שאלה

הגיוני לא

אבל לפי דעת הבית יוסף אין בזה איסור ואפ` אם כבר קיים מצות פריה ורביה, משא``כ לפי הרמ``א דאסור

Blackpanter1י

New member
אפשר יותר בפשטות?

כי ראיתי אמול בחדשות על זוג שהתחתן בתל-אביב אתמול (בגלל שבחיפה יש בלאגן) אז אמרתי איך זה הגיוני, כי גם יהיו שם שירים, וריקודים לא?

mnm6

New member
תפסיק להיות עצלן ןלחזור על אותם שאל

שאלות בלי סוף ותעשה מה שאמרתי לך או תיקח ספר ותעבור על ההלכות או שתכנס לאתר של הרב אליהו לדרשה האחרונה ותקרא אותה אתה חוזר על אותם שאלות בצורות שונות ועדיין לא תקבל היתר לשמוע מוסיקה בתקופה זו

Blackpanter1י

New member
אני לא עצלן ולא נעליים...

ואני כן קורא, בסה"כ אני שאול שאלה פשוטה, אם מותר לספרדים להתחתן עכשיו (וזה כולל גם מוזיקה, וריקודים...) ואני גם נחשב ספרדי אז למה אסור לי לשמוע מוזיקה?! לא מספיק אני סגור בחדר ביטחון כבר שבוע
והזמן לא זז...

mnm6

New member
הרב אליהו דיבר על זה בדרשה שלו

והתיר רק מוסיקה ששרים אותה אפילו בלי כלי נגינה וגם זה בדיעבד

אופירA

New member
מנהל
רדיו שמשדר מוסיקה ווקאלית

http://www.jewishbroadcast.com/index.php ראית את הקישור שהביא אסף לפני כמה ימים? (אני גאה בכך שאינני יודעת לחבר קישור להודעה, ואפילו ניסיתי ולא הצלחתי... רק copy paste...) נכון, זה לא תחליף למוסיקה שאתה רגיל אליה, אבל זה ביצוע יפה מאד. אני לא חושבת שמישהו ששרוי בעיצומה של מלחמה ומבקש לשמוע מוסיקה ראוי לאיזשהוא גנאי. במקרה הגרוע - הוא ראוי להשתתפות בצער... זה צער גדול מאוד. אני מאד מזדהה עם הצער של מי שמוסר נפשו לקיום הלכה, ואחרי כמה שנים מגלה שקצת הטעו אותו, ויש מקום להקל... זה תסכול נורא, למרות שהקב"ה שמח בכל מסירות נפש, גם אם אינה דרושה. אבל לפעמים אנשים משלמים מחירים יקרים מאד, מעבר לכוחותיהם, על מסירות נפש, ולגלות אח"כ שזה לא היה נחוץ... שהקב"ה לא בעצם ביקש את זה... כך שאני בהחלט מבינה שהוא ינסה לברר אם הקיף את כל השיטות, לפני שהוא מוסר נפשו בשמחה על קיום מנהג חובה בישראל! אני עדיין חושבת שזו לא שאלה לשאול בפורום אינטרנט, אלא שאלה לשאול רב ששומע את השואל ושואל אותו שאלות שונות לגבי מצב החרדה שהוא נמצא בו. יש מצבי חרדה שנחשבים למחלות נפש, והם פיקוח נפש גמור ומותר למנוע אותם בכל דרך אפשרית. הבנתי שזה לא המקרה, אבל חשוב לי לציין ולהזכיר עניין זה שוב ושוב ושוב. ושוב ושוב ושוב.

למעלה