שאלה

שאלה

האם מישהו במדינה דואג לאכיפת תקני מכבי האש התכוונתי האם נותנים כנסות וכו´ לעסקים שלא דואגים ליציאות חרום עם שילוט, מטפים וכו´?

fire girl102

New member
בערך..

וובכן, לשאלתך על התקנים בישראל עד כמה שאני יודעת, הייתה שריפה בדיזנגוף סנטר בת"א לפני כחצי שנה והסיבה לשריפה (שהתחילה במסעדה) הייתה שלא היה להם תקן לארובה ומשם פרצה השריפה שכמובן התפשטה לחצי מהקניון. כשכובתה השריפה התגלה דבר מאוד מעניין, לא רק שלמסעדה לא היה תקן בטיחותי למניעת שריפות אלא שהקניון עצמו היה לוקה בחסר מבחינה זו וכעת חלק מהחנויות לא נפתחו מחדש וגם בכל מקום שתפנה בסנטר תראה גלגלון שלפני השריפה לא היה שם. אני מקווה שעניתי על שאלתך פחות או יותר. אם יהיה לי עוד מה להוסיף- אתה תראה. רויטל.

fireman

New member
בהחלט

אבל העניין בעייתי... במדינת ישראל אחראים שרותי הכבאות על בדיקת מבנים ומוסדות מבחינה בטיחותית והם דורשים מאותו בעל מקום להתקין ציוד נדרש ולהסדיר יציאות שילוט וכדומה. עד שאותן דרישות לא ממולאות לא ניתן אישור עסק למבנה מהרשות המקומית ובגדול זה נקרא עסק שפועל ללא רישון של שרותי הכבאות ושל העיריה לצערנו בארץ תופעת ההתעלמות מדרישות שרותי הכבאות היא עצומת מימדים, שירותי הכבאות עצמם מבצעים את הבדיקות ודורשות תקנים אך הבעיה שבעלי אותם מקומות פשוט מאוד מצפצפים על זה. כאשר נוצר מצב כזה והעסק עובד ללא רישון הרשות המקומית יכולה לקנוס אותו על כך אבל הקנס הוא זעום והפיקוח מצד העיריות לוקה בחסר ולכן נוצר מצב שאותם בעלי עסקים מצפצפים וממשיכים לצפצף על החוק

למעלה