבו תודה רבה. על החתום: בן-אדם שהצליח לסיים בהצלחה את הגנון.

עידו10

New member
אידיוט

מה תרמת בזה? איזה טוב צמח מהשטויות שכתבת? אם אתה לא יכול לעזור, לפחות אל תעליב. ודרך אגב, תלמד לכתוב, יש לך הרבה שגיאות כתיב.

ההודעה לא נכתבה על ידי.

זה היה טיפשי מצידי, אך נתתי לחבר שלי לכתוב תגובה, לי אין שגיאות כתיב! אישית אני חושב שכל מי שטוען שרק לכדור הארץ יש כח משיכה הוא אידיוט, וכל ההעלבות עליו נכונות! ומי שחושב שלא צריך להעליב אותו הוא דביל. דבר נוסף, שגיאות כתיב זה אחד הדברים שאין לי.

Dorfl

New member
הוא אומר את האמת - ברק הקליד את זה

חבר שלו בשם ברק הקליד את זה, לא הוא, הוא דובר אמת.

Alon16

New member
u have a god?

ככה: דבר ראשון תקרא את התגובה שלי למטה - מדוע נשאלה השאלה. דבר שני, גם אם נניח ובאמת הייתי שואל את השאלה המטופשת הזאת, ולא הייתי יודע על כח משיכה שלא קיים בחלל, כביכול, האם זה מצדיק את התגובה שלך? וכל חמור קופץ בראש. על החתום: בן-אדם שהצליח לסיים בהצלחה את תהליך האבולוציה מקוף (או יותר נכון, מאב משותף שלי ושל קופי האדם) ל- בן אדם!

Alon16

New member
ידעתי שיהיו תגובות כאלה... תקשיבו:

חבר שלי, ששמע על הפורום הזה שמביאים פה טענות כנגד הדת, התחיל לצחוק ואמר שבטח כל האנשים פה לא מבינים שום דבר מהחיים שלהם... אמרתי לו שהוא דפוק בשכל, ויש פה אנשים שבאמת יודעים הרבה דברים ואני נורא נהנה לקרוא את ההודעות שלהם, ואני גם לומד כמה דברים פה. לאחר מכן, חברי צחק ואמר לי לשאול את השאלה על כח המשיכה בפורום, כדי שאני אראה שאף אחד בכלל לא מבין בכח המשיכה ולא יודע שום דבר מהחיים שלו... אמרתי לו שאני מסכים לשאול את השאלה, והתערבתי על סרט (מה זה משנה איזה...) שיהיו פה המון תגובות צעקניות על השאלה המצחיקה... והיום כשהוא ראה את התגובות - הוא פשוט היה ממש נבוך... בכל אופן יש לי סרט שבוע הבא!
לכל אלה שצעקו עלי והתרעמו עלי - אני מקווה שהבנתם שזו הייתה התערבות, וברור שאני יודע שיש כח משיכה בין כל שני גופים... זה הרי לא סוד גדול. שבת שלום לכולם!

נו באמת....

אתה באמת מצפה שנאמין לשקר העלוב הזה? אפילו שזה תירוץ נחמד... אבל בכל זאת, ירדתי עליך ואתה מנסה להחזיר לי העלבות זולות כאלה? ציפיתי ליותר (לא ממך אישית, אלא מכל אדם שיודע את ההבדל בין שחור לחום[רשמתי חום בכוונה במקום לבן].). פעם הבאה השתדל יותר.

עידו10

New member
אין טעם לנעלבות

אני אישית מאמין לו, משום שעד היום כל התגובות שראיתי מאלון הן תגובות הגיוניות ואנטילגנטיות. בניגוד למישהו כאן, לא ראיתי שום דבר מעליב בהודעתו של אלון.

Alon16

New member
באמת באמת!

אתה רוצה שאני אביא את החבר שלי שיוכיח לך?? בעצם... אני יודע כבר שתאמר שהוא גם משקר או כל מיני שטויות כאלה... טוב, זה שיש לך בעיות עם ההתערבות שהתערבתי עם חברי, ואתה בכל זאת עומד על שלך בצורה עיקשת, ובטוח שרק אתה תמיד תמיד תהיה צודק - זאת בעיה שלך. אני מציע לך לבקש סיוע כאן. בכל זאת, אני לא מתכוון אפילו להתווכח איתך על נכונות ההתערבות ביני לבין חברי.... שיבושם לך.

למעלה